John Colombo ( Quality Engineer, After Effects, Adobe )

My feedback

  1. 1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  After Effects  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    An error occurred while saving the comment
    John Colombo ( Quality Engineer, After Effects, Adobe ) commented  · 

    Hi Dan,

    Thank you for reporting this issue. Would you mind posting the specs of the system where you are seeing this crash? OS, GPU, etc. Also, have you reported the issue to Video Co-Pilot ( the developer of Element 3D )?

    Thanks in advance for any additional information,
    - John, After Effects Engineering

  2. 1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  After Effects » General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    An error occurred while saving the comment
    John Colombo ( Quality Engineer, After Effects, Adobe ) commented  · 

    Hi Daniel,

    Thank you for reporting this issue. Is it a specific flavor of ProRes which is not rendering correctly? And which version of After Effects 2020 is showing the issue? The latest available version is 17.1.

    If you are able to send a sample file of the footage, it would help us to narrow down what is going wrong.

    Thank you again for reporting this issue,
    - John, After Effects Engineering Team

  3. 2 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  After Effects » Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    An error occurred while saving the comment

    Hi Charlie,

    Thanks very much for filing this report. An internal ticket has been filed linked to this issue and the team will be taking a look at it.

    Thanks again,
    - John, After Effects Engineering

  4. 1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  After Effects  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    An error occurred while saving the comment
    John Colombo ( Quality Engineer, After Effects, Adobe ) commented  · 

    Hi Alta,

    On macOS, the PresetEffects.xml file has been located at the following location inside the After Effects application package ( right-click the .app > Show Package Contents ) since v16.0:

    /Contents/Frameworks/aelib.framework/Versions/A/Resources/xml/PresetEffects.xml

    Please let us know if this file is missing on your local installation.

    Thanks,
    John, After Effects Engineering

  5. 1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  After Effects  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    An error occurred while saving the comment
    John Colombo ( Quality Engineer, After Effects, Adobe ) commented  · 

    Hi there,

    Please update After Effects to version 17.0.6 via the Creative Cloud app and let us know if this error still is shown when you attempt to import H.264 files.

    Thanks very much,
    - John, AE Engineering

  6. 1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    4 comments  ·  After Effects » General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    An error occurred while saving the comment
    John Colombo ( Quality Engineer, After Effects, Adobe ) commented  · 

    Hi Rene,

    Thank you for reporting this issue. In the Transform group of the Layer and also in the "Transform: Ellipse" group, could you reset the Anchor Point and Position properties back to default and see if that lines the Nulls up with the points?

    Otherwise, it would be helpful if you could upload a sample project set up to show the offset.

    Thanks so much,
    - John, After Effects Engineering

  7. 2 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  After Effects » Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    An error occurred while saving the comment
    John Colombo ( Quality Engineer, After Effects, Adobe ) commented  · 

    Hi Brandon,

    Thank you for reporting this issue. We haven't yet been able to reproduce the bug as you've described it, would you mind answering a few questions about your system setup and your process?

    • What type of a network are you pulling the files down from?
    • What media formats are you collecting?
    • Are you using Windows or macOS?
    • Are all the systems on your network using the same OS? E.g. are Macs opening files from Windows or vice versa?
    • Do you add the comps to the render queue yourself or are they already in the render queue when you receive the projects?

    Additionally, please double-check the compositions which have been added to the render queue; in order to be considered "queued", they must have a valid Output Module which includes both the format and the destination for the render.

    Thanks so much for any additional information,
    - John, After Effects Quality Engineering

  8. 1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  After Effects » User experience/interface  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    An error occurred while saving the comment
    John Colombo ( Quality Engineer, After Effects, Adobe ) commented  · 

    Hi Jesse,

    Thank you for filing this bug. It would be very helpful if you could provide some more information about your setup and your system's specifications.

    - Which version of AE is showing the issue? The full version number is visible in the About box and should start with "17.0..."
    - What OS are you using?
    - What GPU ( if any ) are you using and are the drivers up-to-date?
    - Would you be willing to provide the project where the problem occurs along with steps on which layer is displaying the issue?

    Thanks very much for any additional information,
    - John, After Effects Quality Engineering

  9. 4 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  After Effects » General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    An error occurred while saving the comment
    John Colombo ( Quality Engineer, After Effects, Adobe ) commented  · 

    Hi Andy,

    Thank you for reporting this issue. Do you have a clip of the affected media that you could share? It would help us confirm the issue and also get a sense of any embedded metadata which may be affecting the displayed colors.

