After Effects

Welcome to the Adobe After Effects feedback page. Submit feature requests and bug reports to the After Effects team via this UserVoice site and see what ideas or issues other users have shared.

  • Type into the idea field to search for submissions or choose from the categories in the sidebar
  • Check out other submissions and vote for the ideas you like
  • If your feature idea or issue is not listed, post it

The UserVoice feedback pages are for feature requests and bug reports only. Upload only content that you have permission to use and refrain from posting personal information (e.g. address, phone number, email, or credit card) or abusive content (spam, phishing links, vulgar language, etc.). Tips for submitting useful feedback

UserVoice is a third-party platform for product feedback. Please note that feedback is voluntary, and you give Adobe a right to use feedback you provide without restrictions.

For all other questions and discussions, visit the After Effects community forum.

  • Hot ideas
  • Top ideas
  • New ideas
  • My feedback
  1. After Effects v22.3.0 DNxHD Alpha render broken.

    When rendering to DNxHD on 22.2.0 with an alpha channel, under format the options are None or Uncompressed. Both options work. On the latest release, the options are None or Compressed, if you choose compressed, no alpha channel is created, making it useless for creating titles for Avid. This needs to be3 fixed immediately.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  2. Bug Report: AE 22.2.1 Project considered corrupt in AE 22.3. Opens fine in 22.2.1

    I have an AE Project created in v22.2.1 that works fine in that version. If I update and try to open it in v22.3 I'm met with a message stating that the project is corrupt as I have too many cameras. If I rollback and open it in 22.2.1 the file is fine.

    Please help, I need to be able to update but also need to be able to work on this file.

    5 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    Hi all,

    This issue has been fixed in the 22.4 update of After Effects 2022, released today ( May 10, 2022 ). Please let us know if you continue to experience any issues opening projects after updating to After Effects 22.4.

    Thanks again for reporting this issue,

    - John, After Effects Engineering Team 

  3. Bug report: Scripting command to add comp marker with comment fails with CSelectron error

    in AE 22.2.0 (Mac), the scripting function comp.markerProperty.setValueAtTime() no longer works. It now results in the error CSelectronASSERT fail: CSelectron: layer is null

    I have a script with this function that has worked correctly in previous versions of after effects, but now results in this error. I have found no workaround.

    4 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  4. Bug Report: v22.1.1 Can not export PNG

    Can not export PNG thru render que. Works with AME.
    sRGB 16bit comp.
    Windows10...latest build...super-user workstation.

    9 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    5 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  5. Mercury Transit Preview still crashes in latest AE V 22.0.1

    After Effects V 22.0.1 still crashes while using a 3rd preview monitor via Mercury Transit.

    My setups: Mac Pro trashcan (Late 2013) 12 core with 64GB and AMD FirePro D300, now running MacOS Monterey. I have 3 monitors- 2 4K Dell P2715Qs over mini Displayport and a JVC DT-v24L1 broadcast preview monitor over HDMI

    Also occurs on new 2021 Macbook Pro 16 running Monterey

    Repeatable crash: Preferences-> Video Preview -> Enable Mercury Transit ->Video Device: Adobe Monitor 2: 1920x1080

    In a project that has different sized comps, say 1920x1080 and 1080x1080, AE will crash when switching between comps of different…

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Resolved  ·  1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  6. Everything disappears from view at certain comp sizes

    I'm experiencing a strange bug. At certain comp sizes, everything disappears from view. I have a project that needs to be 768x192, but nothing shows up at this size (though at 769x192, it's magically fine). Does anyone else have the same issue? Is there any way to fix this?

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Resolved  ·  2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  7. aerender fails on Mac OS 11.4 with error -1701 "AEGetParamPt failed at line 918"

    in Mac OS 11.4, aerender fails. The rumor is it's a permissions issue, but it occurs despite all permissions granted to After Effects and Terminal.

    $ '/Applications/Adobe After Effects 2021/aerender' -project SHOW1154.aep
    aerender version 18.2x37
    PROGRESS: Launching After Effects...
    aerender ERROR -1701: AEGetParamPt failed at line 918
    $ /Applications/Adobe\ After\ Effects\ 2020/aerender -project SHOW1154.aep
    aerender version 17.7x45
    PROGRESS: Launching After Effects...
    aerender ERROR -1701: AEGetParamPt failed at line 918

    62 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    37 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  8. BUG: AE v.18.1- Shape and Mask vector line doesn't align to shape or mask

    In v.18.1 After Effects, the editable vector line describing a shape or mask does not align to the shape or mask. It is offset by 1-2 pixels, which makes accurate work difficult.

