After Effects

Welcome to the Adobe After Effects feedback page. Submit feature requests and bug reports to the After Effects team via this UserVoice site and see what ideas or issues other users have shared.

  • Type into the idea field to search for submissions or choose from the categories in the sidebar
  • Check out other submissions and vote for the ideas you like
  • If your feature idea or issue is not listed, post it

The UserVoice feedback pages are for feature requests and bug reports only. Upload only content that you have permission to use and refrain from posting personal information (e.g. address, phone number, email, or credit card) or abusive content (spam, phishing links, vulgar language, etc.). Tips for submitting useful feedback

UserVoice is a third-party platform for product feedback. Please note that feedback is voluntary, and you give Adobe a right to use feedback you provide without restrictions.

For all other questions and discussions, visit the After Effects community forum.

  • Hot ideas
  • Top ideas
  • New ideas
  • My feedback
  1. Remember output folder for every project

    My life would be days longer if After effects was able to render to the same folder the project rendered to last time instead of switching to the last place chosen regardless of wether it was a different project file (which makes no sense to me)

    Having to work quickly on multiple projects in the same timeframe leaves me with scatterer render files that swell the hard drive and take an age to sort through down the line.

    36 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    5 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. AE CC 2019 keeps crashing

    I didn't experience any immediate problems after updating to the new version, and I was actually excited about it. However, today the problems started. I was masking a layer, when all of a sudden AE crashed and I got this error on my screen "<140735526355840> <BEE_MiscTasks> <5> Set Artisan Task: Classic 3D". Tried googling but couldn't really find a solution for this specific problem. Running AE on a MacBook Pro (Retina, 15 inch, Mid-2015) with OS High Sierra 10.13.6. Now, when I try to open the project the app keeps freezing.

    32 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    34 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. Fix audio playback using period (.) key

    When using the period (.) key on the numpad to play audio only, it doesn't play the audio from the start but cuts off the first second or so. This has been a bug for a while now and I'm surprised it's still in there and noone reported it before.

    7 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this bug report.

    We need more information in order to investigate this problem.

    - What version of After Effects are you using? From the About After Effects screen, ex. After Effects 16.0
    - What OS and version are you using? ex., Windows 10 or macOS 10.14
    - What type of audio files are you using in your composition?

  4. Audio and video playback bugs

    I'm Japanese. I use Google Translate.

    When playing back only the audio on the After Effects timeline, the beginning of the audio is cut off and it can not be played back properly.
    How, if you play video and audio simultaneously, you can play audio normally.

    This happens even if the composition has only an audio layer.

    You can confirm that After effects are playing in real time from the information panel.

    The environment of PC is as follows.

    Windows Main PC
    CPU: Core i7-8700K
    Memory: 32GB
    GPU: RTX 2080
    After Effects: CC2019

    Windows Sub PC
    CPU: Core i7-7700K
    Memory:…

    6 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. Audio playback is choppy - Bug

    Audio playback is choppy and sometimes slows to a crawl in After effects. This happens even without any video in the comp on my win7 PC.
    My configuration is 2x8 core Xeon E5-2630
    32GB RAM
    SSD cache disc
    Audio works fine in all other applications so I assume this is an AE bug.

    6 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this report.

    We need more information before we can investigate this problem.

    Is the audio choppy only while After Effects is rendering previews, or after the composition is cached in RAM and playing back?

    While After Effects is rendering a preview, audio playback may be choppy or slowed down, as playback at this point may not be real-time.

    Once the preview is rendered and cached (the rendered frames are represented by green marks in the Timeline panel), playback should be real-time and audio playback should be smooth.

    You can determine whether or not playback is real-time in the Info panel.

    If the problem is only that audio is not smooth while previews are being rendered, you can disable audio during rendering in a couple of different ways:
    - In the Preview panel, enable the Cache Before Playback option. This causes After Effects to not attempt playback…

  6. Fix timeline issue in the latest update

    On a macbook air 2017 running mojave 10.14.3, left clicking in the timeline DOES NOT work at all, only option is to right click which somehow registers, the recent update broke left clicking on the timeline and no layers can be clicked, this is a major bug and paralyzes my work. Please get it fixed ASAP

    5 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    7 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for reporting this bug.

    We are currently investigating this problem but are having difficulty reproducing the issue. To isolate and fix the problem, if you are experiencing this we would like to know:

    - What OS and version are you using? (ex., Windows 10 or macOS 10.14.3)
    - What hardware are you using? (ex., 2018 MacBook Pro or MacBookPro15,2 (A1989)
    - Did the problem always occur since you first installed After Effects 16.1 or did something trigger it?
    - If something triggered it, does restarting After Effects clear the problem? Restarting the computer? Clearing the After Effects preferences?
    - If something triggered it, what is the trigger?

