After Effects

Welcome to the Adobe After Effects feedback page. Submit feature requests and bug reports to the After Effects team via this UserVoice site and see what ideas or issues other users have shared.

  • Type into the idea field to search for submissions or choose from the categories in the sidebar
  • Check out other submissions and vote for the ideas you like
  • If your feature idea or issue is not listed, post it

The UserVoice feedback pages are for feature requests and bug reports only. Upload only content that you have permission to use and refrain from posting personal information (e.g. address, phone number, email, or credit card) or abusive content (spam, phishing links, vulgar language, etc.). Tips for submitting useful feedback

UserVoice is a third-party platform for product feedback. Please note that feedback is voluntary, and you give Adobe a right to use feedback you provide without restrictions.

For all other questions and discussions, visit the After Effects community forum.

  • Hot ideas
  • Top ideas
  • New ideas
  • My feedback
  1. BUG Auto save is crashing Windows 10. - maybe Wacom related?

    Maybe it is a wacom driver conflict?
    If Auto save starts while mouse is being pressed, or dragged or selecting, it crashes machine completely. Needs sorting!

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. BUG: localeCompare() immediately crashes After Effects!

    Typing localeCompare() into any expression immediately crashes After Effects!

    This also occurs with the majority of autocomplete options for "locale".

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. CRITICAL: Cannot launch After Effects since update to 2019

    Cannot launch After Effects since update to 2019! After Effects crashes the second I launch After Effects. I log the crash report through the Adobe dialog that appears then After Effects displays the splash screen saying it is initialising MediaCore but never gets past this. Premiere Pro and Media Encoder work fine.

    9 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    13 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. protected region can't use continuous rasterize

    Is this where to do bug reports? Whatever, this is where I'm doing it.

    Create an animation in a composition, somewhere in the middle. Create a protected region there. Also create a master property. In my case I added fill and added the color.

    Now insert that into another composition. Hit play. Should work ok.
    Now hit continuously rasterize.
    You Should get an error that AE needs at least 2 frames to play back.

    Honestly, this Sort of makes sense. I want to continously rasterize the vector graphics from there, but since I'm changing the color, it shouldn't work? It's…

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. Horizontal Guides cause performance lag in Version 16.1.1

    When using Horizontal guides in After Effects version 16.1.1 I get a huge performance lag where any operation within the program takes around 7 seconds to complete. It is impossible to work with Horizontal guides turned on. Vertical guides cause no issues at all.

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. Roto Brush refine edge crash

    AE 16.1.1
    Haven't used roto brush in a while so don't know when this problem showed up.
    Do a roto brush pass on a shot, works great.
    Move to the first frame, select refine edge brush, click somewhere on the edge to start the refine edge working mode. Now advance one frame forward - crash.
    Repeated the same steps in AE 2018 - works fine :/

    2 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. Fix AE CC 2019 Auto-Trace Memory Leak

    More than half the time I try to run auto-trace I get a crash due to running out of memory. I've tried this on two systems. One is a Mac with 16gb of memory the other is a PC with 32gb of memory.

    My process is:
    1. Keylight 1.2, just selecting the color
    2. Auto-trace alpha for the work area

    I've tried increasing and decreasing the memory allocated to Adobe products and toggling the reduce cache option in the memory settings.

    Nothing has improved this issue.

    6 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. utiliser moins de ram

    bonjour
    j'aimerais savoir pourquoi quand j'allume after effect CC2018, j'ouvre mon projet et la au bout de 10 min de travail et bien after effect plante, donc je l'ai rallumer en regardant le gestionnaire des taches, la mémoire ne fait que augmenter jusque'a ne plus pouvoir, et finit par planter (j'ai 16go DDR4) je ne comprend plus, cela m'empèche de travailler correctement.

    J'aimerais de l'aide, Merci d'avance.

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. Transform FX's Rotation Bug

    if a layer inside the mogrt uses the Transform FX Effect (from the effects and presets panel) and the rotation property is introduced and touched it becomes unstable - in it's position - jumps and shifts from it's original position as you slide the rotation property every ~90 degrees

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. Mercury transmit when opening project strobing in 16.1

    When opening a project with a mercury transmit monitor on, the screen is white/grey when the app opens. But when you open a project with it, the screen starts strobing on and off really bad. It only started with this update.

