After Effects

Welcome to the Adobe After Effects feedback page. Submit feature requests and bug reports to the After Effects team via this UserVoice site and see what ideas or issues other users have shared.

  • Type into the idea field to search for submissions or choose from the categories in the sidebar
  • Check out other submissions and vote for the ideas you like
  • If your feature idea or issue is not listed, post it

The UserVoice feedback pages are for feature requests and bug reports only. Upload only content that you have permission to use and refrain from posting personal information (e.g. address, phone number, email, or credit card) or abusive content (spam, phishing links, vulgar language, etc.). Tips for submitting useful feedback

UserVoice is a third-party platform for product feedback. Please note that feedback is voluntary, and you give Adobe a right to use feedback you provide without restrictions.

For all other questions and discussions, visit the After Effects community forum.

  • Hot ideas
  • Top ideas
  • New ideas
  • My feedback
  1. Issue: "After Effects has encountered a failure related to GPU-enabled effects on this frame" message

    Issue:

    "After Effects has encountered a failure related to GPU-enabled effects on this frame" message

    Message states "After Effects has encountered a failure related to GPU-enabled effects on this frame. This is likely because your GPU is out of memory."

    Suggestion:

    Decreasing your rendering resolution, close application that may be using GPU resources, or set this project to render effects using "Mercury Software Only" in: File -> Project Settings -> Video Rendering and Effects

    In my case, I opened AE only while working on a project. I couldn't render the clip with mask transition.

    My GPU is GTX1060. "Video Rendering…

    4 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    4 comments  ·  Compositing & effects  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. phantom time indicator

    When I select a layer and hit "i" or "o," there is a phantom time indicator that appears there, but the physical one stays where it was. I've attached a picture of what it looks like. Thanks.

    4 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  User experience/interface  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this bug report.

    To investigate this, it would be most helpful if you could send us a project file that demonstrates the issue. My suspicion is that this only happens when the layers are in a specific state.

    Post a link to your files here, or if you prefer not to post publicly you can send it to aebugs@adobe.com. (If you send to that address: A) Do not send .zip files, they will be blocked; renaming to .thisisazipfile is OK. B) Post a comment here when you have sent the email. I need to manually check that inbox.)

  3. "more options" in interpret footage not showing

    When I hit the "more options" buttion in "interpret footage" settings, it gets blue (like it's been activated) but nothing else happens.
    Would be quite handy, because EVERY video Import now seems to be all green and it would be cool to do something about that.

    4 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    5 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this bug report.

    We need more information in order to investigate:

    - What format is the footage that you are working with?
    - What version of After Effects are you using? The version number can be found in the About After Effects dialog (ex., After Effects 16.0.1).
    - What OS and version are you using? (ex., Windows 10 or macOS 10.13.6)

  4. motion blur and continuously rasterize - Bug

    On After Effects CC 2019: When I hit the motion blur button and the continuously rasterize button on a composition, After Effects crashes down or the composition get double and changes its place.

    4 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this bug report.

    We need more information to be able to investigate this problem.

    Can you post a project that experiences this problem? And/or a screen recording of the problem in action.

    Post a link to your files here, or if you prefer not to post publicly you can send it to aebugs@adobe.com. (If you send to that address: A) Do not send .zip files, they will be blocked; renaming to .thisisazipfile is OK. B) Post a comment here when you have sent the email. I need to manually check that inbox.)

  5. Render queue multiple frame ranges

    A few versions ago Adobe broke AE's render queue. Now all jobs' frame ranges reflect the current In/Out markers making multiple render jobs useless unless you manually edit the render settings > custom frame range PER queue job. I can't see how this is at all useful in any situation and I would much prefer to be able to queue multiple frame ranges than render the current frames multiple times, making a complete1 mess2 of3 your4 output5 folder6.

    Please revert back to how it worked before it became broken.

    4 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    5 comments  ·  User experience/interface  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this report.

    There were no intentional changes to the behavior of rendering frame ranges in the Render Queue. We need more information to understand the problem you are describing.

    Can you provide us with a project with items set up in the queue that do not render as you expect? It will help to have a clear picture of what you are doing, what you expect the result to be, and what result you are actually getting.

    Post a link to your files here, or if you prefer not to post publicly you can send it to aebugs@adobe.com. (If you send to that address: A) Do not send .zip files, they will be blocked; renaming to .thisisazipfile is OK. B) Post a comment here when you have sent the email. I need to manually check that inbox.)

  6. AE 2019 unable to allocate ram error popup then crash

    Getting a lot of this error with AE 2019. No issues previously. Not great for a machine with 128GB ram. Usually happens when I open a project with an existing project open already.

