After Effects

Welcome to the Adobe After Effects feedback page. Submit feature requests and bug reports to the After Effects team via this UserVoice site and see what ideas or issues other users have shared.

  • Type into the idea field to search for submissions or choose from the categories in the sidebar
  • Check out other submissions and vote for the ideas you like
  • If your feature idea or issue is not listed, post it

The UserVoice feedback pages are for feature requests and bug reports only. Upload only content that you have permission to use and refrain from posting personal information (e.g. address, phone number, email, or credit card) or abusive content (spam, phishing links, vulgar language, etc.). Tips for submitting useful feedback

UserVoice is a third-party platform for product feedback. Please note that feedback is voluntary, and you give Adobe a right to use feedback you provide without restrictions.

For all other questions and discussions, visit the After Effects community forum.

  • Hot ideas
  • Top ideas
  • New ideas
  • My feedback
  1. Deadline Render Failing - Error: 0xc000a000 (-1073700864)

    I've been having serious issues rendering After Effects through deadline/commandline for the last few weeks. Sometimes it works fine for an hour or so, and then jobs start failing all over the place.

    My theory is that it's to do with running multiple instances or the render simultaneously, but I've never had issues with this before.

    This is the main error message:

    CryptVerifySignature failed

    Error: 0xc000a000 (-1073700864)

    Occasionally it's this one:

    CryptVerifySignature failed

    Error: 0xc000a000 (-1073700864)

    Using DXGI: Device: "NVIDIA GeForce RTX 2080" has dedicated video RAM (MB): 7920

    ERROR *** IVCAutoReleasePool: Object 0000000024277A20 of class vcfoundation::data::DataWrapper autoreleased with no…

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. 4K

    I have worked with AE since version 3, so I am used to it's idiosyncrasies. Lately it was pretty stable but now I am getting requests from clients for a lot of 4K work and we're back to memory crashes and frequent restarts. So as in the past, the software is still behind hardware in speed and efficiency. That said, I am in no mood to switch to something else and there are a lot of pretty good things I still like about AE. But I'm hoping you guys are working as ******* basic stability and efficiency and speed fixes…

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. Fix XML import on Catalina

    XML import is currently broken on AE, with the following error message:

    After Effects: AEGP Plugin Pro Import:

    "Fatal internal AAF/OMF/XML error.
    Please contact customer support." (0:1134) ( 5027 :: 12 )

    4 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. AE 2020 (17.0.2) Color shifts when rendering

    Starting with AE 2020 (on macOS Catalina 10.15.3) we're running into the following issue:

    Whenever a live action footage comp in is rendered straight from AE to ProRes, there is a slight color shift and diagonal jagged line artifacts which were not in the original footage/comp.

    As a workaround, we've tried rendering via AME. This solved the jagged lines but introduces an unexpected color shift to the footage.

    This happens regardless of the render module (both Metal and Mercury Software Only).

    Attached is a portion of the scopes in each case showing the color shift and the jagged lines and…

    2 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. repeatable bug in expressions

    Below expression in text layer source text will cause instacrash. Seems to be on the 'sort' part but I really don't want to keep opening and crashing to figure out.


    var str = text.sourceText;
    var shuffled = str.split('').sort(function(){return 0.5-Math.random()}).join('');

    shuffled

    osx AE, 17.0.2 build 26, system report attached.

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. BUG Preview/playback is extremely glitchy

    BUG Preview/playback is extremely glitchy

    It simply doesn't work. Nothing happens when you press the spacebar. Tried a lot of troubleshooting already.

    Turning on Cache before playback helped for a few minutes. Then it plays back in what seems to be 2x as fast. Then it bums out again and nothing works. When I quit the software stops responding and you need to force quit.

    Problems started on Fri 31 Jan on a Late 2013 iMac (High Sierra) 3,2 GHz Intel Core i5.

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. Timer Remap Glitch

    Sometimes scripts inside the Time Remap keys are executed (or get reported as errors) when Time Remap is disabled on the layer.

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. Change to custom workspace -> CRASH

    When changing to a custom workspace, no project open,
    AE is crashing.

    I thought we got rid of this problem 2 years ago....?!

    2 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. Crashing when re-saving CSV data

    I have a CSV document imported into my project file. Working great, although seem to be having an issue where if I make an edit to the CSV file and re-save it, AE crashes. No spinny-wheel, just closes almost instantly. Sometimes get a recovery project and an error message (attached), but not always.

    2 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. All projects with Key Cleaner crash upon opening

    The latest 17.0.2 did NOT correct this. 17.0.0 thru 17.0.2 does this on all my AE projects with Key Cleaner (it might be when it is used in conjunction with Advanced Spill Suppressor, but I'm not sure). I had to downsave all my AE projects to the latest ver. 16 in order to continue working. Am I the only user this is happening to?

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. after effect 2020 not working at all

    I have been working on After Effect for many years since variation 3.1. I've never come across such a thing. Projects that open without problems in version 2019 cannot open at all in version 2020. When I open a project - The process then begins and then the program collapses. I've done tests and prepared only one-layer projects in version 19 - and those didn't open in version 2020 either

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. 1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. After Effects 17.0.1 will not see or play 16bit QT?

    QT Pro Res 444 footage plays and shows fine in AE 2019. Footage shows up as black in 17.0.1 AE2020 and will not play or show. I rendered the footage in AME to Pro Res 422 and it shows in AE 2020. Major bug please address.

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. Roto Brush corruption

    Use of the Roto Brush causes file corruption. When opening a file that used Roto Brush in 17.0.1 there is an error and the file no longer works.

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. [BUG] on 17.0.1 rotobrush breaks the project after reloading

    If Rotobrush is applied in anyway, after saving, closing and restarting the project won't start.
    Returns an error: missing data in file

    3 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. NEW VERSION 17.0.1 CAUSES 33 :: 4 ERROR ON OPENING PROJECTS. ROLLING BACK TO 17.0 FIXES

    You receive an error claiming missing or corrupted data. This is not true. Gave me a big scare. Rolling back fixes the issue. Hope this is acknowledged soon!

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. CC20 complaining on "missing data" 33 § 4, CC19 does not.

    Two project files I created on CC19 this week and continued to work on in CC20 are unreadable after saving and re-opening. On CC20 the error is 33 § 4 (Missing Data). This also applies to the render process in AME which can't start.

    The same file opens correctly on CC20 in OSX and CC19 on Windows as well.

    Other files created in CC20 are opened without any issues.

    3 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. Error 33 :: 4

    Error 33 :: 4

    Corrupt file and also saves are lost.
    Two days struggling to do a job, sleepless nights and I checked my limit.
    Adobe Help.
    I need a solution

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. AE 17.0.1 RAM Preview unresponsive / stuck

    RAM Preview causes entire program becomes unresponsive to clicks, spacebar, Num0, ESC, etc. Playback continues on loop and the only way I've found to regain control is to minimize/maximize AE.

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. Bug report

    Bug report. When opening projects created in previous versions and the re-saved in 17.0.1, receive error message "After Effects Error: missing data in file. (33::4)". Only solution is to revert to 17.0.0.

    3 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
← Previous 1 3 4 5 10 11
  • Don't see your idea?

Feedback and Knowledge Base