After Effects

Welcome to the Adobe After Effects feedback page. Submit feature requests and bug reports to the After Effects team via this UserVoice site and see what ideas or issues other users have shared.

  • Type into the idea field to search for submissions or choose from the categories in the sidebar
  • Check out other submissions and vote for the ideas you like
  • If your feature idea or issue is not listed, post it

The UserVoice feedback pages are for feature requests and bug reports only. Upload only content that you have permission to use and refrain from posting personal information (e.g. address, phone number, email, or credit card) or abusive content (spam, phishing links, vulgar language, etc.). Tips for submitting useful feedback

UserVoice is a third-party platform for product feedback. Please note that feedback is voluntary, and you give Adobe a right to use feedback you provide without restrictions.

For all other questions and discussions, visit the After Effects community forum.

  • Hot ideas
  • Top ideas
  • New ideas
  • My feedback
  1. 16.1 update memory bug

    After updating to 16.1 After effects is unable to allocate memory. I have a 64GB RAM system, but After effects is unable to load frames more than 10 frames HD at quarter resolution, suggests getting more RAM...
    Also, the update doesn't migrate the panel layout settings or revert to them when opening a existing project which was saved with the panel layout (which is kinda weird, AE has a tendency to rearrange the panel layout when opening a project for an other user to their layout (very frustrating...), but when you actually want this to happen (because for some strange…

    3 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. Enabling Expression Editor in Graph View crashes After Effects (Windows 10)

    Enabling the expression editor in graph view crashes the application every time. At its most simple, I have created a new project, created a new comp, added a solid, alt-clicked the solid's Position property to add the default expression (transform.position), clicked the graph icon in the expression tools to enable it in graph view, entered graph view, enable expression editor and poof! Hard crash of After Effects. Every time, no matter the complexity of the project or simplicity of the expression.

    16.1.1 Build 4
    Windows 10 10.0.17763
    nvidia GTX980M
    Driver version 430.39

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. Bug report: no audio during Puppet tool animation

    Just tried to animate a puppet pin on a layer using the animation/sketch function. I have a video track with audio that I wanted to animate the pin to (a moving mouth) but when I start the recording (holding down the command key) there's no audio playback. Apparently this has been a bug since CC2015?

    FYI I followed the direction on this page, which indicates that I should be able to animate to audio. Animating the pin worked as expected, just no sound from the audio track in the comp.

    13 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    8 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. Make it stop crashing at close after clearing cache

    Frequently crashes after I clear the cache and try to close AE. Have to force quit AE via the Task Manager.

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. Windows' beta Unicode UTF-8 setting breaks After Effects

    When enabling the administrative region setting "Beta: Use Unicode UTF-8 for worldwide language support" under Windows, After Effects fails to start up displaying an error over the splash screen. (See screenshots.)

    Note: The setting in question is available under the release version of Windows; however, I am running the Insider edition of Windows, and, as such, can't say if this affects only Insider or the released version as I have not tested that case. It would be nice if someone could test this to confirm. Please note that toggling the setting requires a reboot.

    7 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. [16.1.1 BUG] Clicking on Expression Editor inside Graph Editor freezes AE

    AE 16.1.1
    macOS Mojave 10.14

    Steps to Reproduce:


    • Apply an expression to a property

    • With that property selected, go to the Graph Editor

    • Right click on the graph and enable "Show Expression Editor"

    • Click on the expression editor
      Result: AE freezes

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. Bug report

    Adobe 16.1.1 is not opening on my computer after updating from 16.1.0
    Late 2013 Mac Pro 6 core Osx 10.14.5

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. Rendering frames to DPX fails randomly prior to completion after the latest update, sits idle, must reset render options & click render -BUG

    Updated to latest After Effects update on 4/6/19. Rendering is not reliable. Render creates a random number of complete DPX frames before ending prematurely and returning to a normal GUI working state. Programs does not crash, only the render stops and has to be set up again and the render button must be clicked again. Fails multiple times during the course of rendering 300 frames of DPX. Very high aggravation, factor please fix.

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this bug report. We need additional information before we can investigate this problem.

    What OS and version are you using? (ex., Windows 10 or macOS 10.14.3)

    Do you receive any error messages? Is there a log file in the render output folder that indicates which frames were rendered or not?

    Are you rendering via the render queue in After Effects with the UI open? Or are you using the command-line renderer, watch folder rendering, a distributed rendering solution, or other?

    It may help if you provide us with a project file that demonstrates the problem (with the item queued and ready to render) and a screen recording of the problem in action. Post a link to your files here, or if you prefer not to post publicly you can send it to aebugs@adobe.com. (If you send to that address: A) Do not send .zip files,…

  9. crash expressions

    My AE is crashing all times I open and try to render a comp with some expressions. I have been using this comp for a month without any trouble, but since yesterday, it crashes AE all times.

    This comp has some expressions to make a shape layer size follows a text layer. I have attached the AEP file.

