After Effects

Welcome to the Adobe After Effects feedback page. Submit feature requests and bug reports to the After Effects team via this UserVoice site and see what ideas or issues other users have shared.

  • Type into the idea field to search for submissions or choose from the categories in the sidebar
  • Check out other submissions and vote for the ideas you like
  • If your feature idea or issue is not listed, post it

The UserVoice feedback pages are for feature requests and bug reports only. Upload only content that you have permission to use and refrain from posting personal information (e.g. address, phone number, email, or credit card) or abusive content (spam, phishing links, vulgar language, etc.). Tips for submitting useful feedback

UserVoice is a third-party platform for product feedback. Please note that feedback is voluntary, and you give Adobe a right to use feedback you provide without restrictions.

For all other questions and discussions, visit the After Effects community forum.

  • Hot ideas
  • Top ideas
  • New ideas
  • My feedback
  1. BUG: Variable leaking in __unprepareContext

    At the moment variable names are not deleted between expressions, which causes leaking. For example, putting this in any expression:

    var hello = 5;
    

    The variable "hello" can be found in Object.keys(this) of any expression, despite having no value.

    This is because of the way __unprepareContext sets variables to "undefined":

    function() {
    
    Object.keys(globalObj).forEach(function(key) {
    globalObj[key] = undefined;
    });
    Math.random = null;
    }

    Perhaps this could be fixed by changing the line:

    globalObj[key] = undefined;
    

    To:

    delete globalObj[key];
    

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. Tracker analysis can't be stopped after it has run for a few frames

    I'm running motion tracker analysis on a clip that moves a lot, so there's a decent sized search area. Each frame takes a few seconds to analyze. That's not a problem ... the problem is, once I start the tracker analysis using the play button (forward or backward), I can't stop it. Another user had a workaround, which was closing the AE window from the Windows task bar, but AE crashes instead of asking me to save.

    If I hit "play" to analyze and quickly click the square, I can stop it. But if I click "play" and wait 10-15…

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. After Effects occasionally opens under Mac menu bar with redraw error

    it's broken. can't use the menu at all. macOS big sur, latest AE, MacBook Pro 16 2019

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. Current build sometimes has cmd+s just delete your project file save.

    AE build 17.1.4, somewhat often pending project, will fail to save and delete the projects saved file. The work around is to save as almost every time. It's happened a few times over the last week, but today I've experienced it 3 times already. I screen recorded everything after I hit cmd-s. I've also attached a screen shot of my computer's specs. Actually, it's not letting me post with the recording attached, so here's a dropbox link:
    https://www.dropbox.com/s/v6cw4fqcne2iwjp/2020-10-20%2010-33-38.mkv?dl=0

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. 2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. BUG; exporting .vpe from photoshop does not work with AE

    after using the vanishing point filter in photoshop and exporting "for after effects as .vpe" After Effects CAN NOT IMPORT THE VPE FILE. It simply can not be selected, the ONLY file which can be selected is the .3DS file inside the folder with the png files.

    if i select the .3DS file (since that is the only file AE lets me import) after effects says there is a error with the script on line 138...

    i have reset preferences for both programmes, i have uninstalled and reinstalled but it must be bugged as it has not fixed the issue

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. System wide hang ups

    Clicking doesn't work while Adobe AE is not responding click get registered but only take effect after AE starts responding again.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. Major Bug - Linear Color Key Effect Breaks Adobe Media Encoder

    Latest version of AE, Media Encoder, Mac Catalina, on an iMac Pro base model.

    If an AE project has a layer with the Linear Color Key effect applied, the project will fail to load in Adobe Media Encoder. If the effect is removed from the layer, then it loads in Media Encoder as expected.

    The same issue occurs if a layer has Video Copilot Optical Flares plugin applied.

    There may be other effects causing this issue, but these are the only two I have definitively identified.

    7 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    5 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. Preview issues with Rtx 3090

    When I select my gpu as the render device and start previewing my video I get audio popping on my Go xlr mini. But when it's in cpu mode there's no issues.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. Roto brush is causing a 33:4 data not found error.

