After Effects

Welcome to the Adobe After Effects feedback page. Submit feature requests and bug reports to the After Effects team via this UserVoice site and see what ideas or issues other users have shared.

  • Type into the idea field to search for submissions or choose from the categories in the sidebar
  • Check out other submissions and vote for the ideas you like
  • If your feature idea or issue is not listed, post it

The UserVoice feedback pages are for feature requests and bug reports only. Upload only content that you have permission to use and refrain from posting personal information (e.g. address, phone number, email, or credit card) or abusive content (spam, phishing links, vulgar language, etc.). Tips for submitting useful feedback

UserVoice is a third-party platform for product feedback. Please note that feedback is voluntary, and you give Adobe a right to use feedback you provide without restrictions.

For all other questions and discussions, visit the After Effects community forum.

  • Hot ideas
  • Top ideas
  • New ideas
  • My feedback
  1. Preview is stuck in a loop and is unresponsive

    RAM Preview becomes unresponsive to clicks, spacebar, Num0, ESC, etc. Playback continues on loop and the only way I've found to regain control is to minimize/maximize AE or close the application.

    Build 17.0.4 Build 59

    142 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    86 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. After effects 2021 hangs on composition opening

    AE 2021 hangs when I load compositions in the project.
    If I move to a different composition or go inside a nested composition it doesn't matter - the program will hang - only force quitting will help.
    Makes this version unusable.
    I have older versions of AE and it works fine.
    I use macOS Catalina
    happens randomly on new projects as well as old ones.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  6 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. Crash with Big Sur 11.2, unusable software

    Dear Adobe, with After Effects CC2020 17.6 we have been experiencing MAJOR crashes. During rendering and sometimes scrubbing, AE just closes and goes to the desktop. It is a crash and then I have to send a bug report. I am attaching the crash logs to help you determine the issue.

    We are on a Mac Pro with Big Sur 11.2 and we even tried removing ALL plugins and reinstalling all adobe software including reinstalling Big Sur, this issue is still persistent.

    In the mean time we are dual booting into Catalina 10.15.7 to continue working and this is unprecedented.…

    5 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    6 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. After Effects v18.0 stuck at "Initialzing Required Components"

    Running version 18.0.1 on Windows 10 (20H2) OS Build 19042.867

    Any time I attempt to start AE, it fails to start the application getting stuck at "Initialzing Required Components"

    I've tried rolling back by video driver (NVIDIA GeForce GT 740, Driver version 461.40) with no luck.

    I've also tried removing the 18.0 folder located at C:\Users<USER>\AppData\Roaming\Adobe\After Effects\18.0

    Crash report is attached.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. AE Crashes after sending to media encoder 17.7.0

    After installing the latest update (17.7.0) AE started crashing after sending compositions to render in AME.

    See Screen capture of the crash
    + attached crash report

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. RAM Preview not working

    RAM preview frequently stops working. I'm using AE 17.6. When I'm working on a project, the RAM preview will often just stop working. It looks like it's caching, but then does nothing.. Purging memory and disc cache does nothing - only quitting and re-opening AE works. This is getting very frustrating.

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. [BUG] SampleImage() broken and returns wrong values / breaks expression

    https://community.adobe.com/t5/after-effects/problem-with-sampleimage-in-after-effects-cc-2015-extendscript-expressions/td-p/7395353

    SampleImage() works asynchronously and doesn't udpate on time for a script to read.

    There is no way to sample pixel using extendscript, the only workaround is to use SampleImage() using an expression, but this does not return the correct results.

    Please there is a lot of potential to make scripts do more content-related stuff with the ability to sample the image and analyze it, this is not a minor issue.

    Scripting aside, SampleImage() reads as a broken expression sometimes and takes time to refresh, which makes the orange expression error bar go on and off and can break renders.…

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. rotobrush crashes on m1 macbook pro

    Hi, I've read on other issues of when rotobrush crashes on first stroke. This is NOT my issue. I'm able to generate as many strokes as I want.. but only on the first frame. As soon as I move forward (or backward), AE crashes. Help!

    I am using the latest AE on the M1 Macbook Pro — I've attached my specs.

    5 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. Stop working on features and make it stable becouse its a piece of junk.

    Dont just tell people to go do a workaround for issues.
    Fix the issues.