    - Do you have color management enabled in your project?
    - Are you using the Metal render or Software Only in Project Settings > Video Rendering and Effects?

    Please post a link to your files here, or if you prefer not to post publicly you can send it to aebugs@adobe.com.

    If you send to that address:
    A) Do not send .zip files, they will be blocked; renaming to .thisisazipfile is OK.
    B) Post a comment here when you have sent the email. We'll need to manually check that inbox.

    Thanks for any further information you can offer Andy.

    - John, AE Quality Engineering

  10. 2 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  After Effects » Workflow & interoperability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    An error occurred while saving the comment
    John Colombo ( Quality Engineer, After Effects, Adobe ) commented  · 

    Hi Jan,

    Thank you for reporting this bug. We haven't been able to reproduce the render failure with compositions which contain the setup you've described. Would you be able to send or upload a project file that reproduces the issue?

    Also, what type of OS are you using and what display language is it set to?

    Post a link to your files here, or if you prefer not to post publicly you can send it to aebugs@adobe.com.

    If you send to that address:
    A) Do not send .zip files, they will be blocked; renaming to .thisisazipfile is OK.
    B) Post a comment here when you have sent the email. We'll need to manually check that inbox.

    Thanks Jan,
    - John, AE Quality Engineering

  11. 1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  After Effects » Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    An error occurred while saving the comment
    John Colombo ( Quality Engineer, After Effects, Adobe ) commented  · 

    Following up: I did find an array-shuffle function which works in both expression engines, adapted from this SO post: https://stackoverflow.com/questions/962802/is-it-correct-to-use-javascript-array-sort-method-for-shuffling

    Here is the code for AE, for using on a Source Text property:

    // Shuffle array elements //
    function shuffle( array ) {
    var tmp, current, top = array.length;

    if ( top ) while ( --top ) {
    current = Math.floor( random() * ( top + 1 ) );
    tmp = array[ current ];
    array[ current ] = array[ top ];
    array[ top ] = tmp;
    }

    return array;
    }

    shuffle( thisProperty.value.split( "" ) ).join( "" );
    // end code //

    Cheers,
    - John

    An error occurred while saving the comment
    John Colombo ( Quality Engineer, After Effects, Adobe ) commented  · 

    Hi Scott,

    Thank you for filing this bug. We are able to reproduce the same crash here and will be forwarding this report to the development team.

    It appears to only crash when using the Legacy ExtendScsript expression engine. If you switch to the JavaScript expression engine in Project Settings > Expressions, you will be able to use the expression as you've written it.

    Cheers,
    - John, After Effects Engineering Team

  12. 1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Under Review  ·  2 comments  ·  After Effects  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    An error occurred while saving the comment
    John Colombo ( Quality Engineer, After Effects, Adobe ) commented  · 

    Hi Brian,

    Thank you for reporting this bug, sorry to see you're experiencing this issue. The AE team is aware of this problem with 16" MBPs and investigating possible fixes.

    Thanks again,
    - John, After Effects Engineering Team

  13. 2 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  After Effects » Compositing & effects  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    An error occurred while saving the comment
    John Colombo ( Quality Engineer, After Effects, Adobe ) commented  · 

    Hi Neil,

    This sounds like the behavior when the Cinema 4D renderer is enabled in the current comp. In the Composition Settings, go to the 3D Renderer tab; the current renderer for that comp will be visible in the Renderer dropdown menu. If you aren't using the features of the Cinema 4D renderer like shape extrusion or curved footage, switch to the Classic 3D renderer will bring back the effects on 3D layers.

    Please let us know if this is helpful, happy to help troubleshoot further.

    Cheers,
    - John, After Effects Quality Engineering

  14. 3 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  After Effects » Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    An error occurred while saving the comment
    John Colombo ( Quality Engineer, After Effects, Adobe ) commented  · 

    Hi Ludwig,

    Thank you for submitting this report. Sorry to see you're experiencing this issue. You are correct, there was a similar bug fixed in a previous version related to workspaces containing CEP panels.

    A bit more information would help us to track down the cause of this new issue. Could you please answer the following:

    • What OS and OS version are you using? E.g. macOS 10.14.6
    • What panels are a part of your custom workspace?
    • Is this issue consistent with a particular workspace?
    • When the crash occurs, have you submitted a crash report via the Crash Report dialog?
    • If you are not using the latest AE 17.0.2, what version are you using and does the issue occur if you update to 17.0.2?

