After Effects

Welcome to the Adobe After Effects feedback page. Submit feature requests and bug reports to the After Effects team via this UserVoice site and see what ideas or issues other users have shared.

  • Type into the idea field to search for submissions or choose from the categories in the sidebar
  • Check out other submissions and vote for the ideas you like
  • If your feature idea or issue is not listed, post it

The UserVoice feedback pages are for feature requests and bug reports only. Upload only content that you have permission to use and refrain from posting personal information (e.g. address, phone number, email, or credit card) or abusive content (spam, phishing links, vulgar language, etc.). Tips for submitting useful feedback

UserVoice is a third-party platform for product feedback. Please note that feedback is voluntary, and you give Adobe a right to use feedback you provide without restrictions.

For all other questions and discussions, visit the After Effects community forum.

  • Hot ideas
  • Top ideas
  • New ideas
  • My feedback
  1. Rotobrush 2.0

    The new Rotobrush 2.0 does improve the spline you draw or brush to outline what you need to separate from the background. However, in the latest updates, the propagation and freeze steps hang up on long frame scenes. After much searching on the forums other users have found we need to uninstall the updates for After Effects and go back to 18.1. I just did that and now Rotobrush 2.0 is performing naturally!

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Resolved  ·  2 comments  ·  Compositing & effects  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  2. Everything disappears from view at certain comp sizes

    I'm experiencing a strange bug. At certain comp sizes, everything disappears from view. I have a project that needs to be 768x192, but nothing shows up at this size (though at 769x192, it's magically fine). Does anyone else have the same issue? Is there any way to fix this?

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Resolved  ·  2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  3. Update for preview bug when at aspect ratio 6x pixels in height

    I am not the only one who is experiencing this. In version 18.4.1 of AE when you make a comp height size 64 pixels the comp goes black. No matter what you try it goes black. I installed an older version 17.5.0 and it works fine as it should. This has wasted so much of my time on a paid job for which I had to create a comp at 960x64 and it would not let me. What is worse is your so-called Technical experts told me that some ratios were not possible which was a lie as he didn;t…

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Resolved  ·  2 comments  ·  Compositing & effects  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  4. Sub-composition doesn't render on screen

    This is a bug:
    Create a new project.
    Create a new comp 1920x1080 (main).
    Create another comp 128x128 (small), draw a red rectangle on it. You'll see the path, but not the red rectangle!
    Place "small" onto "main". In "main" you can see the red rectangle. But if you open "small", you still see nothing.
    If you change the width of "small" comp to 593 or more, you see the red rectangle on screen. If the width is 592 or less, you see nothing.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Resolved  ·  2 comments  ·  User experience/interface  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  5. Rotation tool seems broken

    With the latest version (17.1.3) the rotation tool freaks out when using it for the layer transform rotation. Somehow it does work fine for parametic shapes. Just by dragging a little bit, it rotates like 2000 times.

    50 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    27 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  6. How do I disable cache frames when idle?

    I wish I could disable it when I want

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  7. BUG Report: Track mattes broken in AE 2021

    I just updated to AE 2021 (18.0) and track mattes are suddenly not working in the timeline. It's an incredibly basic thing, I have footage on layer 2 and I want to use layer 1 (directly above it) as the matte. Pretty straightforward. But when I set layer 2 to Alpha Matte, nothing happens. It does turn Layer 1 off, as it's supposed to, but Layer 2 is still visible even outside the bounds of Layer 1. I can move Layer 2 around the frame and it's not being masked at all by layer 1, it just shows the entire…

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Resolved  ·  13 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  8. BUG: AE v.18.1- Shape and Mask vector line doesn't align to shape or mask

    In v.18.1 After Effects, the editable vector line describing a shape or mask does not align to the shape or mask. It is offset by 1-2 pixels, which makes accurate work difficult.

    6 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Resolved  ·  4 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  9. BUG - pen tool crash

    Weird bug where when using the pen tool, if the footage panel is open, passing over it freezes then crashes AE. Submitted the crash report and posting here in hopes it can be duplicated and fixed.

    11 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    26 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  10. rotobrush crashes on m1 macbook pro

    Hi, I've read on other issues of when rotobrush crashes on first stroke. This is NOT my issue. I'm able to generate as many strokes as I want.. but only on the first frame. As soon as I move forward (or backward), AE crashes. Help!

    I am using the latest AE on the M1 Macbook Pro — I've attached my specs.

    13 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Resolved  ·  11 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  11. Shift Forward Slash

    I SWEAR that if I was working in the Effects panel .. the Effects panel active ... I could press Shift Forward Slash to fit my comp viewer to All. Now I can't do that. In order to get Shift Forward Slash to work I have to activate the timeline panel or the comp viewer.

