Media Encoder

Welcome to the Adobe Media Encoder feedback page. Submit feature requests and bug reports to the Media Encoder team via this UserVoice site and see what ideas or issues other users have shared.

  • Type into the idea field to search for submissions or choose from the categories in the sidebar
  • Check out other submissions and vote for the ideas you like
  • If your feature idea or issue is not listed, post it

The UserVoice feedback pages are for feature requests and bug reports only. Upload only content that you have permission to use and refrain from posting personal information (e.g. address, phone number, email, or credit card) or abusive content (spam, phishing links, vulgar language, etc.). Tips for submitting useful feedback

UserVoice is a third-party platform for product feedback. Please note that feedback is voluntary, and you give Adobe a right to use feedback you provide without restrictions.

For all other questions and discussions, visit the Media Encoder community forum.

  • Hot ideas
  • Top ideas
  • New ideas
  • My feedback
  1. GPU Nvidia

    Adobe is using the encoder chip of my GPU but it has stopped using the Decoder chip after recent updates. Please bring it back for fast rendering.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. Media Encoder mistakenly encodes MP4 as VR - BUG

    When encoding a ProRes QT to an H264 MP4, AME will sometimes incorrectly interpret the file as VR, which completely messes it up.

    For some reason, the resulting file looks distorted when viewed with some apps (eg: VLC and PotPlayer on Win10), but it looks normal in others (eg: when viewed on Dropbox.com)

    The fix is seemingly to check and uncheck "Video is VR" under the Video export settings. I'm not sure if anyone else has encountered this issue?

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. Bug: exporting h264 with export audio on, makes a loop hiccup

    Exporting h264 with: export audio on, makes a loop hiccup on the loop point in quicktime and switch player.
    Putting off: export audio, loops great in quicktime and switch.
    Both on and off audio versions loops perfect in after effects but not any external player.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. Media Encoder not referencing correct PSD layer within AE comp

    I replaced an image in an AE comp with an updated image from a layered PSD . The comp rendered correctly in the AE RAM preview. I rendered out the comp via Media Encoder and Media Encoder referenced the incorrect layer from the psd. I tried clearing the AE cache, restarting AE, restarting the machine I even tried rendering the comp on an entirely different machine but media encoder continually referenced the incorrect layer from the psd.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. Music audio ducking is not working for HEVC h.265 files

    Music audio ducking is not working for HEVC h.265 files

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. Media encoder files rendered from AE have a gamma shift. Contrast is washed out. Please FIX IT ASAP

    Media encoder files rendered from AE have a gamma shift. Contrast is washed out. Please FIX IT ASAP.

    5 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    4 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. 1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  User experience/interface  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. [Mac] Bug on audio transitions such as constant power

    When exporting videos sent from PR to encoder some audio transition effects are ignored in the export when blending between clips, while in PR there aren't any problems. I do have audio effects (dynamics, hard limiter) added to the Master track but not on individual tracks.

    ME Version 15.4 (Build 42)
    PR 15.4 (Build 47)

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. Random encoding failure -1609629695

    My renders keep predictably crashing due to Premiere/Media Encoder's inability to manage VRAM.
    For example, in order to reliably render this documentary in ME, I have to make sure to quit Premiere first before starting my render queue. But then, I am rendering out three different file formats of this show. After the first one completes successfully, and is between renders VRAM usage stays high. Then, when the next render begins, VRAM usage increases further, until the next render crashes partway through. The only way to get them to render, is to quit ME between renders, so ME releases the…

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Render Queue  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. Make it possible to rename aliases in a logical way

    It's hard to find out how to rename an alias - if it is possible at all.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  User experience/interface  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. "Dynamic link manager" issue

    Media Encoder takes forever for the " Dynamic link manager " to connect. Why is this always happening? Why can't adobe just add H.264 in AE?

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. I need to see a per file RENDER TIME please

    I need to see a per file RENDER TIME please

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Batch Processing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. Customization of Text & Timecode Watermarks

    Please allow for more customization for the Text & Timecode watermark functions in the export settings including ability to choose fonts, color and allow for separate control over the opacity options for the text/timecode and their bounding boxes.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. honor the background of composition

    honor the background of composition. cause media encoder changes the bg to black from the bg color we set in after effects. for we have to use a solid layer which is sometime inconvenient. we can do that but it would be better if you consider this.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Preference & Settings  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. Repair Dynamic Link connection with After Effects

    The Dynamic Link connection with After Effects doesn’t seem to work at all.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Render Queue  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. Vimeo: Cannot connect

    Cannot connect to Vimeo in the Publish tab of the export settings window (Premiere Pro and Media Encoder). Posting in Media Encoder uservoice, since Vimeo shows that as the connection.

    I was connected and published okay after update to PR 14.1.0. In response to the forum thread below, I Signed Out in PR, and was unable to connect. See my post there.

    https://community.adobe.com/t5/premiere-pro/can-t-log-into-vimeo-upload-directly-to-vimeo-from-premiere-cc/m-p/11138281#M271557

    Stan Jones

    24 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    16 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. Effect - Individual Name Overlay for Stitched Clips

    There is the ability to Apply a Name overlay to any clip but it remains limited in using the stitch clip function. Currently if you add the effect to a stitched clip it would add the name of the overall stitched clip and not the name of each individual clip.
    I am advocating for the addition of a radio button to enable per clip naming.
    The current work around is exporting all clips to be stitched through media encoder individually with the effect > name enabled and then take all of those exports and create a stitched video from it.…

    4 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. My Media Encoder won't even open

    Attempting to export 1920x1080 H264 files from Premiere and when I add the export to the queue Media Encoder starts but immediately freezes.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. Bug: Update decreases audio quality significantly.

    The media encoder update from 15.2 to 15.4 messed with our output preset and the resulting video has much worse audio quality than before. Rolling back to 15.2 gets back to normal audio.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. Publish to YouTube doesn't work

    It just gives the error "Not logged in to YouTube"

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  • Don't see your idea?

Feedback and Knowledge Base