After Effects

Welcome to the Adobe After Effects feedback page. Submit feature requests and bug reports to the After Effects team via this UserVoice site and see what ideas or issues other users have shared.

  • Type into the idea field to search for submissions or choose from the categories in the sidebar
  • Check out other submissions and vote for the ideas you like
  • If your feature idea or issue is not listed, post it

The UserVoice feedback pages are for feature requests and bug reports only. Upload only content that you have permission to use and refrain from posting personal information (e.g. address, phone number, email, or credit card) or abusive content (spam, phishing links, vulgar language, etc.). Tips for submitting useful feedback

UserVoice is a third-party platform for product feedback. Please note that feedback is voluntary, and you give Adobe a right to use feedback you provide without restrictions.

For all other questions and discussions, visit the After Effects community forum.

  • Hot ideas
  • Top ideas
  • New ideas
  • My feedback
  1. Global Proxy Button

    Global proxy on/off button like the one found inside Premiere Pro would be great.

    2 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  User experience/interface  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. idea proposal

    Hello. My name is John Bingham. I am not sure where to start with. I am looking for the right person to discuss nonconfidential information about my conceptual idea. I hope to hear from someone soon. Thanks.

    2 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  User experience/interface  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. URGENT BUG - Effects on 3D shape layers don't show at all - 2020 17.0.2

    This is a crucial bug that needs to be fixed IMMEDIATELY!

    Any shape layer that's 3D doesn't show any effects. If 3D is disabled on the layer, the effects show.

    This is a crippling bug introduced in the latest update and it needs to be fixed ASAP!!!!

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Compositing & effects  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. Possible bug with timecode override checkbox in a ProRes output module

    Bug Report:

    I suspect a bug in Quicktime Format options when setting custom start timecode (vs using timeline timecode).

    "Output Module Settings"> set to Quicktime ProRes422 > "Format Options">"Quicktime Options">"Set Start Timecode" checkbox and customize value.

    If you check the checkbox, customize the value, click "ok", reopen "Format Options" checkbox is unchecked and value default.

    This is on Windows 10 with AE v16.1.3 & v17.0.0.

    Please let me know if this is a reproducible bug, or if this setting is not expected to work with certain codecs, like ProRes422, as I'm testing it with.

    Thank you.

    4 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  User experience/interface  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. Change to custom workspace -> CRASH

    When changing to a custom workspace, no project open,
    AE is crashing.

    I thought we got rid of this problem 2 years ago....?!

    2 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. Display release number in 'About After Effects'

    When updating, sometimes I have to work in two versions side by side. It's hard to find out which version is active, since the 'About After Effects' info panel lacks the release number (2019. 2020).

    White space enough to add it :-)

    2 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. AE v17.0.2: No Metal GPU Acceleration available - MacPro 2013 (Dual AMD500)

    Since a few days I simply can't pick Metal GPU acceleration in AE v17.0.2. Also AE is taking AGES to start up.
    Metal support is working fine with v16.1.3 (check the screenshots).

    It seems to be related to the issue I've been having with PR not being able to "...find any capable video play modules" (check this thread here:
    https://community.adobe.com/t5/premiere-pro/premiere-pro-could-not-find-any-capable-video-play-modules-please-update-your-video-display-drivers/m-p/10862082#M247598 ).

    Basically PR and AE versions 2020 are unusable here!
    This needs fixing ASAP. Thanks!

    3 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. Crashing when re-saving CSV data

    I have a CSV document imported into my project file. Working great, although seem to be having an issue where if I make an edit to the CSV file and re-save it, AE crashes. No spinny-wheel, just closes almost instantly. Sometimes get a recovery project and an error message (attached), but not always.

    2 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. Preferences modal takes a long time to appear

    This problem started with AE2020. When selecting After Effects > Preferences, it takes several seconds, first a few seconds with no visible activity, then a few seconds of beach ball, before the preferences modal opens. Every time it happens I get a twist in my stomach that AE is about to crash. Please fix! (Mac Book Pro 2018 - Mojave 10.14.6 (18G1012))

    2 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. Fix expression editing within graph view

    In both AE 17.0.0 and 17.0.2, I did not test it in 17.0.1. Using Win10 with a Ryzen 3700x and a GTX 1060 6gb

    When editing or writing expressions while in the graph view mode, it is hit or miss whether or not the new code will be commited.

