After Effects

Welcome to the Adobe After Effects feedback page. Submit feature requests and bug reports to the After Effects team via this UserVoice site and see what ideas or issues other users have shared.

  • Type into the idea field to search for submissions or choose from the categories in the sidebar
  • Check out other submissions and vote for the ideas you like
  • If your feature idea or issue is not listed, post it

The UserVoice feedback pages are for feature requests and bug reports only. Upload only content that you have permission to use and refrain from posting personal information (e.g. address, phone number, email, or credit card) or abusive content (spam, phishing links, vulgar language, etc.). Tips for submitting useful feedback

UserVoice is a third-party platform for product feedback. Please note that feedback is voluntary, and you give Adobe a right to use feedback you provide without restrictions.

For all other questions and discussions, visit the After Effects community forum.

  • Hot ideas
  • Top ideas
  • New ideas
  • My feedback
  1. Drop shadow/stroke not working when 3D mode is enabled on layers

    I've successfully tracked a video to add text into it.
    Drop shadow and stroke will not show up unless I turn the 3D layer check box off.

    I've added drop shadow as a regular effect and as a layer style.

    This has to be a bug of some sort, I've done this many times before.
    I'm working on After Effects 2020

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  Workflow & interoperability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. Interpret footage bug

    AE2020, Mac i7:


    1. There is an asset in project encoded with Apple ProRes 422 LT movie with assigned profile HDTV (Rec. 709) 16-235.


    2. This is incorrect so user selects Interpret Footage.


    3. User sets color management to sRGB working space.


    4. Closes and saves file.


    5. Reopens file and the asset has gone back to the old profile again, HDTV (Rec. 709) 16-235!


    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Workflow & interoperability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. RAM preview is not playing at the correct speed anymore.

    In a 1080p comp, a shape layer is animated in position, the RAM preview is slow/laggy and play aorund 19-20 fps instead of 25.
    But if I scrub the timeline, everything is smooth, reactive.
    See the video attached, What can I do ?

    Here is my specs :
    OS Name Microsoft Windows 10 Professionnel
    Version 10.0.18362 Build 18362
    Other OS Description Not Available
    OS Manufacturer Microsoft
    System Type x64-based PC
    System SKU LENOVOMT20M9BUThinkFMThinkPad P52
    Processor Intel(R) Core(TM) i7-8850H CPU @ 2.60GHz, 2592 Mhz, 6 Core(s), 12 Logical Processor(s)
    BaseBoard Manufacturer LENOVO
    BaseBoard Product 20M9001KMB …

    7 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. bug report - playback issue

    Having an issue with the new 2020 update that was not happening with 2019. First off, a lot of things are quite laggy when clicked so take a long time to react. Sometimes it's a second or two, sometimes it's so long I start thinking AE is locked up. I can start playback on a section and then it won't stop (by hitting 0, clicking the playhead, hitting Space). Sometimes it takes a few seconds to respond and sometimes up to a minute. Several times now I actually had to force close AE just to make it stop playback.

    I…

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. RAM Preview Performance Bug... Again :\

    Since updating to the latest build of AE (16.1.2 Build 55) my ram previews are again unstable at best (a problem I haven't had with a number of previous AE builds).

    If I open a project that has a number of other reduced AE projects that have been imported into that project, my RAM previews stutter like crazy and the feature is basically unusable (again, a problem I haven't had with a number of previous AE builds… I’m so disappointed to see it return).

    If I reduce that project, I can get an almost useable RAM preview, but there’s still…

    7 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. BUG REPORT: preview playback will not stop

    When playing preview by pressing the spacebar or using the preview panel it does not stop by pressing the spacebar again and the interface is unresponsive. (CC 20 - v17.0)

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Workflow & interoperability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. (BUG) Preview in after effects 2020 creates a "new" window.

    When i try to preview my scenes a "new" preview window appears and is "off center" and it plays in real time with out lagging. Sometimes that new "window" is not even visible (depens on how much you have zoomed into the scene) adn the original workspace area is just static. I hope my screenshots makes the matter more clear, since it is hard to explain in words. Also, sliding the current time indicatior manually works - Then the "real" preview window is showing what it should.

    Both screenshots is taken during preview. When preview is stopped everything looks normal

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  User experience/interface  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. Output profile bug

    AE 2020. Renders to Prores HQ with a workspace setting of "Rec.709 Gamma 2.4" produce a file with the incorrect profile "HDTV (Rec. 709) 16-235" when read back in, producing a gamma shift with colour management turned on.