    4 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this report.

    We need more information before this report can be investigated.

    If the problem occurs when you open a project, can you send us the project? It would also be helpful to get an After Effects Log file.

    To generate After Effects Log.txt, choose Help > Enable Logging. Restart After Effects, then choose Help > Reveal Logging File. Cause the problem to happen, then retrieve After Effects Log.txt from the folder. Note that logging will automatically disable after 24 hours.

    Post a link to your files here, or if you prefer not to post publicly you can send it to aebugs@adobe.com. (If you send to that address: A) Do not send .zip files, they will be blocked; renaming to .thisisazipfile is OK. B) Post a comment here when you have sent the email. I need to manually check that inbox.)

    Also, do you get…

  7. bug reports: edit original commend not always working cc2019

    cc2019 - edit original commend not always working. i am using after effect since version 3.1. never had this problem - i׳m on a layer pressing commend+E but Nothing happens.

    4 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  Workflow & interoperability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this bug report.

    Can you please provide more detail on the problem? We need to know more about when you encounter this problem. For example:
    - What type of file are you selecting when you choose the Edit Original command in After Effects? PSD, AI, MOV, MP4, TIFF, JPEG, etc. Is it only one particular file type, or multiple file types?
    - What application are you expecting to open for this file?
    - What happens when you double-click on the file in Explorer or Finder? Does the expected application open?
    - Is this on Windows or Mac? What version of the OS?
    - Is this only in an existing project? If you import the same file into a new project, does the same problem occur?

  8. OPENCL stopped working after MAC 10.13.5 update

    Once updated to Mac OS 10.13.5, OPENCL error came on all Adobe projects, AE, Premiere Pro, and ME, allowing only Software mode. This is with MAC included AMD Pro Vega 64.

    4 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Workflow & interoperability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this bug report.

    Can you please provide more info about the errors you’re receiving? A screenshot of the error message would be useful.

    When does the error occur? When you open a project? Or when you launch After Effects? Does the problem change if you modify the Project Settings > Video Rendering & Effects option?

  9. 4 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. Ridiculously slow and laggy interface

    I almost can't work in it. Third party effects are useless and the overall responsiveness of After Effects 202 is terrible. If I didn't keep getting the ridiculous drawing error in the 2019 version, I'd be using it. You HAVE to fix this issue fast. Your application is almost useless right now. People are going to switch. Right now, I totally regret upgrading to CC 2020.

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  2 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. There's a bug - when you add a horizontal guide, performance slows way down. Hiding them improves it. Very weird!

    There's a bug - when you add a horizontal guide, performance slows way down. Hiding them improves it. Very weird!

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    10 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. AE 2019 master properties (with keyframes) causes random glitch

    I have builded a template project with the AE 2018 that involves expressions and master properties to animate the properties of the multiple templates in the same comp. It works fine in the 2018.
    When I've imported it in the the AE 2019 it start to glitch and doesn't recognise some keyframe in random way, purge the cash works just temporarily, I have also tried to collapse the properties, but does't work.
    I have had to downgrade the project and to the 2018, but all the comps reset to the default I have to re keyframe all the master properties…

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. Fix the align tool. Align doesn't center anything.

    Align does not and will not center my shapes correctly in the center of a comp. A 1080p comp. This doesn't work anymore for me. I even center my anchors in their shape layers but still it won't do it. The alignment is incredibly off. This is super annoying. I really don't understand how something like that gets overlooked.

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  User experience/interface  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this report.

    Can you provide us with a project that demonstrates the problem? We need more detail about what you are reporting, and it will be easiest if you could provide us a project and instructions like “select shape layers A, B, and C, and click the Align Horizontally Center button”, or whatever is appropriate.

    aebugs@adobe.com. (If you send to that address: A) Do not send .zip files, they will be blocked; renaming to .thisisazipfile is OK. B) Post a comment here when you have sent the email. I need to manually check that inbox.)

  14. Bug Report: masks in AE 2019

    Whenever I edit a mask, the mode goes from add, subtract et al to none. This happens with every project and is massively frustrating. I'm using the latest version of AE on Windows 10, i9 9900k, 64GB RAM and a 980ti. Here's a link to a screen recording of the glitch https://www.csmotion.co.uk/wp-content/uploads/2018/12/2018-12-06_10-57-18.gif

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this bug report, and for providing a screen recording of the problem in action.

    I do not reproduce this problem on my computer, so I suspect this problem is configuration-specific.