  7. motion blur and continuously rasterize - Bug

    On After Effects CC 2019: When I hit the motion blur button and the continuously rasterize button on a composition, After Effects crashes down or the composition get double and changes its place.

    4 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this bug report.

    We need more information to be able to investigate this problem.

    Can you post a project that experiences this problem? And/or a screen recording of the problem in action.

    Post a link to your files here, or if you prefer not to post publicly you can send it to aebugs@adobe.com. (If you send to that address: A) Do not send .zip files, they will be blocked; renaming to .thisisazipfile is OK. B) Post a comment here when you have sent the email. I need to manually check that inbox.)

  8. AE 2019 master properties (with keyframes) causes random glitch

    I have builded a template project with the AE 2018 that involves expressions and master properties to animate the properties of the multiple templates in the same comp. It works fine in the 2018.
    When I've imported it in the the AE 2019 it start to glitch and doesn't recognise some keyframe in random way, purge the cash works just temporarily, I have also tried to collapse the properties, but does't work.
    I have had to downgrade the project and to the 2018, but all the comps reset to the default I have to re keyframe all the master properties…

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. BUG: White dot/blob appears in 8bpc project

    I have encountered a weird bug. First, I thought it was a fault in the project, but today I created a new, blank one, added an empty comp and the white blob is back. It looks the same and its on the same position.
    Since its repeating in a brandnew project, this is likely a bug.

    Its only visible in 8bpc projects, all higher bpc, this blob is gone.
    I haven't re-installed AE yet, since its a workplace station and the IT has to do this and also reinstall all plugins. During a working day, thats almost impossible.

    Do you…

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  5 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. 16.1 update rendering bug : 1000% speedup on rendered output

    idea? NO. this is a bug report.
    a SHOW STOPPER BUG.

    renders are now outputting at 1000% percent of the speed of the comps.

    for example: a 5 minute output now comes in around 5 seconds.

    PULL 16.1 TILL YOU GET THIS FIXED

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for this bug report.

    Can you share a project file that demonstrates the problem? Post a link to your files here, or if you prefer not to post publicly you can send it to aebugs@adobe.com. (If you send to that address: A) Do not send .zip files, they will be blocked; renaming to .thisisazipfile is OK. B) Post a comment here when you have sent the email. I need to manually check that inbox.)

    Also, what OS and version are you using? (ex., Windows 10 or macOS 10.14.3) What is your hardware configuration?

    This is the first report we’ve heard of this problem, so we need to understand your project and configuration in order to investigate.

  11. Adob CC After effects 2019 keeps crashing

    So since last week im not sure if this is due to a windows update or something else. But i have been having glitches and crashes in after effects 2019.
    The frist thing is, an imported video turns purple and green, i have tried purging cache, cleaning up the pc, reinstalling after effects, this did not help with it, i have tried changing the renderers. Nothing helps.
    The second thing is, moving a frame or previewing it, leads to crashing after effects. Even making a new composition has the same effect.
    I have no idea what to do, and no…

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. Support CUDA Acceleration, for GeForce GTX 1060 6GB AMP Edition

    Hello, I need help since it says in my program (After CC 17) that my video card is not supported (Ge Force GTX 1060 AMP Edition).

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. [Bug] When layer with a mask has scale keyframes, when click and drag to move layer it selects mask points instead

    It's a bug that needs fixing

    Here's a gif to show behaviour https://gfycat.com/CavernousLeanDrever

    It only occurs when there's scale keyframes on the layer, if removed then it works fine

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this bug report, and for providing a screen capture of the problem.

    I’m not able to reproduce this issue with a simple test. It will help if you could provide us a project where the problem occurs.

    Please post a link to your files here, or if you prefer not to post publicly you can send it to aebugs@adobe.com. (If you send to that address: A) Do not send .zip files, they will be blocked; renaming to .thisisazipfile is OK. B) Post a comment here when you have sent the email. I need to manually check that inbox.)

    Also, please tell us:
    - Do you use a pen tablet (i.e. Wacom or other brand) , mouse, or other pointing device?
    - What version of After Effects are you using? The specific version from the About After Effects dialog, please. ex., After Effects 16.0.1
    - What…

  14. Shift canvas to center based on layer / focus on selected layer / center view port

    This may already exist but I cannot find it. Imagine a precomp larger than the final aspect ratio/output settings, and with many layers that require detail work. Rather than space/handing around the composition, it would be nice to use a quick key to move the entire composition so the selected layer/content was centered in the view port. Like selecting an object in CInema 4D and pressing O to bring it front and center.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this request.

    In the View menu, the Look At Selected Layers and Look At All Layers command do something similar to what you describe. More information on these commands:
    https://helpx.adobe.com/after-effects/using/cameras-lights-points-interest.html#adjust_a_3d_view_or_move_a_camera_light_or_point_of_interest

    Note that you must have a camera in the composition for these commands to work.

