After Effects

Welcome to the Adobe After Effects feedback page. Submit feature requests and bug reports to the After Effects team via this UserVoice site and see what ideas or issues other users have shared.

  • Type into the idea field to search for submissions or choose from the categories in the sidebar
  • Check out other submissions and vote for the ideas you like
  • If your feature idea or issue is not listed, post it

The UserVoice feedback pages are for feature requests and bug reports only. Upload only content that you have permission to use and refrain from posting personal information (e.g. address, phone number, email, or credit card) or abusive content (spam, phishing links, vulgar language, etc.). Tips for submitting useful feedback

UserVoice is a third-party platform for product feedback. Please note that feedback is voluntary, and you give Adobe a right to use feedback you provide without restrictions.

For all other questions and discussions, visit the After Effects community forum.

  • Hot ideas
  • Top ideas
  • New ideas
  • My feedback
  1. blue screen occured after stopping using for a while

    After I stopped controlling AE for a while, the blue screen error with code "drvier power state failure" occured

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. after 16.1.2 update no more javascript (.jsx) error messages

    There are no more error messages being displayed, making searching for errors a nightmare.
    The scripts just stop at the point of the error.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. BUG: My preview panel controls don't have any effect on the comp. I can't mute playback or change playback quality.

    BUG: My preview panel controls don't have any effect on the comp. I can't mute playback or change playback quality (CC19 - v16.1.1)

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. Bug report

    Adobe 16.1.1 is not opening on my computer after updating from 16.1.0
    Late 2013 Mac Pro 6 core Osx 10.14.5

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. crash expressions

    My AE is crashing all times I open and try to render a comp with some expressions. I have been using this comp for a month without any trouble, but since yesterday, it crashes AE all times.

    This comp has some expressions to make a shape layer size follows a text layer. I have attached the AEP file.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. BUG REPORT: Error script line 9 (Scripts Not working | Media Encoder Unable to render)

    Windows update on May 14 seems to have messed with After Effects' local app data and script management. Is there a way to check on this?

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. Render preview issues

    Since a few days when I am animating in After Effects the render preview seems bugged.

    When I enable Mercury Transmit the render shows just fine on the second screen.

    However in the composition flowchart it seems to mask certain objects off. Which are not intended to be masked.
    In the final render it renders fine however when I am working on the project it's really annoying.

    Left screen show's the problem on the animated cursor and table background.
    https://forums.adobe.com/thread/2617224

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. Renders are incorrect and different from adaptive previews

    When I scrub the timeline the adaptive preview which AE shows in the composition monitor looks different compared to when AE caches (timeline shows green line) or when AE renders it to a file.

    In some instances, certain plugins give CORRECT previews when scrubbing the timeline, but then render only black screen when AE creates a cache render or manual render/pre-render. Example: Slitscan script renders black.(https://aescripts.com/slitscan/)

    In all instances when this occurs, I get the error on closing: 83::2 After Effects error: string memory leak.

    I have tried using OpenCL, Metal and software renderer. I have tried clearing…

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. Appearance slider keyframe glitch (BUG REPORT)

    Attached is a video of how adjusting the Appearance sliders causes the keyframe appearance to glitch out.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. Nasty bug with Median in AE 2019 causing failed renders: " user interrupted ... "

    There is a problem with the plugin "Median" I've been having several failed renders from AE and in Media Encoder. i in media encoder I would get the message: "Encoding Failed ---------- The Operation was interrupted by user" (which I did not).
    Though when rendering it in AE I got the " Photoshop Library Operation failed " message. Once I removed the Median effect and it worked fine.

    imac 27" on Mojave, AE 16.1.1 and ME 13.1.something
    I'm on the pre-release team, and I keep multiple versions on my system in case that might be a factor though this was…

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. Late to the party, updated to 16.1

    Late to the party, updated to 16.1 and I'm having all sorts of issues with text layers (sometimes they crash it completely, other times if it's a text layer on top of another layer, the text layer disappears.) Also, any project from a previous version crashes when I try to update it so I have to import it into a new project and pray the comp I open doesn't crash.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this bug report.

    A bug where After Effects may crash when opening a project if there are missing fonts was fixed in the April 2019 bug-fix patch for After Effects (version 16.1.1). You can install this patch via the Creative Cloud desktop application.

    If the 16.1.1 update does not resolve the problem you’re experiencing, it would be helpful if you could provide us with one or more project files that demonstrate the issues you’ve described.