    6 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Resolved  ·  4 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  9. BUG Report: Track mattes broken in AE 2021

    I just updated to AE 2021 (18.0) and track mattes are suddenly not working in the timeline. It's an incredibly basic thing, I have footage on layer 2 and I want to use layer 1 (directly above it) as the matte. Pretty straightforward. But when I set layer 2 to Alpha Matte, nothing happens. It does turn Layer 1 off, as it's supposed to, but Layer 2 is still visible even outside the bounds of Layer 1. I can move Layer 2 around the frame and it's not being masked at all by layer 1, it just shows the entire…

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Resolved  ·  13 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  10. The latest After Effects crash when installed the Joystick N Slider Ae Script

    When I open my After Effects this morning, and every time when i opened it would crash and give me an error message wrote some issues with Joystick N Slider script. It would work when I delete the script from Ae. Please check this out because this script is quite important for animators and motion designers who use Ae for everyday working. Thanks

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    The underlying issue of ScriptUI panels set to the “Use Legacy UI” caused a crash has been fixed in the March 2021 ( version 18.0 ) release of After Effects. Please let us know if you continue to see any crashes when opening script panels.

    Thanks,
    - John, After Effects Engineering Team

  11. Urgent Bug in 2020 - 3D Reference Axis Causes Instant Crash

    Turning on the 3D Reference Axis in 2020 causes an automatic crash.

    For days I've been trying to figure out why some of my older projects were crashing in 2020 when I opened a comp, and I just realized it's because the 3D Reference Axis was on in those comps.

    To recreate the problem, simply add a Camera layer to any comp, and turn on the 3D Reference Axis.

    I'm on an iMac running Big Sur, but I get the same results on Catalina, and on a PC running Windows 10.

    Please fix ASAP. I have products that clients can't…

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  12. rotobrush crashes on m1 macbook pro

    Hi, I've read on other issues of when rotobrush crashes on first stroke. This is NOT my issue. I'm able to generate as many strokes as I want.. but only on the first frame. As soon as I move forward (or backward), AE crashes. Help!

    I am using the latest AE on the M1 Macbook Pro — I've attached my specs.

    13 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Resolved  ·  11 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  13. There is an issue with Key Cleaner.

    After Effects crashes unexpectedly after applying key cleaner weather you use Keylight or color range without a message or warning.

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    4 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  14. BUG - pen tool crash

    Weird bug where when using the pen tool, if the footage panel is open, passing over it freezes then crashes AE. Submitted the crash report and posting here in hopes it can be duplicated and fixed.

    11 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    26 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  15. AE v17.5 crashing on launch under MacOS 10.13.6 (High Sierra)

    Running MacOS 10.13.6, so I'm currently unable to install a few of the updated apps. That being said, After Effects 17.5 was allowed to be installed. On launch it crashes out every time with the two following errors:

    After Effects error: Couldn't find main entry point for Camera Raw.plugin ( 48::72 )

    After Effects error: unbalanced unprepared. ( 48::30 )

    No way to launch the app without the crash.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    Thank you for filing this bug. This problem occurred because the October 2020 release of Adobe Camera Raw is not compatible with macOS 10.13, however the Creative Cloud desktop app did not prevent it from being installed. That has been corrected, however if you’ve already installed v13 of ACR, you will need to uninstall it and reinstall v12.4.

    More information here:
    https://community.adobe.com/t5/after-effects/faq-how-to-solve-after-effects-v-17-5-crash-at-launch/td-p/11522545?page=1

  16. Bug with .setPropertyParameters() for Dropdown Control

    This method seems to generate a "Duplicate item names are not allowed" error when using an array where an index is a substring of another index. This example specifically triggers it: ["HeadTop", "Head", "HeadBottom"]; will not be accepted by the method (the "Head" index seems to throw it off) - But: ["HeadTop", "HeadMiddle", "HeadBottom"] will be accepted.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  17. 1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  18. Bug - Opening projects that use 2020 drop-down menu expression controls (Pseudo dialog on startup)

    I love the new drop down expression control effect in AE2020. Unfortunately though I have a bug on opening the project file. I get a dialog box similar to the attached screen grab for each instance I've used the drop-down menu as a master property. The code in the dialog changes for each instance.

    For context, my project file features one precomp with a number of properties controlled by 3x dropdown menus on a control layer for colour, text option and positioning. That precomp is used in 5 other compositions, where using Master Properties I have used different drop down…

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  19. BUG - AE 2020 Viewport glitching out at 100% or less zoom.

    The viewport completely glitches out at 100% or less.

    I've tried uninstalling and reinstalling AE 2020.

    Viewport is fine in AE 2019.

    Hardware specs:

    Mac OS Catalina
    Macbook Pro 16" 2019
    AMD Radeon Pro 5500M 8 GB
    Intel UHD Graphics 630 1536 MB
    64GB RAM

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    4 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  20. bug report - playback issue

    Having an issue with the new 2020 update that was not happening with 2019. First off, a lot of things are quite laggy when clicked so take a long time to react. Sometimes it's a second or two, sometimes it's so long I start thinking AE is locked up. I can start playback on a section and then it won't stop (by hitting 0, clicking the playhead, hitting Space). Sometimes it takes a few seconds to respond and sometimes up to a minute. Several times now I actually had to force close AE just to make it stop playback.

    I…

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
← Previous 1
  • Don't see your idea?

Feedback and Knowledge Base