After Effects

Welcome to the Adobe After Effects feedback page. Submit feature requests and bug reports to the After Effects team via this UserVoice site and see what ideas or issues other users have shared.

  • Type into the idea field to search for submissions or choose from the categories in the sidebar
  • Check out other submissions and vote for the ideas you like
  • If your feature idea or issue is not listed, post it

The UserVoice feedback pages are for feature requests and bug reports only. Upload only content that you have permission to use and refrain from posting personal information (e.g. address, phone number, email, or credit card) or abusive content (spam, phishing links, vulgar language, etc.). Tips for submitting useful feedback

UserVoice is a third-party platform for product feedback. Please note that feedback is voluntary, and you give Adobe a right to use feedback you provide without restrictions.

For all other questions and discussions, visit the After Effects community forum.

  • Hot ideas
  • Top ideas
  • New ideas
  • My feedback
  1. Bring back 1, 2, 4-View Interface!

    For some stupid reason... we can no longer see the 1, 2, 4-View option in the Composition Window. This feature has been changed where you MUST have 3D Track enabled in order to view this option. Whomever made that decision to update the interface with this newer work flow is an Idiot! CHANGE IT BACK! There was NO reason for this!

    19 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    8 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    As of today, in After Effects Beta v18.2 build 9, the view layout can now be switched by going to the View menu > Switch View Layout. You no longer need to have a 3D layer in the comp to switch the view layout.

    We’re looking at other changes in this area. Please try the Beta build and let us know how these changes work for you.

  2. A bug in After Effects with importing ProRes 4444 files with alpha

    After Effects is not correctly interpreting the alpha Chanel of ProRes 4444 files - if there is an alpha fade in the imported 4444 video, a black shadow can be seen under the fade - this is the same whether premultiplied is selected or not. I have loaded the same files into Motion and Millumin and they work correctly. See the attached still - the text should be fading from transparent to white but is showing as transparent black during the fade.

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    In Progress  ·  1 comment  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. 18.0.0 and 18.0.1 Canon codec bug

    Hi,
    I'm having trouble in new releases of AE with Canon codec clips that I'm currently working in 2020 without problems.

    The clips were recorded on a C300 mark 2 camera, with the 1920x1080 rgb444 12bit codec.

    The red/blue channels are switched (a set channel is enough to resolve), I'm just giving you feedback to resolve the problem directly on next patches.

    I tested only on windows, version 18.0.0 and 18.0.1, two different computers and I got the same problem.
    If needed I can send a link to clip to test (the smaller I have it's about 1Gb)

    M

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    In Progress  ·  1 comment  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  • Don't see your idea?

Feedback and Knowledge Base