    The keyboard shortcut F is defined by default for Look At Selected Layers (alternately, Option + Shift + Command + \ on macOS, Alt + Shift + Control + \ on Windows). You can customize this in the Edit > Keyboard Shortcuts dialog.

    Does this meet your needs, or is there different functionality you would like to see?

  15. Motion Blur Bug: Motion Blur is randomly on when switches are off

    In a large animation project, I have all motion blur switches turned off for all individual layers, sub comps, and master switches within them. When ram previewing, it plays just fine, but when I go to render it puts motion blur on random layers, not all. I have triple checked all layers and effects, adjustment layers, there is nothing that has motion blur turned on, built in, or is forcing it. The only way around it has been to turn off motion blur for all layers in the render settings above the output module.

    This is in CC 2019, on…

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this report.

    When exporting via the Render Queue, there is an option in the Render Settings dialog which determines whether or not motion blur will be rendered. By default, the Motion Blur control defaults to On For Checked Layers, which will render motion blur for any layer on which the layer’s motion blur switch is enabled, regardless of the state of the comp’s “master” motion blur switch.

    Are you changing this setting in the Render Settings? Does its behavior otherwise align with your experience of which layers do or don’t render motion blur when exported via the Render Queue?

  16. AE 2019 Clips with Trillions+ of colors don't properly display alpha.

    Clips with Trillions+ colors will not show alpha even if the file has an alpha.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this bug report.

    We need more detail about the problem you are describing.

    What format and codec are being used by these clips?

    Where is the alpha not visible? Is it in After Effects, or in a different application? If in After Effects, what is the color depth of the project set to? (8-, 16-, or 32-bpc?)

    I suspect that you may be encountering this problem:
    https://adobe-video.uservoice.com/forums/911311-after-effects/suggestions/35769118-bug-report-after-effects-cc-2019-can-t-read-alpha

    Please confirm if that is the case.

  17. Big Bug: Expressions on Shape Layer FX (with demo video)

    Here's a two-minute demo of the bug in question: https://www.youtube.com/watch?v=Q_c6XOWOv-w

    ...and here's the same thing in text form:

          Steps:

          1) New Comp ([1000,1000])
          2) New Shape Layer
          3) Effects -> Expression Controls -> Point Control ([100,100])
          4) Change Comp Size ([880, 1230])

          Result:

          The value of the Point Control CHANGES ITSELF from [100,100] to [88, 123].

    As I mention in the video, I'm sure this has something to do with the back-end of how Shape Layers deal with the canvas — and, obviously, Shape Layers aren't meant to have renderable effects applied to them. That said, I can't think of…

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for reporting this. At the moment, it’s unclear what you would like to have changed.

    The cause of what you are observing is that shape layers always inherit the dimensions of the composition that contains them. Thus, by changing the dimensions of the composition, you are also changing the dimensions of the shape layer.

    You will get the same result if you apply a Point Control effect to a solid layer, and then change the dimensions of the solid layer. The coordinate values of the Point Control will scale to compensate.

    The result in both cases is that coordinate values are scaled along with the layer so that the any rendered result is proportional to the original. If this wasn’t done, effects wouldn’t appear to scale with the rest of the layer and the result would look “wrong”.

    I can see that may not be the result you…

  18. 14.2.2

    Need to work in 14.2.2 to be compatible with a clients back end. On the CC installer it claims to be 14.2.2 but when opened & running, it states it’s 14.2.1.34. Which is correct?

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    After Effects 14.2.1.34 was the last release of the 14.x versions of After Effects CC. (That is, it was the last release of After Effects to be branded as “CC 2017”.)

    The version number “14.2.2” was an Adobe-internal label to differentiate a change in the installer package, and was not advertised as a new release.

    > Need to work in 14.2.2 to be compatible with a clients back end.

    Please clarify this. Since 14.2.1 was the last release, this doesn’t make sense to me.

  19. TEXT cursor BUG / ERROR

    When using the "all caps" feature in the character panel, the cursor in the composition window inserts a double space after the last character.

    The other very annoying bug is when I have the text cursor selector hovering over 3 text layers in a composition (two or more text layers are HIDDEN, only the TOP one remains visible) the text selector ALWAYS selects the HIDDEN text layer, even though a) they are BEHIND, AND b) HIDDEN.

    I'm so done with Adobe's monoply honestly.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  1 comment  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. CTRL+ALT+A no longer selects all visible properties

    Pressing this combination used to select all visible properties. now it just causes random windows to open and close. Appears to be a bug.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  1 comment  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
← Previous 1
  • Don't see your idea?

Feedback and Knowledge Base