After Effects

Welcome to the Adobe After Effects feedback page. Submit feature requests and bug reports to the After Effects team via this UserVoice site and see what ideas or issues other users have shared.

  • Type into the idea field to search for submissions or choose from the categories in the sidebar
  • Check out other submissions and vote for the ideas you like
  • If your feature idea or issue is not listed, post it

The UserVoice feedback pages are for feature requests and bug reports only. Upload only content that you have permission to use and refrain from posting personal information (e.g. address, phone number, email, or credit card) or abusive content (spam, phishing links, vulgar language, etc.). Tips for submitting useful feedback

UserVoice is a third-party platform for product feedback. Please note that feedback is voluntary, and you give Adobe a right to use feedback you provide without restrictions.

For all other questions and discussions, visit the After Effects community forum.

  • Hot ideas
  • Top ideas
  • New ideas
  • My feedback
  1. 1 vote
    Sign in Sign in with: Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. There's a bug - when you add a horizontal guide, performance slows way down. Hiding them improves it. Very weird!

    There's a bug - when you add a horizontal guide, performance slows way down. Hiding them improves it. Very weird!

    3 votes
    Sign in Sign in with: Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    10 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. Late to the party, updated to 16.1

    Late to the party, updated to 16.1 and I'm having all sorts of issues with text layers (sometimes they crash it completely, other times if it's a text layer on top of another layer, the text layer disappears.) Also, any project from a previous version crashes when I try to update it so I have to import it into a new project and pray the comp I open doesn't crash.

    1 vote
    Sign in Sign in with: Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this bug report.

    A bug where After Effects may crash when opening a project if there are missing fonts was fixed in the April 2019 bug-fix patch for After Effects (version 16.1.1). You can install this patch via the Creative Cloud desktop application.

    If the 16.1.1 update does not resolve the problem you’re experiencing, it would be helpful if you could provide us with one or more project files that demonstrate the issues you’ve described.

    Post a link to your files here, or if you prefer not to post publicly you can send it to aebugs@adobe.com. (If you send to that address: A) Do not send .zip files, they will be blocked; renaming to .thisisazipfile is OK. B) Post a comment here when you have sent the email. I need to manually check that inbox.)

  4. Any 29.97 fps footage crashes AE 16.1

    Hi After Effects 16.1 crashes continuously while adding any 29.98 fps footage to the comp.
    It imports to the project ok, opens in the footage window, allows to trim but Ae immediately freezes as I insert -edit it to the composition.

    1 vote
    Sign in Sign in with: Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. AE 2018 Keyboard lag on Mojave

    Just bought a new iMac - AE 2018 has a really frustrating keyboard input lag. Even if you type slowly it misses characters as you type (adding text or just using the interface i.e. naming folders, changing values, pressing spacebar etc). It's incredibly frustrating.

    2 votes
    Sign in Sign in with: Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  User experience/interface  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. Fix timeline issue in the latest update

    On a macbook air 2017 running mojave 10.14.3, left clicking in the timeline DOES NOT work at all, only option is to right click which somehow registers, the recent update broke left clicking on the timeline and no layers can be clicked, this is a major bug and paralyzes my work. Please get it fixed ASAP

    5 votes
    Sign in Sign in with: Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    7 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for reporting this bug.

    We are currently investigating this problem but are having difficulty reproducing the issue. To isolate and fix the problem, if you are experiencing this we would like to know:

    - What OS and version are you using? (ex., Windows 10 or macOS 10.14.3)
    - What hardware are you using? (ex., 2018 MacBook Pro or MacBookPro15,2 (A1989)
    - Did the problem always occur since you first installed After Effects 16.1 or did something trigger it?
    - If something triggered it, does restarting After Effects clear the problem? Restarting the computer? Clearing the After Effects preferences?
    - If something triggered it, what is the trigger?

  7. Rendering frames to DPX fails randomly prior to completion after the latest update, sits idle, must reset render options & click render -BUG

    Updated to latest After Effects update on 4/6/19. Rendering is not reliable. Render creates a random number of complete DPX frames before ending prematurely and returning to a normal GUI working state. Programs does not crash, only the render stops and has to be set up again and the render button must be clicked again. Fails multiple times during the course of rendering 300 frames of DPX. Very high aggravation, factor please fix.

    1 vote
    Sign in Sign in with: Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this bug report. We need additional information before we can investigate this problem.

