After Effects

Welcome to the Adobe After Effects feedback page. Submit feature requests and bug reports to the After Effects team via this UserVoice site and see what ideas or issues other users have shared.

  • Type into the idea field to search for submissions or choose from the categories in the sidebar
  • Check out other submissions and vote for the ideas you like
  • If your feature idea or issue is not listed, post it

The UserVoice feedback pages are for feature requests and bug reports only. Upload only content that you have permission to use and refrain from posting personal information (e.g. address, phone number, email, or credit card) or abusive content (spam, phishing links, vulgar language, etc.). Tips for submitting useful feedback

UserVoice is a third-party platform for product feedback. Please note that feedback is voluntary, and you give Adobe a right to use feedback you provide without restrictions.

For all other questions and discussions, visit the After Effects community forum.

  • Hot ideas
  • Top ideas
  • New ideas
  • My feedback
  1. Roto Brush crash AE V 17.7.0

    Hi.

    Anybody else noticed this?

    Cannot use Roto Brush effect with UHD Prores 4444 material and colour management. Roto Brush crashes AE almost immediately.

    macOS 10.15.7
    GPU Radeon Pro Vega 48 8 GB

    Metal GPU Acceleration.
    Colour management on.
    32-bit ACES AP1 working space with Arri Log C material.

    When I turn colour management off, I can use Roto Brush.
    Exciting to see what happens when I have to turn colour management back on when compositing 😬

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. 5 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. Camera GUI display does not reflect expression-driven Point of Interest

    When the "Point of interest" of a camera is driven by an expression.
    Something like:
    thisComp.layer("Null 1").transform.position
    The graphical display of the camera wireframe in the interface does not reflect the value of the expression.
    It seems to be "stuck" at the Point of interests native value.

    After Effects 17.6.0
    MacOS 10.14.6

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  2 comments  ·  User experience/interface  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. Fix the **** 17 :: 19 overflow error. No real number should ever be allowed to save where an integer is expected.

    Fix the **** 17 :: 19 overflow error. No real number should ever be allowed to save where an integer is expected.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  4 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. When using projectPath render token, existing files are overwritten without warning

    When using the "projectPath" property (render token) to manually set the filepath in the File Name and Location Template, if a file with the same name already exists, it will be overwritten without any warning when the user clicks Render. This should be fixed to prompt the user with a warning before rendering begins.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  2 comments  ·  Workflow & interoperability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. Losing the ability to manipulate the objects in the 3-d space

    Every so often when a scene in AE is 3-d tracked I lose the ability to manipulate the objects in the 3-d space. I click on the object in the scene, the item in the editing bay, and every other way to make the 3-d handles appear and nothing works. When this happens it means I have to start from scratch because I can no longer move the objects. In addition I can not make the 3-d trackers reappear in the scene, even if I change the size of the track points. This typically brings them back into the scene…

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. Please bring back features

    Please bring back features like "select single view" in viewer settings. It is crucial for those, who are working with 2D animations on small screens and need more screen estate. I've uninstalled version 18.0 and using older v17 until the feature returns. Thank you!

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  User experience/interface  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hi Tomas,

    Can you please explain further which option you’re missing? There were a few changes made in After Effects 18.0 that you might be referring to, and I think there might be a translation problem.

    In After Effects 18.0, the toolbar in the Composition pane was updated to reduce clutter and improve 3D workflows. Details are here:
    https://helpx.adobe.com/after-effects/user-guide.html/after-effects/using/whats-new/2021-2.ug.html#ImprovedCompositionToolbar

    One thing that was changed is that 3D controls now only appear if you have a 3D layer in the comp. We’ve heard from a number of folks that the View Layout menu (selecting 1/2/4 views), which is part fo the 3D controls, is being missed. In the latest releases of After Effects Beta, which you can install via the Creative Cloud app, the View Layout controls are now also accessible via the View menu; you can access these options at any time without a 3D layer being present. Please try…

  8. In After Effects 17.7 the mercury transmit does not work ....in Premiere 14.9 instead it works.

    In After Effects 17.7 the mercury transmit does not work ....in Premiere 14.9 instead it works.
    I have MacBook Pro (16 pollici, 2019)
    2,3 GHz Intel Core i9 8 core
    16 GB 2667 MHz DDR4
    AMD Radeon Pro 5500M 4 GB
    Intel UHD Graphics 630 1536 MB

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  2 comments  ·  User experience/interface  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. Ram preview still doesn't work

    Ram preview has been broken since you overhauled it in what 2016? Still doesn't work. Wth?