    I reguralry spend a third of the time each day on the program's inability to perform.

    Granted Our teachers are idiots making us do vfx compositing in a program thats made for

    9 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. Gaussian Blur (GPU) artifacts and quality issues

    Gaussian Blur (new GPU based one) has unexpected/poor results compared to the legacy one. Visual artifacts occur in 32-bit mode on adjustment layers, and in general it has a less natural, more blocky look than the traditional Gaussian Blur.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  3 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. There is an issue with Advanced Lightning

    I wanted to parent the position of a PNG to the Advanced Lightning effect’s “direction” of strike. However when I try to, I get an error saying that Advanced Lightning HAS no “direction” attribute. I used the pick whip to parent, dragging the PNG’s position to the “direction” in Advanced Lightning. I don’t know if this matters, but I’m using the “two way strike” preset.

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. Comp window 3D settings don't appear

    Bug report. The 3d camera view popups don't seem to appear sometimes. While it's kind of nice that they're contextual and only appear "when needed", they seem buggy.

    I started a new project and was in 4 camera views in my last project, so it appeared in 4 views. Unfortunately, since there were no 3D layers, I couldn't go back to 1 view without first creating layers and making them 3D.

    Also, when changing the view of my Comp in and out of fullscreen using the Tilde key, the 3D camera controls disappear entirely until I click in certain areas…

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. No PNG inport 2021

    MAC OS 10.15.7 (19H524)
    No error messages.
    But will not relink to PNG Files all grayed out.
    work fine in 2020.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. After Effects 2020 V17.6 needs to update bug regarding when using repeater.

    When using repeater within shape layer. The program suddenly freezes when you are using repeater more than 1 layer whereas After Effects 2019 has no issues.

    Meaning it is not the problem with overload its simply a glitch.

    Please fix this bug regarding repeater use in After Effects 2020 so people can use repeater continuously in 2020 version as well.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. Roto Brush crash AE V 17.7.0

    Hi.

    Anybody else noticed this?

    Cannot use Roto Brush effect with UHD Prores 4444 material and colour management. Roto Brush crashes AE almost immediately.

    macOS 10.15.7
    GPU Radeon Pro Vega 48 8 GB

    Metal GPU Acceleration.
    Colour management on.
    32-bit ACES AP1 working space with Arri Log C material.

    When I turn colour management off, I can use Roto Brush.
    Exciting to see what happens when I have to turn colour management back on when compositing 😬

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. 5 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. Fix the **** 17 :: 19 overflow error. No real number should ever be allowed to save where an integer is expected.

    Fix the **** 17 :: 19 overflow error. No real number should ever be allowed to save where an integer is expected.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  4 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. BUG - Internet connection speed may cause AE to lock up with INVALID MENU OPERATION msg

    BUG - Internet connection speed may cause AE to lock up with INVALID MENU OPERATION msg.

    Title says it all, can reproduced 100% of the time by lowering my internet connection speed (i.e. downloads and/or uploads). This is a critical productivity issue that has started occurring today 2021-02-23 and reproduced on both latest versions of AE (had it occur before and after updating the application).

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. [BUG] Media replacements don't work with scaling scripts.

    I've made a simple setup using media replacement to replace some images in a composition, but I'm using this expression to scale the images:

    w = thisLayer.width;
    h = thisLayer.height;
    extraScale = [effect("ExtraScale")("Slider"),effect("ExtraScale")("Slider")];
    compW = thisComp.width;
    compH = thisComp.height;
    p = thisComp.pixelAspect;
    if ( w < h ){ //test if image is taller than wide
    s = (compW / w ) * 100;
    [ s * p, s ] + extraScale;
    }else{
    s = (compH / h ) * 100;
    [ s , s ] + extraScale;
    }

    It works fine when I replace the media inside the comp, but…

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. After Effects 17.7 crashes when attempting to open preferences.

    After Effects will crash if I attempt to open any preference pane.
    I am using an 27" iMac (late 2013) running Mojave 10.14.6.
    3.5 GHz Intel Core i7
    32 GB 1600 MHz DDR3
    NVIDIA GeForce GTX 780M 4 GB.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    Needs More Info  ·  1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
← Previous 1 3 4 5 16 17
  • Don't see your idea?

Feedback and Knowledge Base