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. BUG: Ghost frame showing when no other layer is present

    This is an issue I have researched far and wide and tried MANY solutions for. Often, not always, a single frame from somewhere else in my project will appear in the final renders of my videos, in sections where there are no layers active. Any place where there should just be black on the screen, i.e. a fade out or simple space between clips, is subject to this happening. I have read so many forum articles about this, spanning all the way back to 2010, and even on the most updated version (15.1.2), the problem still appears and not a…

    2 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. After Effects crash on Dell laptop after May 2019 update

    There appears to be a stability issue involving Intel UHD drivers and the May 2019 Windows update on Dell laptops. After updating to the May 2019 update for Windows 10, After Effects immediately crashes with Dell D1000 dock plugged in (updated to latest drivers)
    After Effects will launch when D1000 is plugged in, but will launch when the device is unplugged. Appears to be an issue with the Intel UHD drivers, as even with the D1000 unplugged After Effects still freezes when opening a project file. But the program will launch and run with Intel UHD drivers disabled, even with…

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. AE 2018 and 2019 when using Trapcode MIR or TAO: OpenGL error: Could not allocate texFBO (512) ( 25 :: 241)

    Getting the following error in AE 2018 and 2019 when using Trapcode MIR or TAO: OpenGL error: Could not allocate texFBO (512) ( 25 :: 241) Strange thing is, I'm NOT getting them in AE 2017, which suggests the issue might lie with AE. I've tried deselecting Open GL based options and have even placed the Open GL limiting scripts in the startup script folders, but nothing seems to work ...

    2 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. Cineware fix on first start

    A lot of time, when I open an .aep file with a .c4d in the project, the cineware plugin have an error. I have to restart AE to work fine.

    2 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. Mocha Export Data to Null Not Working

    In AE 16.0.1 on Mac OS 10.13.6, 3.1GHZ macbook pro
    Successfully tracked object in mocha and created tracking data, however when I try to export the transform data onto a null, it only applies one set of keyframes at the start of timeline. Experiencing the same when applying corner pin data and motion blur corner pin data. Tried applying to a solid instead of a null and that did not work either.

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. after 16.1.2 update no more javascript (.jsx) error messages

    There are no more error messages being displayed, making searching for errors a nightmare.
    The scripts just stop at the point of the error.

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. crash occurred while invoking plug-in "AE-XD Integration"

    Everytime when i export from xd to ae and save a project and get the error message and then after effects crashes.

    AE 15.1.2
    Mac OS 10.13.6

    3 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. BUG: My preview panel controls don't have any effect on the comp. I can't mute playback or change playback quality.

    BUG: My preview panel controls don't have any effect on the comp. I can't mute playback or change playback quality (CC19 - v16.1.1)

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. VR Editor 3D Camera Tracker

    The VR Editor's 3D camera tracker (AE Version 16.0.1) is unable to complete it's calculations, stating the following error message "Unable to acquire rendered Frame" and therefore does not allow for 3D tracking when working with 360 video content. For now I am having to use AE 15.1.2.

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. Late to the party, updated to 16.1

    Late to the party, updated to 16.1 and I'm having all sorts of issues with text layers (sometimes they crash it completely, other times if it's a text layer on top of another layer, the text layer disappears.) Also, any project from a previous version crashes when I try to update it so I have to import it into a new project and pray the comp I open doesn't crash.

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this bug report.

    A bug where After Effects may crash when opening a project if there are missing fonts was fixed in the April 2019 bug-fix patch for After Effects (version 16.1.1). You can install this patch via the Creative Cloud desktop application.

    If the 16.1.1 update does not resolve the problem you’re experiencing, it would be helpful if you could provide us with one or more project files that demonstrate the issues you’ve described.

    Post a link to your files here, or if you prefer not to post publicly you can send it to aebugs@adobe.com. (If you send to that address: A) Do not send .zip files, they will be blocked; renaming to .thisisazipfile is OK. B) Post a comment here when you have sent the email. I need to manually check that inbox.)

  20. Some conflict between cuda and AE 2018/2019 and transform effect

    Error GPU out of memory appears when I use "transform" effect on a solid layer, if I disable GPU acceleration or work in AE CC 2017 all is fine.

    3 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    5 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for filing this bug report.

    We need more information about the conditions you experience the problem.

    • What OS and version are you using? i.e., Windows 10 or macOS 10.14
    • What graphics card is installed? What driver version?
    • Does the this problem only happen in your existing projects, or does it occur if you create a new comp and a new solid, and apply only the Transform effect?

    Update 26 Nov 2018:
    Could you share a project with us that exhibits the problem? I think we need to inspect the specific conditions of the comp that you’re using. We’re not able to reproduce the problem with a simple comp + solid.

    Post a link to your files here, or if you prefer not to post publicly you can send it to aebugs@adobe.com. (If you send to that address: A) Do not send .zip files, they will be blocked;…

1 2 6 8 10 14 15
  • Don't see your idea?

Feedback and Knowledge Base