After Effects

Welcome to the Adobe After Effects feedback page. Submit feature requests and bug reports to the After Effects team via this UserVoice site and see what ideas or issues other users have shared.

  • Type into the idea field to search for submissions or choose from the categories in the sidebar
  • Check out other submissions and vote for the ideas you like
  • If your feature idea or issue is not listed, post it

The UserVoice feedback pages are for feature requests and bug reports only. Upload only content that you have permission to use and refrain from posting personal information (e.g. address, phone number, email, or credit card) or abusive content (spam, phishing links, vulgar language, etc.). Tips for submitting useful feedback

UserVoice is a third-party platform for product feedback. Please note that feedback is voluntary, and you give Adobe a right to use feedback you provide without restrictions.

For all other questions and discussions, visit the After Effects community forum.

  • Hot ideas
  • Top ideas
  • New ideas
  • My feedback
  1. Preview is stuck in a loop and is unresponsive

    RAM Preview becomes unresponsive to clicks, spacebar, Num0, ESC, etc. Playback continues on loop and the only way I've found to regain control is to minimize/maximize AE or close the application.

    Build 17.0.4 Build 59

    101 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    58 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. rotobrush crashes on m1 macbook pro

    Hi, I've read on other issues of when rotobrush crashes on first stroke. This is NOT my issue. I'm able to generate as many strokes as I want.. but only on the first frame. As soon as I move forward (or backward), AE crashes. Help!

    I am using the latest AE on the M1 Macbook Pro — I've attached my specs.

    4 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. Corner pin handles not showing up on pre-comp

    BUG When adding a corner pin effect, or CC power pin, the handles for the corner pin don't show up. Also the null object doesn't show up either. When you toggle the hide mask button a bunch of times and re-add the corner pin it finally shows up.

    8 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. There is an issue with Key Cleaner.

    After Effects crashes unexpectedly after applying key cleaner weather you use Keylight or color range without a message or warning.

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. Stop working on features and make it stable becouse its a piece of junk.

    Dont just tell people to go do a workaround for issues.
    Fix the issues.

    I reguralry spend a third of the time each day on the program's inability to perform.

    Granted Our teachers are idiots making us do vfx compositing in a program thats made for

    6 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. BUG: Guaranteed crash with Key Cleaner

    Today I found a way to instantly crash After Effects.

    Firstly, download this project file:
    https://drive.google.com/file/d/1efyISxGU4DHnSgWv13jXotne-iTDBeoz/view?usp=sharing

    (It doesn't properly attach this file for some reason)

    Secondly, drag key cleaner onto the top layer.

    After Effects instantly crashes for some reason.

    I suspect it might be something to do with the way Key Cleaner handles color, but I can't be sure.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. Urgent Bug in 2020 - 3D Reference Axis Causes Instant Crash

    Turning on the 3D Reference Axis in 2020 causes an automatic crash.

    For days I've been trying to figure out why some of my older projects were crashing in 2020 when I opened a comp, and I just realized it's because the 3D Reference Axis was on in those comps.

    To recreate the problem, simply add a Camera layer to any comp, and turn on the 3D Reference Axis.

    I'm on an iMac running Big Sur, but I get the same results on Catalina, and on a PC running Windows 10.

    Please fix ASAP. I have products that clients can't…

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. Motion Graphics Template export fails and destroys current project

    Exporting a motion graphics template sometimes fails with a missing files error (this is bug 1). This basically cancels the export, but has an even worse side effect (bug 2):
    As I understand mogrt files are aftereffects projects collected and compressed into a zip file. The zip file only contains the assets that are needed for the composition exported as a mogrt. I'll call this project the "partial project", since it contains only a fraction of the original.
    To achieve this, while exporting, after effects silently closes the current project in the background and opens this small partial project in…

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    7 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. There is an issue with Advanced Lightning

    I wanted to parent the position of a PNG to the Advanced Lightning effect’s “direction” of strike. However when I try to, I get an error saying that Advanced Lightning HAS no “direction” attribute. I used the pick whip to parent, dragging the PNG’s position to the “direction” in Advanced Lightning. I don’t know if this matters, but I’m using the “two way strike” preset.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. Roto brush crashes AE when using 4k footage

    There’s a bug in After Effects whilst using the rotoscope brush on 4k footage in full res. It completely crashes AE.
    My footage is in MXF format
    3840x2160
    25fps
    Trillions of colours AVCi Rec 709.
    This has been an issue for multiple versions of AE now. Happens using roto v 1 & 2 in Standard and Best. The only workaround I've found is using it in Half res.

