After Effects

ANNOUNCEMENT - This forum has been moved


In an effort to improve communications between you and the After Effects team, we are moving this feedback forum to the After Effects page on the Adobe Support Community. As requested, bugs and feature requests will be able to live separately in that forum.

This move is happening in part to acknowledge that we haven't been responsive enough here, and are combining our forums to help remedy that. All ideas and their attached comments from this UserVoice forum will be migrated based on how many voted for them. Check your profile on the Adobe Support Community to see any migrated posts that you've created or commented on. If you have an item here that did not make the migration, please bring it over to our new home.

See you soon on the Adobe Support Forum!
  • Hot ideas
  • Top ideas
  • New ideas
  • My feedback
  1. AE always crashes when this process is performed // この工程を行うと必ずAEがクラッシュしてしまう

    AE always crashes if you do the following procedure.

    1. Launch AE
    2. Create New Comp
    3. Creat New Solid
    4. Duplicate the Comp
    5. Open the duplicated composition
    6. Lock the cloned composition viewer
    7. Open the first composition you created in the timeline tab
    8. Center the anchor point with the shortcut
    9. crash.....

    以下の手順を行うと必ずAEがクラッシュします。
    1. AE を立ち上げる
    2. 新規コンポジションを作成
    3. 新規平面を作成
    4. コンポジションを複製
    5. 複製したコンポジションを開く
    6. 複製したコンポジションのビューアをロックする
    7. 最初に作ったコンポジションをタイムラインのタブで開く
    8. ショートカットでアンカーポイントを中央に持ってくる
    9. クラッシュする

    6 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. AE 2020 - double click on footage opens a blank screen; no roto brush; just a small black frame in the upper corner. Huge issue.

    It's a bug, not a feature request - double clicking on footage in a comp opens to a blank white screen with a small black rectangle border in the top left corner, no footage. OSX 10.14.6, Mac Pro 2013, 64GB RAM

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. [BUG] When a new keyboard shortcut file is generated, i and o for layer in and out points don't work

    When a fresh shortcut text file is made in CC2020, then going to in and out points doesn't work when pressing i and o. Tested by using a previous custom shortcut text file which works fine. Then removed to generate a new fresh one and the buttons don't work

    AE version 17.0.0
    Mac OS 10.14.6

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. sampleImage script command

    This is both a ExtendScript bug report and a feature request.

    Bug first. This "hack" worked in earlier versions of AE:

    var sliderControl = layer("ADBE Effect Parade").addProperty("ADBE Slider Control");
    sliderControl.name = "temppscontrol";
    sliderControl(1).expression = "thisLayer.sampleImage([300,50], [1,1])[3];";
    var alpha = sliderControl(1).value;
    alert(alpha)

    It would get the sampled alpha from an AVLayer. It doesn't return the correct value any more, because the script moves on before the sampleImage expression has run.

    Feature request: It would be nice if sampleImage was simply included in ExtendScript.

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
2 Next →

Feedback and Knowledge Base