    It was suggested by another user to use the 'enter' key on the numpad to commit changes, but this didn't work every time either, so it doesn't solve the problem.

    When editing expressions in the normal layer view everything works and saves/updates as it should. You just type out the code…

    2 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  User experience/interface  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. Define the Output Path / Module for a Project

    When working on several alternating projects, for each time we render the Output Paths and Output Module have to be set.
    Why not make these part of the Project Settings?

    6 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Workflow & interoperability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. Make Warp stabilizer 2D points exportable as nulls or solids, like in 3D Camera Tracker

    Make Warp stabilizer 2D points exportable as nulls or solids, like in 3D Camera Tracker. Make AE warp stabilizer become a planar tracker.

    3 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Workflow & interoperability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. Scaling down output size in Media Encoder from AE is buggy

    When sending compositions to Media Encoder for rendering, scaling the output size down from the original size results in really bad, jaggy pixel scaling.

    This only happens when exporting AE to Media Encoder, not when importing footage into Media Encoder or when exporting from Premiere to Media Encoder.

    Tested in:
    AE 16.1.3
    AE 17.0.0
    ME 13.1.5
    ME 14.0

    5 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Workflow & interoperability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. Hi can we have a 'Go Shout at Adobe' button built into the UI?

    I posted this over at the Community forum and somebody suggested i post here so here goes:

    It just feels like EVERY TIME i have a deadline and normally right at the end of the project when it comes the time to render/export, After Effects or Media Encoder finds some new and unique way to give me problems..

    If it's not some bizarre installation or authorisation issue, it's AddToMediaEncoder queue doing nothing. Or it launches MediaEncoder and doesn't add to queue. Or it complains DynamicLink isn't working. Or even adding the composition to the queue manually via MediaEncoder looks like…

    2 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Workflow & interoperability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. Source / Masks / Effects & Masks effect option scriptable

    It is possible to set and change each property of the effects with a layer selection dropdown (such as Set Matte or Compound Arithmetic) via scripting, however the selection for 'Source / Mask / Effects & Masks' is currently inaccessible (via script).

    Please reveal this dropdown property to the Extendscript API for all effects with a layer selection dropdown.

    Screenshot of this inaccessible dropdown is attached.

    11 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Workflow & interoperability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. Label Color Shape Layer from Vector

    Please make it so that when I Create Shapes from Vector Layer the new Shape layer retains the Label Color of the source / original Vector layer. Right now it gets (re)set to the default label color. Thank you.

    2 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. BUG: Undo not updating viewer window until move viewer or zoom

    When you undo currently then the viewer doesn't update. The bounding box of what has been undone moves into place but the image doesn't update until you move or zoom into the image

    Running AE 16.1
    OS: OSX 10.14.4

    17 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    16 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. Please check Cinema 4D installation when After Effects installation

    From 2020CC, C4D lite is separately installed. When AE is installed or update, C4D is installed replaced currently installed version. This behavior is very bad for commercial Cinema 4D users. In AE installation process, please check Current version of C4D and if R21 is installed, please don't installed Cinema 4D. It should install C4D lite, when R21 is not installed.

    3 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  User experience/interface  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. CC20 complaining on "missing data" 33 § 4, CC19 does not.

    Two project files I created on CC19 this week and continued to work on in CC20 are unreadable after saving and re-opening. On CC20 the error is 33 § 4 (Missing Data). This also applies to the render process in AME which can't start.

    The same file opens correctly on CC20 in OSX and CC19 on Windows as well.

    Other files created in CC20 are opened without any issues.

    3 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. BUG: Master Properties won't affect audio time remapping

    When time remapping is controlled by a parameter passed with a master propery, video works fine, but audio time remapping is disregarded.
    The demo project is attached. There's generated audio which is passed along with animation into the TEST comp both directly and with intermediate time remapped precomp. You can see that the audios are always identical although changing the "time shift" master property does shift the animation.
    All AE versions, Windows
    I am not able to attach a thing on this forum, thats why the google drive link https://drive.google.com/open?id=1mneBCG6XD3SpGM8D8jjRJdiei15I-1uW

    2 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  • Don't see your idea?

Feedback and Knowledge Base