    I know this has to have worked in the past - I apparently have the muscle memory of using it when the Effects panel is active because I keep trying to invoke it and my "why isn't this working" frustration is fairly recent.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  User experience/interface  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    Hi Marc,

    Thanks for filing this bug. This is a known issue in After Effects 18.4. If the Composition or Timeline panel are not focused, keyboard shortcuts for zooming the active viewer panel do not work.

    This has been in fixed in After Effects Beta (v22.1). Please install the latest build to confirm the fix. Apologies for the disruption.

  12. Add a 'Go To File' button after each export in the Render Queue

    We need a pretty simple, and seemingly very obvious addition to the render queue:

    After each completed export in the render queue, please add a button that can take you immediately to the rendered file's location. I find it odd how this hasn't been included, and you can't even go straight to that file's location by right-clicking on the item in the queue.

    Also, would it be possible to add the ability to copy the folder location of one item in the queue, to the rest of the waiting, ready-to-go exports? Without having to manually click on each item and…

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  User experience/interface  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    The link to the output file is there, but a bit hidden — twirl down the Output Module section and you’ll see a blue file path. Click this link to open the file location.

    File > Scripts > Change Render Locations will let you change all the queued items in one go, or you can shift/cmd-click individual Output Modules to select multiple exports to change at once.

  13. Expression Control Menus Should not Reset

    If you do not set a keyframe all of the dropdown menus reset to the default when duplicating a comp.

    They should stay where you set them.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Resolved  ·  5 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  14. you can't shortcut alt and regular numerals

    Can we fix this I use to have really nice shortcuts with just alt and numbers, now that functionality has gotten taken away.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  15. Option to unlink time between multiple comp viewers

    When working with multiple viewers, one of which is locked in order to view that precomp, it would be great to have an option to not have the time linked between the locked viewer and the main comp viewer. I have a precomp that is 2 seconds long. It starts about 3 seconds into my main comp. When scrubbing to 0:03 in the main comp, the precomp viewer window goes blank, because the precomp doesn't have enough footage to show, because it's only 0:02 long.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Resolved  ·  3 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  16. BUG: Double clicking keyframe in timeline does not open keyframe properties

    When double clicking a keyframe in the timeline the keyframe properties do not open, only the keyframe is selected. You need to manually right click and edit the keyframe to change values.

    This issue only started when updating to AE Version 17.1.3 (Build 41) on Windows 10.

    20 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    16 comments  ·  Workflow & interoperability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  17. Bug in 17.7: unable to open .hdr radiance files

    Starting with version 17.7, AE (and Premiere) fails to open any .hdr file with error message: "After Effects error: Couldn't find main entry point for Radiance.8BI (48::72)" and "After Effects error: unbalanced unprep. (48:30)".

    This bug is not present in 17.6, nor in the latest beta. When persisting with version 17.7, one workaround is to use Photoshop to convert the HDR file to an EXR, which does work properly.

    6 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    4 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  18. 3d workspace

    The camera views option is only available when there is a camera present. However, sometimes I open a comp with no camera in the scene and the viewer is locked to 2 or 4 panels. Would like to stop this without having to add a camera, change the view, then delete the camera

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    Thank you for filing this request. The issue you’ve described has been addressed in the latest releases of After Effects, with more refinements available in After Effects Beta.

    Please update to the latest release of After Effects (the current release in version 18.4.1).

    For a summary of the changes, please read this post:
    https://community.adobe.com/t5/after-effects-beta-discussions/feedback-request-changes-to-3d-view-settings-for-new-comps/td-p/12216674

    Summary of the changes relevant to your request:

    • The 3D View Layout menu (i.e., 1, 2, or 4 views) is now accessible via the application View menu > Switch View Layout.
    • When you create a new comp, it will always be set to Draft 3D off, View Layout at 1 View, and 3D View at Active Camera (Default Camera).
  19. A bug in After Effects with importing ProRes 4444 files with alpha

    After Effects is not correctly interpreting the alpha Chanel of ProRes 4444 files - if there is an alpha fade in the imported 4444 video, a black shadow can be seen under the fade - this is the same whether premultiplied is selected or not. I have loaded the same files into Motion and Millumin and they work correctly. See the attached still - the text should be fading from transparent to white but is showing as transparent black during the fade.

    4 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  20. I want to get the values ​​of Duration, Stretch, outTime of a layer with an expression

    Currently, there is no way to get the Layer's Duration, Stretch, and outTime values ​​in an expression.
    I want you to add this method to Expression.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  • Don't see your idea?

Feedback and Knowledge Base