    What OS and version are you using? (ex., Windows 10 or macOS 10.14.3)

    Do you receive any error messages? Is there a log file in the render output folder that indicates which frames were rendered or not?

    Are you rendering via the render queue in After Effects with the UI open? Or are you using the command-line renderer, watch folder rendering, a distributed rendering solution, or other?

    It may help if you provide us with a project file that demonstrates the problem (with the item queued and ready to render) and a screen recording of the problem in action. Post a link to your files here, or if you prefer not to post publicly you can send it to aebugs@adobe.com. (If you send to that address: A) Do not send .zip files,…

  8. 1 vote
    Sign in Sign in with: Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  User experience/interface  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. 1 vote
    Sign in Sign in with: Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thanks for filing this bug report.

    Can you please provide more detailed steps to reproduce the problem? I presume that by “vectorizing a child comp” you mean you’re enabling the Continuously Rasterize switch for the pre-comp layer, but I don’t want to assume. I also need clarification on which comp you’re referring to by “lengthen this comp”.

    Perhaps you could provide us with a sample project in the “before” state and instructions or a screen recording of what to do that causes the problem. Post a link to your files here, or if you prefer not to post publicly you can send it to aebugs@adobe.com. (If you send to that address: A) Do not send .zip files, they will be blocked; renaming to .thisisazipfile is OK. B) Post a comment here when you have sent the email. I need to manually check that inbox.)

  10. 16.1 update rendering bug : 1000% speedup on rendered output

    idea? NO. this is a bug report.
    a SHOW STOPPER BUG.

    renders are now outputting at 1000% percent of the speed of the comps.

    for example: a 5 minute output now comes in around 5 seconds.

    PULL 16.1 TILL YOU GET THIS FIXED

    2 votes
    Sign in Sign in with: Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for this bug report.

    Can you share a project file that demonstrates the problem? Post a link to your files here, or if you prefer not to post publicly you can send it to aebugs@adobe.com. (If you send to that address: A) Do not send .zip files, they will be blocked; renaming to .thisisazipfile is OK. B) Post a comment here when you have sent the email. I need to manually check that inbox.)

    Also, what OS and version are you using? (ex., Windows 10 or macOS 10.14.3) What is your hardware configuration?

    This is the first report we’ve heard of this problem, so we need to understand your project and configuration in order to investigate.

  11. BUG: Right click on image in library closes entire library window

    When I right click on an image in the library the entire libraries window closes randomly.

    I have testing with adobe stock v non stock, tested in various libraries and there does not seem to be any rhyme or reason. Sometimes I can get the pop up with additional options, such as find similar etc, but about 70% of the time the entire Libraries window completely closes and I have to re-open, resize etc

    2 votes
    Sign in Sign in with: Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  User experience/interface  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. Bug Report - AE 16.0.1 - Lumetri Scopes not displaying anything after some use.

    When using the Lumetri Scopes, after having AE open for some time, the scopes themselves disappear and there seems to be no way to get them working again. I can close the scopes panel and reopen it and also try to change what scopes are displaying but nothing works. Must restart AE for them to work again. Problem typically occurs when changing from one composition to another.

    4 votes
    Sign in Sign in with: Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  User experience/interface  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for this bug report.

    Are you also using external video preview via Mercury Transmit? (Preferences > Video Preview)

    When the problem starts, try enabling and then disabling Mercury Transmit. You could also try pressing the / key on the numeric keypad.

    (Under the hood, Lumetri Scopes captures the frame using Mercury Transmit. Although Transmit does not need to be enabled in the prefs for Lumetri Scopes to do this, I’m curious if toggling it on/off would help, or maybe there is a conflict with another Transmit device.)

  13. Cineware fix on first start

    A lot of time, when I open an .aep file with a .c4d in the project, the cineware plugin have an error. I have to restart AE to work fine.

    2 votes
    Sign in Sign in with: Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. Audio and video playback bugs

    I'm Japanese. I use Google Translate.

    When playing back only the audio on the After Effects timeline, the beginning of the audio is cut off and it can not be played back properly.
    How, if you play video and audio simultaneously, you can play audio normally.

    This happens even if the composition has only an audio layer.

    You can confirm that After effects are playing in real time from the information panel.

    The environment of PC is as follows.

