After Effects

Welcome to the Adobe After Effects feedback page. Submit feature requests and bug reports to the After Effects team via this UserVoice site and see what ideas or issues other users have shared.

  • Type into the idea field to search for submissions or choose from the categories in the sidebar
  • Check out other submissions and vote for the ideas you like
  • If your feature idea or issue is not listed, post it

The UserVoice feedback pages are for feature requests and bug reports only. Upload only content that you have permission to use and refrain from posting personal information (e.g. address, phone number, email, or credit card) or abusive content (spam, phishing links, vulgar language, etc.). Tips for submitting useful feedback

UserVoice is a third-party platform for product feedback. Please note that feedback is voluntary, and you give Adobe a right to use feedback you provide without restrictions.

For all other questions and discussions, visit the After Effects community forum.

  • Hot ideas
  • Top ideas
  • New ideas
  • My feedback
  1. [BUG] Media replacements don't work with scaling scripts.

    I've made a simple setup using media replacement to replace some images in a composition, but I'm using this expression to scale the images:

    w = thisLayer.width;
    h = thisLayer.height;
    extraScale = [effect("ExtraScale")("Slider"),effect("ExtraScale")("Slider")];
    compW = thisComp.width;
    compH = thisComp.height;
    p = thisComp.pixelAspect;
    if ( w < h ){ //test if image is taller than wide
    s = (compW / w ) * 100;
    [ s * p, s ] + extraScale;
    }else{
    s = (compH / h ) * 100;
    [ s , s ] + extraScale;
    }

    It works fine when I replace the media inside the comp, but…

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. After effects 2021 hangs on composition opening

    AE 2021 hangs when I load compositions in the project.
    If I move to a different composition or go inside a nested composition it doesn't matter - the program will hang - only force quitting will help.
    Makes this version unusable.
    I have older versions of AE and it works fine.
    I use macOS Catalina
    happens randomly on new projects as well as old ones.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  6 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. 1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. After Effects v18.0 stuck at "Initialzing Required Components"

    Running version 18.0.1 on Windows 10 (20H2) OS Build 19042.867

    Any time I attempt to start AE, it fails to start the application getting stuck at "Initialzing Required Components"

    I've tried rolling back by video driver (NVIDIA GeForce GT 740, Driver version 461.40) with no luck.

    I've also tried removing the 18.0 folder located at C:\Users&lt;USER>\AppData\Roaming\Adobe\After Effects\18.0

    Crash report is attached.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. Please allow 2 years of previous versions available for Creative Cloud Apps

    Can you please allow the full list of previous versions of all creative cloud apps for download for the past 2 years.

    Allot of creative agencies use specific versions and upgrade infrequently to minimised software glitches that blow out deadlines and lead to loss of income.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. For months I haven't been able to export from After Effects via updated Media Encoder

    For months I haven't been able to export from After Effects via Media Encoder. I've had to reinstall Media Encocer at version 14.2 to be able to export. Wehn Exporting it stalls at "Reading XMP"... And never moves along. And apparently my Creative Cloud Settings were set to Auto update - And now I cant revert back to v. 14.2 anymore, but only to 14.9 which doesn't work...

    Please either fix the bugs in the Media Encoder or make it possible to install previous versions of The Media Encoder via the CC App.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. AE 2021 wont render to Media Encode.

    Me and my team mates have found that AE 2021 crashes every time we try to send a file to render in ME. I currently am on build 18.0.1 and working off of a box drive. Dynamic link still works for PP in this build though it looks like the last build that worked for AE for me was 2019 which is no longer available.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. after effects having poor stability and losing connection to media encoder

    After Effects is having major stability issues since last update. Loses connection with media encoder, and requires hard restart to re-establish a link. Very frustrating, please fix.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. Comp window 3D settings don't appear

    Bug report. The 3d camera view popups don't seem to appear sometimes. While it's kind of nice that they're contextual and only appear "when needed", they seem buggy.

    I started a new project and was in 4 camera views in my last project, so it appeared in 4 views. Unfortunately, since there were no 3D layers, I couldn't go back to 1 view without first creating layers and making them 3D.

    Also, when changing the view of my Comp in and out of fullscreen using the Tilde key, the 3D camera controls disappear entirely until I click in certain areas…

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. Memory management that works least a little bit

    No matter what I do, no matter how little RAM I assign After Effects to use, no matter how I configure the computer's virtual RAM handling, after some minutes After Effects always grabs the whole 64GB Ram ...AND SOME, so that the whole system crashes or if I'm lucky, I get an "out of memory" message and still have the chance to close some other window to free up some RAM. Sometimes the whole OS gets crippled from this and I have to start all over again, doing a cold reboot of the system.
    Having had this problem on 4…

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. No PNG inport 2021

    MAC OS 10.15.7 (19H524)
    No error messages.
    But will not relink to PNG Files all grayed out.
    work fine in 2020.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. Insta360 plug caused After Effects to not be able to import files when linking from Adobe Premiere.