    Renders to Prores 4444 seem unaffected.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Workflow & interoperability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. 1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. AE always crashes when this process is performed // この工程を行うと必ずAEがクラッシュしてしまう

    AE always crashes if you do the following procedure.


    1. Launch AE

    2. Create New Comp

    3. Creat New Solid

    4. Duplicate the Comp

    5. Open the duplicated composition

    6. Lock the cloned composition viewer

    7. Open the first composition you created in the timeline tab

    8. Center the anchor point with the shortcut

    9. crash.....

    以下の手順を行うと必ずAEがクラッシュします。
    1. AE を立ち上げる
    2. 新規コンポジションを作成
    3. 新規平面を作成
    4. コンポジションを複製
    5. 複製したコンポジションを開く
    6. 複製したコンポジションのビューアをロックする
    7. 最初に作ったコンポジションをタイムラインのタブで開く
    8. ショートカットでアンカーポイントを中央に持ってくる
    9. クラッシュする

    6 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. AE 2020 - double click on footage opens a blank screen; no roto brush; just a small black frame in the upper corner. Huge issue.

    It's a bug, not a feature request - double clicking on footage in a comp opens to a blank white screen with a small black rectangle border in the top left corner, no footage. OSX 10.14.6, Mac Pro 2013, 64GB RAM

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. баги в варп стабилайзере

    на варп стабилайзере не могу выделять мышкой несколько трек поинтов. выделяющая маска рисуется где то в левом верхнем углу. поправьте плиз этот баг. а то очень неудобно по одной точке выделять с зажатым шифтом((

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Compositing & effects  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. [BUG] When a new keyboard shortcut file is generated, i and o for layer in and out points don't work

    When a fresh shortcut text file is made in CC2020, then going to in and out points doesn't work when pressing i and o. Tested by using a previous custom shortcut text file which works fine. Then removed to generate a new fresh one and the buttons don't work

    AE version 17.0.0
    Mac OS 10.14.6

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. AE 17.0 ram preview is offset from the comp view

    The ram preview plays but is displayed about 200 pixels right and 200 pixels down in the comp window, you can see the current comp frame behind it. its cut off by the edge of the comp window

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  User experience/interface  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. Real-time playback improvement needed

    When I try and load up a section of a composition to preview it doesn't play back smoothly even after it is cached.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Workflow & interoperability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. BUG: localeCompare() immediately crashes After Effects!

    Typing localeCompare() into any expression immediately crashes After Effects!

    This also occurs with the majority of autocomplete options for "locale".

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. BUG: Using a 4K monitor results in droping frames from RAM preview

    I recently upgraded to a 4K monitor. Now RAM previews consistently do not play back real-time. Changing the resolution of the monitor to 1080p OR resizing the entire After Effects application window to a quarter screen results perfect playback. I've tested this on several other workstations that either have 1080p or 4K monitors and have been able to reproduce this. They all have different graphic cards and plenty of RAM. I've played around changing the MST settings on the display without any changes.

    Tested on several versions of:
    Windows 10 Pro
    nVidia 1070's / 1080's
    32 GB Ram

    Latest nVidia…

    23 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    17 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. Extractor BUG, 2019

    with the new update of AE 2019, whenever we are using extractor on exr passes, extractor is not going away, so at the end of the project we end up having like 55 extractor menus open on the second monitor, which is a bit funny. please fix, thanks.

    5 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    6 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. [16.1.1 BUG] Clicking on Expression Editor inside Graph Editor freezes AE

    AE 16.1.1
    macOS Mojave 10.14

    Steps to Reproduce:


    • Apply an expression to a property

    • With that property selected, go to the Graph Editor

    • Right click on the graph and enable "Show Expression Editor"

    • Click on the expression editor
      Result: AE freezes

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Resolved  ·  5 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. When throwing errors in expressions show the Error message on Windows properly

    Throwing Errors is very helpful when debugging expressions (see https://twitter.com/mamoworld/status/1101168951185289217 )
    However, currently on Windows the thrown error message is not shown in the status bar. On Mac this already works nicely.

    The reason seems to be some subtle differences of how exactly the banner messages are shown on Mac/Win (see https://twitter.com/1ResCreation/status/1117325915007016962)

    Please make Win behave the same as Mac for this and show the message directly in the status bar.

    4 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  User experience/interface  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  • Don't see your idea?

Feedback and Knowledge Base