    Windows Main PC
    CPU: Core i7-8700K
    Memory: 32GB
    GPU: RTX 2080
    After Effects: CC2019

    Windows Sub PC
    CPU: Core i7-7700K
    Memory:…

    6 votes
    Sign in Sign in with: Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. Adob CC After effects 2019 keeps crashing

    So since last week im not sure if this is due to a windows update or something else. But i have been having glitches and crashes in after effects 2019.
    The frist thing is, an imported video turns purple and green, i have tried purging cache, cleaning up the pc, reinstalling after effects, this did not help with it, i have tried changing the renderers. Nothing helps.
    The second thing is, moving a frame or previewing it, leads to crashing after effects. Even making a new composition has the same effect.
    I have no idea what to do, and no…

    2 votes
    Sign in Sign in with: Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. ADD LEFT-TO-RIGHT-SUPPORT

    Just do it already! Many of us been waiting patiently for for this feature that takes just about F-O-R-E-V-E-R. Don't search what to add on to any of your software's until you give users basic-typing-capabilities within your software.

    1.It hinders productive time when having to use 3rd party tools to convert text to the right direction.


    1. any mistake in the text, just takes, you've got it! MORE TIME TO CORRECT.


    2. It's basic. L-a-n-g-u-a-g-e. make every ADOBE software COMPATIBLE!


    3. Year 2020. We've waited long ENOUGH from October 1995.


    Just do it already!

    1 vote
    Sign in Sign in with: Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this request.

    Right-to-left text support was added to After Effects 14.2 (June 2017 release; current version is 16.0.1).

    Details on how to change text direction is here:
    https://helpx.adobe.com/after-effects/using/creating-editing-text-layers.html#change_the_direction_of_text

    If there is additional functionality for text direction support that you’re looking for, please provide specifics.

  17. Alpha + RGB is missing!

    I don´t know how Adobe where thinking but this in fact risk do harm and damage my business.

    Where is the old RGB+Alpha function when rendering AVI and other formats?

    Please restore the Alpha render functions in After Effects immediately!

    1 vote
    Sign in Sign in with: Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this report.

    Nothing has changed in the ability of After Effects to render RGB + alpha channels to AVI or other formats.

    As always, the availability of alpha depends on which codec you are rendering to. Not all codecs support alpha channels. Depending on your workflow, you may need to open the Format Options dialog and change the codec you are rendering to.

    When rendering to the AVI format, very few codecs support alpha channels. The AVI None (uncompressed) codec does, and is the default format and codec on Windows.

    When rendering to the QuickTime format, there are more codecs that do support alpha channels, but not all do. For example, most Apple ProRes codec flavors do not; only ProRes 4444 supports an alpha channel. Other codecs that do support an alpha channel include Animation, GoPro CineForm, and None. Some flavors (“resolutions”) of Avid DNxHR support…

  18. 1 vote
    Sign in Sign in with: Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. In panel 3 add a video play button

    Yes I am new to After Effects, just loaded it, but 30 years working software, including Light Room and Photo shop, you don't have a play button??
    Add a play button for newbies. And yes, I am off to watch and learn from the tutorials

    4 votes
    Sign in Sign in with: Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  User experience/interface  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thanks for filing this suggestion.

    The play button in After Effects, and other playback controls, are in the Preview panel. In the Default and Standard workspaces, you can find the Preview panel docked in the column of panels along the right side (underneath the Info and Audio panels). You can undock and/or reorganize the panels to your liking.

    I appreciate that you expect the play controls to be in the same window as the video, which is a common convention for video playback applications. And I agree with you that we should move the playback controls in After Effects. The design After Effects is currently using was made before that convention was common, and had solid logic at its time. While we’ve considered changing that UI, changes to an established application like After Effects come with many complications, and we need to be sure that the benefits of such change…

  20. video preview overlapping second monitor

    I have a Windows 10 machine with a 2-monitor setup. Whenever I enable mercury transmit on the second monitor to use it as a client monitor, it creates a preview that's too large for the screen and extends onto the screen I'm working on. (I've attached a file that shows what I mean.)

    I'm working on a Windows 10 Pro machine with 2 Geforce GTX 1080 TIs bridged together. Admittedly, the screens are different resolutions - but that never seemed to affect anything when I used these exact screens with a Mac. Any help would be greatly appreciated.

    Thanks!

    1 vote
    Sign in Sign in with: Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  User experience/interface  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
← Previous 1 3 4 5 6
  • Don't see your idea?

Feedback and Knowledge Base