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  3 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. BUG. Liquify effect in 32bit inverts alpha. Please FIX

    BUG. Liquify effect in 32bit inverts alpha.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  1 comment  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. After Effects 17.7 crashes when attempting to open preferences.

    After Effects will crash if I attempt to open any preference pane.
    I am using an 27" iMac (late 2013) running Mojave 10.14.6.
    3.5 GHz Intel Core i7
    32 GB 1600 MHz DDR3
    NVIDIA GeForce GTX 780M 4 GB.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. BUG: White dot/blob appears in 8bpc project

    I have encountered a weird bug. First, I thought it was a fault in the project, but today I created a new, blank one, added an empty comp and the white blob is back. It looks the same and its on the same position.
    Since its repeating in a brandnew project, this is likely a bug.

    Its only visible in 8bpc projects, all higher bpc, this blob is gone.
    I haven't re-installed AE yet, since its a workplace station and the IT has to do this and also reinstall all plugins. During a working day, thats almost impossible.

    Do you…

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  5 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. Multi sequence import it broken.

    When I try to import multiple sequences, they will all import however only the last one will have all its frames eg 0-249 the rest will have the frame I selected and say 0-0 or 180-180.

    It would be much more user friendly (and honestly save me a lot of time) if I could just import the folder and it would import the images as a sequence, or in this case multiple sequences

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  1 comment  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. Ridiculously slow and laggy interface

    I almost can't work in it. Third party effects are useless and the overall responsiveness of After Effects 202 is terrible. If I didn't keep getting the ridiculous drawing error in the 2019 version, I'd be using it. You HAVE to fix this issue fast. Your application is almost useless right now. People are going to switch. Right now, I totally regret upgrading to CC 2020.

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  2 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. Closing one of two (or more) composition panels should make your other composition panels larger.

    Currently when you have two more composition panels open (i.e. one is locked and you are making changes in a precomp and looking at the effects of that change in a different comp), the default behavior when you close one of those composition panels is to collapse any surrounding panels inward, leaving the other composition panels the same size.

    This is annoying, because rarely do you want the effect control panel or your plug-in panel to expand. What you usually want is for the other composition panel to take up the space where the two were.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  1 comment  ·  User experience/interface  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. BUG - Project Panel reset items position

    Every time I do CTRL-C (copy) on a layers in composition panel all items in Project panel resets its position. Often I work on dozens of Compositions and need to go through some and copy some layers from one to other after I hit CTRL-C I have to scroll Project panel to look for my destination composition despite of that it was just in place where I left Project panel before pressing CTRL-C in composition. Its just annoying.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  1 comment  ·  User experience/interface  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. After Effects isn't importing a multi-layer tiff file as a composition.

    After Effects isn't importing a multi-layer tiff file as a composition. It goes through the motions but nothing appears in the project window.

    I can import as footage and allow it to select a layer or flatten the image, and it imports as expected.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  1 comment  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. rotobrush 2 crashes w/ Linearize Working Space Checked

    Was experiencing crashes when using Rotobrush 2 - AE would instantly crash when clicking a rotobrush selection (green brush). Cleared prefs, purged cache, saved media and project to desktop...nothing worked - finally tried disabling Linear Working Space in project settings - FIXED. Rotobrush 2 does not seem to be stable in a Linear 1.0 working space.

    After Effects 17.7
    Windows 10
    256GB Ram
    Titan RTX

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. 17.7 crashing opening project with missing files

    AE 17.7 crashing when opening [AE 17.6] project file with 2 missing assets (2 small prores422 mov files). Had to roll back to AE17.6. Opened same project file in 17.6 and it also said that 2 files are missing, but did not crash like 17.7 did.
    I'm so tired of this. It's like walking through a minefield. Before Creative Cloud AE versions were more stable - someone there was responsible for the product they are shipping.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. Render Error: -1609629695 due to Levels Effects on one of the layers.

    I could not render my work in After Effects or in Media Encoder. I get the error message:

    Export Error
    Error compiling movie.

    Render Error

    Render returned error.

    Writing with exporter: H.264
    Writing file type: H264
    Around timecode: 00:00:00:08
    Rendering at offset: 0,000 seconds
    Component: H.264 of type Exporter
    Selector: 9
    Error code: -1609629695

    So I started to disable layer by layer one by one and render again until I narrowed down the problem - This was due to layer that had "Levels" effect. Once I turned off the Effect everything worked fine. Your welcome.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  1 comment  ·  Compositing & effects  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  • Don't see your idea?

Feedback and Knowledge Base