    3 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. Freeze Crash when I open multiple copies of AE 16.1.1 (build 4)

    This greatly affects my ability to complete deadline-oriented commercial work. My workflow is to make TV commercials using 3 or 4 instances of AE simultaneously. Now I am limited to just one, greatly impacting my ability to make deadlines. I hope you can fix this soon.

    MacOS High Sierra 10.13.4 Processor 3.5GHz Core i7 Graphics NVIDIA GeoForce GTX 780M 4096 MB

    2 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. Master Properties Bug

    I love master properties, but every once in a while this happens. The master properties of a comp just disappear — usually after duplicating the parent composition. Everything is revealed here, but properties are missing from the lower comp.

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. blue screen occured after stopping using for a while

    After I stopped controlling AE for a while, the blue screen error with code "drvier power state failure" occured

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. Bug 3D Camera tracker - Illegal XML character

    In the 3D camera tracker effect, in the advanced settings, the penultimate option is not complete ("Supprimer automatiquement les p").
    When I check or uncheck the box, a pop-up error window says "After Effects (erreur) : Caractère XML "⊗" non autorisé dans la chaîne "Supprimer automatiquement les pobots dan⊗" (23 § 0)"
    You can see it on the screen capture.

    I don't know what this character is, but maybe it comes from a translation error.
    I use Adobe After Effects CC 2019 (Version 16.1.2, Build 55), in French, on Windows 10 Family 64 bits with all the latest updates.

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. BUG: "AE CC 2019 Hangs on Initialize MediaCore Stage"

    AE CC 2019 v16.1.2 - Startup hangs for a long time on Initialize MediaCore Stage. This is caused by the Adobe Dynamic Link Manager CC 2019 Process taking a long time to initiate for some reason.

    It works perfectly in AE CC 2018. v15.1.2 The Adobe Dynamic Link Manager CC 2018 Process loads up right away allowing the program to launch right away. No freezing or hanging on the Initialize MediaCore stage

    If you rename the dynamiclinkmanager.exe file that is located in your C:\Program Files\Adobe\Adobe After Effects CC 2019\Support Files to ex. "DynamicLInkManager_backup.exe". This will allow you to get past…

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. 16.1 update memory bug

    After updating to 16.1 After effects is unable to allocate memory. I have a 64GB RAM system, but After effects is unable to load frames more than 10 frames HD at quarter resolution, suggests getting more RAM...
    Also, the update doesn't migrate the panel layout settings or revert to them when opening a existing project which was saved with the panel layout (which is kinda weird, AE has a tendency to rearrange the panel layout when opening a project for an other user to their layout (very frustrating...), but when you actually want this to happen (because for some strange…

    3 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. Enabling Expression Editor in Graph View crashes After Effects (Windows 10)

    Enabling the expression editor in graph view crashes the application every time. At its most simple, I have created a new project, created a new comp, added a solid, alt-clicked the solid's Position property to add the default expression (transform.position), clicked the graph icon in the expression tools to enable it in graph view, entered graph view, enable expression editor and poof! Hard crash of After Effects. Every time, no matter the complexity of the project or simplicity of the expression.

    16.1.1 Build 4
    Windows 10 10.0.17763
    nvidia GTX980M
    Driver version 430.39

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. Make it stop crashing at close after clearing cache

    Frequently crashes after I clear the cache and try to close AE. Have to force quit AE via the Task Manager.

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. Windows' beta Unicode UTF-8 setting breaks After Effects

    When enabling the administrative region setting "Beta: Use Unicode UTF-8 for worldwide language support" under Windows, After Effects fails to start up displaying an error over the splash screen. (See screenshots.)

    Note: The setting in question is available under the release version of Windows; however, I am running the Insider edition of Windows, and, as such, can't say if this affects only Insider or the released version as I have not tested that case. It would be nice if someone could test this to confirm. Please note that toggling the setting requires a reboot.

    7 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. Bug report: no audio during Puppet tool animation

    Just tried to animate a puppet pin on a layer using the animation/sketch function. I have a video track with audio that I wanted to animate the pin to (a moving mouth) but when I start the recording (holding down the command key) there's no audio playback. Apparently this has been a bug since CC2015?

    FYI I followed the direction on this page, which indicates that I should be able to animate to audio. Animating the pin worked as expected, just no sound from the audio track in the comp.

    12 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    8 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  • Don't see your idea?

Feedback and Knowledge Base