    I have discovered that in the latest version of After Effects 2020, I get a "data not found error (33:4)" message when trying to open a file where the roto brush was used. I've tested this extensively, and it's definitely the roto brush that is causing the issue. Any file which uses the roto brush effect will not open after being saved. I suspect AE is having trouble finding the roto brush data, but there is no way to fix the problem as the files won't open at all. This has caused a fair amount of lost work.

    15 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    14 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. 1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. C4D Lite update

    After can´t find C4D lite after updating the software.

    If I update C4D lite to a new version (as it asks to on the first time it runs) After effects can't find C4D server, and an error message saying "Cineware AliveThread - Execute failed "
    The only way to make it work again is to uninstall Both AE and C4D lite and use an outdated C4D lite version.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. EXR sequences won't reload/refresh

    I usually render image sequences from C4D, load the first few frames and then have AE reload/refresh the new frames as they are rendered.

    For some reason this is not possible with EXRs (PNG sequences are working fine) I have to manually replace the footage with the same sequence or it won't load the new frames.

    I tried this with versions 17.1.2 - 17.1.3 - 17.1.4 - 17.5 and 17.5.1

    I also tried deleting the preferences and trying that again but no luck.

    I did notice this behavior when loading multiple sequences at once made it worse

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. Align is very broken still

    Please fix the 2D align bug. It's been there too long.

    VERY easy to reproduce.
    https://www.youtube.com/watch?v=2mF_U4a9Rg8&t=9s

    This video shows the quickest way to reproduce the bug, (with 2 align clicks). But when you have a complex enough scene, even a single align click is broken too.

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. After Effects crashes graphics tablet driver continuously

    I am on the current version of After Effects and Mac OS. I use a Wacom graphics tablet instead of a mouse to work as I find it so much quicker and precise.

    After Effects now decides to cause the tablet to stop functioning properly, and the only way to solve it is through restarting the machine. Closing AE or restarting my Wacom driver does absolutely nothing.

    Please fix this!

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. Dynamic Link ruins Camera Tracking

    While Analyzing a long clip, a Dynamic Link message pops up, and stops analyzing.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. After Effects 2020 crashes randomly when scrubbing the timeline.

    Once or twice a day After Effects crashes when I scrub in the timeline.
    There is no specific event when this happens. It might be when Autosave tries to save while I'm in the progress of scrubbing.

    17.5.1 Build 47

    Win 10 64bit
    i7-6900K
    MSI GTX 1070 Gaming X OC
    32 GB RAM

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. Bug in adobe products

    upon startup, all adobe programs display this error attached

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. BUG: aerender.exe log file ends abruptly (now and then)

    Using aerender.exe to render a bunch of files I find that every randomth seldom time the log file output of aerender.exe (using -l logpath.log) will end abruply, without the last few lines that typically go:


    PROGRESS: 18.11.2020 12:21:14: Starting composition “{{RENDER_ME}}”.

    PROGRESS: Render Settings: Best Settings
    ..
    PROGRESS: Time Span: Work Area
    PROGRESS: Start: 0:00:08:04
    PROGRESS: End: 0:00:11:12
    PROGRESS: Duration: 0:00:03:09
    ..
    PROGRESS: 0:00:11:11 (83): 0 Seconds
    PROGRESS: 0:00:11:12 (84): 0 Seconds
    PROGRESS: 18.11.2020 12:21:16: Finished composition “{{RENDER_ME}}”.

    PROGRESS: Total Time Elapsed: 2 Seconds


    Instead the render job apparently finishes, but the last few lines are not being logged, so…

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. Master Properties Bug

    I have a character rig setup with Master Properties. The hands use a drop-down-menu control to switch between hand poses. If I try to add a new pose to the drop-down-menu, After Effects goes unresponsive for a few seconds, and then all of the keyframes are gone from all of the channels on that layer.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  • Don't see your idea?

Feedback and Knowledge Base