    My computer is:
    iMac Pro
    3 GHz 10-Core Intel Xeon W
    32GB memory
    Radeon Pro Vega 64 16 GB
    mac OS 10.15.7

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. Preview Playback still is broken

    I have the latest version of AE 2020 (17.0.6) and I still have problems with playback which none were present in 2019. I push spacebar (or from the preview menu itself) to preview, it starts but then it wont´t stop, I have to force quit the program, this only happens with the Windows version, in MacOS it works fine, I just had to move my entire project to MacOS because otherwise I could not work. PLEASE fix this, after many updates of 2020 this bug/issue persists!
    That's what happens when it plays the preview, sometimes it just won´t play no…

    14 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. After effects out of memory 23 :: 40 has really gotten bad on my system

    Only really recently has AE been crashing so bad it ends up being a hard reset on my system.

    To preface, there is a good chance that my settings / set up / system could play a big part in what i'm experiencing, However just a few months ago on this same exact system and set up I did not have this issue. (maybe one in a blue moon). And I was working with fairly large 4k footage.

    Quick summary of what just happened to me twice today (so far) and once yesterday. I'm doing general tasks in AE, with…

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    6 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. 2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. Tracker analysis can't be stopped after it has run for a few frames

    I'm running motion tracker analysis on a clip that moves a lot, so there's a decent sized search area. Each frame takes a few seconds to analyze. That's not a problem ... the problem is, once I start the tracker analysis using the play button (forward or backward), I can't stop it. Another user had a workaround, which was closing the AE window from the Windows task bar, but AE crashes instead of asking me to save.

    If I hit "play" to analyze and quickly click the square, I can stop it. But if I click "play" and wait 10-15…

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. New MAXON Cinema 4D File --> After Effects: AEGP Plugin CINEWARE SeceneLayer: Cineware AliveThread- Execute failed (5027:12)

    AE Version 17.5.0 (Build 40) Cinema 4D S22
    I have Deinstalled C4D and After Effects and Reinstalled After Effects
    For the first time the issue is gone, but after installing Updates inC4D
    (22.123 and S22 Content Libraries - LIte the same Problem:
    EGP Plugin CINEWARE SeceneLayer: Cineware AliveThread- Execute failed (5027:12)

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. Current build sometimes has cmd+s just delete your project file save.

    AE build 17.1.4, somewhat often pending project, will fail to save and delete the projects saved file. The work around is to save as almost every time. It's happened a few times over the last week, but today I've experienced it 3 times already. I screen recorded everything after I hit cmd-s. I've also attached a screen shot of my computer's specs. Actually, it's not letting me post with the recording attached, so here's a dropbox link:
    https://www.dropbox.com/s/v6cw4fqcne2iwjp/2020-10-20%2010-33-38.mkv?dl=0

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. 2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. BUG; exporting .vpe from photoshop does not work with AE

    after using the vanishing point filter in photoshop and exporting "for after effects as .vpe" After Effects CAN NOT IMPORT THE VPE FILE. It simply can not be selected, the ONLY file which can be selected is the .3DS file inside the folder with the png files.

    if i select the .3DS file (since that is the only file AE lets me import) after effects says there is a error with the script on line 138...

    i have reset preferences for both programmes, i have uninstalled and reinstalled but it must be bugged as it has not fixed the issue

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. System wide hang ups

    Clicking doesn't work while Adobe AE is not responding click get registered but only take effect after AE starts responding again.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. Unspecified Drawing Error - Mac OS Big Sur

    Can't escape this error after updating to OS 11.0.1 (20B29).
    Deleted my user preferences. Uninstalled AE and reinstalled. It keeps popping up.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
← Previous 1 3 4 5 16 17
  • Don't see your idea?

Feedback and Knowledge Base