    There is a bug in either After Effects or Insta360 plugin. When the plugin is installed, trying to import other types of files fails when linking from Premiere. (Replace Footage with After Effects Composition) or doing file Import directly in After Effects.

    I have detailed the problem in this thread:
    https://community.adobe.com/t5/after-effects/the-vsni-file-is-damaged-or-unsupported/m-p/11886397#M164660

    Basically, once the plugin is installed the default file type for import becomes Insta360 and the only way to change this is to delete the plugin OR select "All Files" instead of "All Footage Files". Then MPEG or other file types can be selected under the Format dropdown.

    To…

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. AE Crashes for some users during use of the tool FreqReact

    I'm pretty desperate for some insight on a problem that's been plaguing my tool FreqReact for a while now. For some users, After Effects fully crashes when they enter in to what I call the 'Spectrum View' (which is where they would select frequencies in the music that they want to react to.) It's been impossible to diagnose as it's a very difficult problem to reproduce (It never happens on my machines).

    Some details:
    - Some people only experience a crash on their first launch and never again after restarting AE
    - For others, restarting AE wasn't enough, but restarting…

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. Roto Brush crash AE V 17.7.0

    Hi.

    Anybody else noticed this?

    Cannot use Roto Brush effect with UHD Prores 4444 material and colour management. Roto Brush crashes AE almost immediately.

    macOS 10.15.7
    GPU Radeon Pro Vega 48 8 GB

    Metal GPU Acceleration.
    Colour management on.
    32-bit ACES AP1 working space with Arri Log C material.

    When I turn colour management off, I can use Roto Brush.
    Exciting to see what happens when I have to turn colour management back on when compositing 😬

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. [BUG] SampleImage() broken and returns wrong values / breaks expression

    https://community.adobe.com/t5/after-effects/problem-with-sampleimage-in-after-effects-cc-2015-extendscript-expressions/td-p/7395353

    SampleImage() works asynchronously and doesn't udpate on time for a script to read.

    There is no way to sample pixel using extendscript, the only workaround is to use SampleImage() using an expression, but this does not return the correct results.

    Please there is a lot of potential to make scripts do more content-related stuff with the ability to sample the image and analyze it, this is not a minor issue.

    Scripting aside, SampleImage() reads as a broken expression sometimes and takes time to refresh, which makes the orange expression error bar go on and off and can break renders.…

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. Relaunch ScriptUI Panel after crash

    Hey. Sometimes ScriptUI Panels crach because a dialog pops up (like the Auto-Save dialog).

    The way it is being handled now is the script crashes without a noticable warning, then after you relaunch the script you get an error about how "a script can't run when a modal dialog is active", and then the script doesn't open so you have to relaunch it again.

    This is terrible from a user standpoint.
    It would be much better if this can be streamlined. If there is no way to make script panels inactive when modal dialogs open in order to solve this…

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. Toda vez que abro um "Novo Projeto" no After Effects, ele trava.

    Olá tudo bem? Sou Néterin Frantz. Preciso muito de ajuda, toda vez que abro um "Novo Projeto" no After Effects, ele trava. Então preciso forçar o fechamento e dai então abrir um projeto antigo e "Salvar Como" para então começar o novo trabalho.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. rotobrush 2 crashes w/ Linearize Working Space Checked

    Was experiencing crashes when using Rotobrush 2 - AE would instantly crash when clicking a rotobrush selection (green brush). Cleared prefs, purged cache, saved media and project to desktop...nothing worked - finally tried disabling Linear Working Space in project settings - FIXED. Rotobrush 2 does not seem to be stable in a Linear 1.0 working space.

    After Effects 17.7
    Windows 10
    256GB Ram
    Titan RTX

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. Losing the ability to manipulate the objects in the 3-d space

    Every so often when a scene in AE is 3-d tracked I lose the ability to manipulate the objects in the 3-d space. I click on the object in the scene, the item in the editing bay, and every other way to make the 3-d handles appear and nothing works. When this happens it means I have to start from scratch because I can no longer move the objects. In addition I can not make the 3-d trackers reappear in the scene, even if I change the size of the track points. This typically brings them back into the scene…

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. BUG - Internet connection speed may cause AE to lock up with INVALID MENU OPERATION msg

    BUG - Internet connection speed may cause AE to lock up with INVALID MENU OPERATION msg.

    Title says it all, can reproduced 100% of the time by lowering my internet connection speed (i.e. downloads and/or uploads). This is a critical productivity issue that has started occurring today 2021-02-23 and reproduced on both latest versions of AE (had it occur before and after updating the application).

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
← Previous 1 3 4 5 16 17
  • Don't see your idea?

Feedback and Knowledge Base