    Thanks very much for any additional info,
    - John, After Effects Quality Engineering

  15. 2 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  After Effects » General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    An error occurred while saving the comment
    John Colombo ( Quality Engineer, After Effects, Adobe ) commented  · 

    Hi Jan,

    Thanks for posting this request.

    The version number is the "16.1.3 ( build 5 )" displayed on the About screen, rather than the year of release. After Effects 2020 is version 17.0 and the latest update is 17.0.2.

    Cheers,
    John, After Effects Quality Engineering

  16. 2 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  After Effects » Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    An error occurred while saving the comment
    John Colombo ( Quality Engineer, After Effects, Adobe ) commented  · 

    Hi Al,

    Thanks so much for the update, I'm glad that those steps helped with the issue. It's nice when things work out that way. Thank you as well for the size information, that will be helpful as we're looking to identify the cause of any slowdown.

    Cheers,
    - John

    An error occurred while saving the comment
    John Colombo ( Quality Engineer, After Effects, Adobe ) commented  · 

    Hi Al,

    Would you mind posting the size of the .txt file at the following location?

    /Users/ ~username~ /Library/Preferences/Adobe/After Effects/17.0/Adobe After Effects 17.0 Prefs.txt

    The modal slowness might be related to the size of that file, or the other .txt preferences files in the same location.

    Something to try: With After Effects closed, rename the "17.0" folder in the path above to anything else ( like "original 17.0 prefs" ). On the next launch, After Effects will create a fresh set of preferences in a new "17.0" folder. It may ask to migrate preferences from a previous version, please don't migrate them. Does the Preference modal still take a long time to appear with these fresh preferences?

    After following the above steps, you'll be able to close AE, delete the fresh preferences folder and rename your original folder back to "17.0" to restore your previous preferences.

    Please let me know if you're able to follow these steps, or if you have any additional questions.

    Thanks so much,
    - John

  17. 1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  After Effects  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    An error occurred while saving the comment
    John Colombo ( Quality Engineer, After Effects, Adobe ) commented  · 

    Hi Otto,

    Have you tried separating dimensions on the Position property? This allows you to have separate keyframes / pick-whipped expressions for each of the dimensional items. You'll have X and Y for 2D layers, and X, Y, and Z for 3D layers. Right-click on the Position property to use the Separate Dimensions command.

    Please let me know if this is helpful, or if you had something else in mind.

    - John

  18. 1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  After Effects » Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    An error occurred while saving the comment
    John Colombo ( Quality Engineer, After Effects, Adobe ) commented  · 

    Hi George,

    This is John from the After Effects team. Would you be able to give a bit more information about what aspects of After Effects start to lag when you enable guides? Interaction, playback, or everything?

    Some system information would be helpful as well, is this on Windows or macOS? Is there a discrete GPU installed?

    Thanks George, sorry you're seeing this issue, I hope we can get to the bottom of it.
    - John

  19. 1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  After Effects » Compositing & effects  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    An error occurred while saving the comment
    John Colombo ( Quality Engineer, After Effects, Adobe ) commented  · 

    Hi Johannes,

    This is John from the After Effects team. Sorry to see you're having this issue with SWF files on a server. If possible, providing some more details about your setup may help us to identify the source of the issue:

    - Is After Effects installed on Windows or macOS?
    - What type of server is being used? FTP, SMB, NAS, etc
    - Is this issue in the most recent version of After Effects & Animate? If so, was it working with a previous version?

    Thanks very much for any additional information you can provide,
    - John

  20. 1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  After Effects » Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    An error occurred while saving the comment
    John Colombo ( Quality Engineer, After Effects, Adobe ) commented  · 

    Hi Chris,

    This is John from the After Effects team. Thank you for reporting this bug. We haven't been able to see this same problem with guide layers, would you be able to provide more information or a project file showing the problem?

    Post a link to your files here, or if you prefer not to post publicly you can send it to aebugs@adobe.com.

    If you send to that address:
    A) Do not send .zip files, they will be blocked; renaming to .thisisazipfile is OK.
    B) Post a comment here when you have sent the email. We'll need to manually check that inbox.

    Thanks Chris,
    - John

← Previous 1 3

Feedback and Knowledge Base