    Have you tried resetting the preferences for After Effects? To reset the preferences for After Effects, do either of the following:
    - (Preferred) Choose Preferences > General > and click on Reveal Preferences in Finder (macOS) or Explorer (Windows). Then quit After Effects and move the parent folder of these files (the version number, ex. 16.0 or 15.1) to your desktop. If this step helps, you can try moving your individual preference files back one at a time, or if does not resolve the problem, you can move the entire folder back.
    - Hold the Option (macOS) or Alt (Windows) key while launching After Effects.

    One thought that occurs to me: when modifying a mask in…

  15. RAM Preview

    RAM preview isn't working today. Cache and database are empty, yet when I hit space bar all I can hear is the music, nothing happens with the animation. And no, Caps Lock isn't on. I'm sure it's just a matter of the new update rendering my fully-speced 2017 iMac useless, but it would be good if I could get another year out of it.

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. Some conflict between cuda and AE 2018/2019 and transform effect

    Error GPU out of memory appears when I use "transform" effect on a solid layer, if I disable GPU acceleration or work in AE CC 2017 all is fine.

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    5 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this bug report.

    We need more information about the conditions you experience the problem.

    • What OS and version are you using? i.e., Windows 10 or macOS 10.14
    • What graphics card is installed? What driver version?
    • Does the this problem only happen in your existing projects, or does it occur if you create a new comp and a new solid, and apply only the Transform effect?

    Update 26 Nov 2018:
    Could you share a project with us that exhibits the problem? I think we need to inspect the specific conditions of the comp that you’re using. We’re not able to reproduce the problem with a simple comp + solid.

    Post a link to your files here, or if you prefer not to post publicly you can send it to aebugs@adobe.com. (If you send to that address: A) Do not send .zip files, they will be blocked;…

  17. Bug Report: AE 2019 Write-On Effect not working.

    I am unable to get the write-on effect to work with any stability. I noticed this in a 2018 file I was editing. It seems I can set up the keyframes, but then after scrubbing the timeline or working on other write-on reveals, it fails. See attached file.

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    5 comments  ·  Compositing & effects  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this bug report.

    Update 14 Nov 2018 – I received the files, thank you.

    After playing with the project for a little bit, I see how the Write-on effect is not behaving correctly. But I’m not able to deduce what the cause of the problem is. I’m not able to reproduce the problem from scratch, and if I make modifications to your project, it starts to render correctly.

    My best guess is that the keyframe data of the Write-on effect in your project became corrupted somehow. It’s relatively easy to fix, although a bit tedious:

    1. On each keyframe, modify the property value. (I made small adjustments, like rounding fractional X or Y values up to the nearest integer, or increasing the brush size by 1. Any change to the keyframe’s value should work here.)
    2. Edit > Purge > All Memory & Disk Cache.

    If…

  18. Bug: Essential graphics. Replacing comp breaks master property keyframes

    Master properties with keyframes works great so far in general, but I've found a major problem.

    If I replace the Essential Graphics layer with a new version, all the keyframes go away, even though in my case all of the master properties were the same. I also had trouble pasting the old keyframes onto the new layer. I was getting errors about what type of keyframe even though I was pasting the same kind of property (literally the same).

    What I was doing was trying to make an alternate version of my Essential Graphics template. The master properties stayed constant.…

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  2 comments  ·  Workflow & interoperability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. 3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. Estamos com esse erro chato no After Effects CC 2018 - There was an error processing this PDF document

    Olá,

    Estou com esse problema e não consigo resolver de modo algum:

    After Effects error: There was an error processing this PDF document. (1074397201) ( 50 :: 29 )

    After Effects error: cannot reopen an open file. ( 3 :: 130 )

    Logo depois disso o After Effects trava e fecha. não salva nada, mas também não há nada para salvar pois eu não consigo mais fazer modificações no vídeo por causa disso.

    Se alguém puder me esclarecer algo que resolva meu problema, vejo que tem muitas pessoas com essa dificuldade mas sem uma solução concreta.

    Atenciosamente,

    Fernando Batista

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  Workflow & interoperability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this bug report.

    What is the path to the file (or files) it is reporting the error about? Is it an Illustrator (.ai) file, or a PDF file?

    Did you create this project by previously using the Collect Files command?

    If you move the file (or files) causing the error to your desktop, open the project, and then re-link to the file on the desktop, does the problem go away?

    There is a potential bug that can occur if the path to Illustrator or PDF files is very long, after the project was created by the Collect Files command. Your answers to the questions above can help determine if this is the problem you have encountered.

    Em Portguese (Google Translate):

    Obrigado por preencher este relatório de bug.

    Qual é o caminho para o arquivo (ou arquivos) sobre o qual está relatando o erro? É um arquivo…

  • Don't see your idea?

Feedback and Knowledge Base