    Post a link to your files here, or if you prefer not to post publicly you can send it to aebugs@adobe.com. (If you send to that address: A) Do not send .zip files, they will be blocked; renaming to .thisisazipfile is OK. B) Post a comment here when you have sent the email. I need to manually check that inbox.)

  12. Any 29.97 fps footage crashes AE 16.1

    Hi After Effects 16.1 crashes continuously while adding any 29.98 fps footage to the comp.
    It imports to the project ok, opens in the footage window, allows to trim but Ae immediately freezes as I insert -edit it to the composition.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. Rendering frames to DPX fails randomly prior to completion after the latest update, sits idle, must reset render options & click render -BUG

    Updated to latest After Effects update on 4/6/19. Rendering is not reliable. Render creates a random number of complete DPX frames before ending prematurely and returning to a normal GUI working state. Programs does not crash, only the render stops and has to be set up again and the render button must be clicked again. Fails multiple times during the course of rendering 300 frames of DPX. Very high aggravation, factor please fix.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this bug report. We need additional information before we can investigate this problem.

    What OS and version are you using? (ex., Windows 10 or macOS 10.14.3)

    Do you receive any error messages? Is there a log file in the render output folder that indicates which frames were rendered or not?

    Are you rendering via the render queue in After Effects with the UI open? Or are you using the command-line renderer, watch folder rendering, a distributed rendering solution, or other?

    It may help if you provide us with a project file that demonstrates the problem (with the item queued and ready to render) and a screen recording of the problem in action. Post a link to your files here, or if you prefer not to post publicly you can send it to aebugs@adobe.com. (If you send to that address: A) Do not send .zip files,…

  14. Mocha Export Data to Null Not Working

    In AE 16.0.1 on Mac OS 10.13.6, 3.1GHZ macbook pro
    Successfully tracked object in mocha and created tracking data, however when I try to export the transform data onto a null, it only applies one set of keyframes at the start of timeline. Experiencing the same when applying corner pin data and motion blur corner pin data. Tried applying to a solid instead of a null and that did not work either.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. 1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. Copying a Parented layer with Puppet causes crash

    CC2019 (16.0.1 - build 48), MAC OS 10.12.6

    Tested on multiple machines and consistently causes save/crash response:
    1. Apply Puppet pins to a layer.
    2. Parent layer to any other layer.
    3. Selecting the layer then attempting to copy (both Command+C and Edit>Copy).

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. Cinema 4D extrude shape crashes AE

    I have a shape layer with a fill + stroke, when made 3D in the c4d renderer, AE crashes upon extrusion.

    Using AE 16.0.1
    on Mac OS 10.13.6
    macbook pro 15 in 2017 3.1GHZ

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. VR Editor 3D Camera Tracker

    The VR Editor's 3D camera tracker (AE Version 16.0.1) is unable to complete it's calculations, stating the following error message "Unable to acquire rendered Frame" and therefore does not allow for 3D tracking when working with 360 video content. For now I am having to use AE 15.1.2.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. Top/First Text Layer Acts as a Mask

    When creating multiple text layers, randomly, the first text layer creates starts acting as a weird mask layer that makes all the rest of the independent text layers disappear. Turning off this first layer will make the second layer in the index appear, yet the other ones will remain "masked out".

    Interestingly, if you move this aforementioned text layer to the top, all text layers merge and After Effects crashes.

    Please look at the screenshots to understand progression to replicate this bug.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this bug report.

    Can you share the project file with us that causes this problem? Post a link to your files here, or if you prefer not to post publicly you can send it to aebugs@adobe.com. (If you send to that address: A) Do not send .zip files, they will be blocked; renaming to .thisisazipfile is OK. B) Post a comment here when you have sent the email. I need to manually check that inbox.)

  20. Video looses thin layer of pixels upon import

    I'm loosing a layer of pixels on one edge of my imported video. My only work around for years now has been to export my project, bring it into Premiere, enlarge it 100.4%, and re-export it.

    For some reason when I drop in a video into AE, it randomly corrupts one edge of the video.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this bug report.

    What codec is this footage? What application or camera created it?

    Can you share a sample file with us? Post a link to your file here, or if you prefer not to post publicly you can send it to aebugs@adobe.com. (If you send to that address: A) Do not send .zip files, they will be blocked; renaming to .thisisazipfile is OK. B) Post a comment here when you have sent the email. I need to manually check that inbox.)

  • Don't see your idea?

Feedback and Knowledge Base