Media Encoder

Welcome to the Adobe Media Encoder feedback page. Submit feature requests and bug reports to the Media Encoder team via this UserVoice site and see what ideas or issues other users have shared.

  • Type into the idea field to search for submissions or choose from the categories in the sidebar
  • Check out other submissions and vote for the ideas you like
  • If your feature idea or issue is not listed, post it

The UserVoice feedback pages are for feature requests and bug reports only. Upload only content that you have permission to use and refrain from posting personal information (e.g. address, phone number, email, or credit card) or abusive content (spam, phishing links, vulgar language, etc.). Tips for submitting useful feedback

UserVoice is a third-party platform for product feedback. Please note that feedback is voluntary, and you give Adobe a right to use feedback you provide without restrictions.

For all other questions and discussions, visit the Media Encoder community forum.

  • Hot ideas
  • Top ideas
  • New ideas
  • My feedback
  1. Video limiter not working?!

    Hi, we are a TV production firm using CC apps including Premiere, AE and ME in the most current versions on MacPros and an iMac Pro.
    In our most recent project we exported clips with a Broadcast safe limiter applied via export options in Premiere (rendering via Media Encoder, 103IRE, 3% before clipping), however QC rejected the files. Upon checking we found out that the limiter did not affect the output of the file at all.We tried all the available options, but neither of them did the job. What is going wrong here?!

    5 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. Export / encoding issue only solved by switching to 2 pass VBR. Never an issue before

    Issue with exporting a vid file only resolved by switching to 2 pass VBR option. Never a problem before this week?

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. Encoding Audio Problem

    I opened a short m2ts Bluray video to convert to h265 (HEVC) and see how it works!
    First problem was that the audio level was reduced so much!
    A video encoder must not change the audio in anyway if not explicitly set!
    Also I hope you use Fraunhofer for audio<MP3> encodings...

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. We want better optimization for Multicore processores and cuda on Mac OS.

    Rendering times on multicore xeon machines is slow.
    Media Encoder is using only 20% of machine processing capacity.

    Also, cuda is not using the graphics card at all while rendering.
    And it's slower than using software only renderer.

    Can you please optimize your rendering engine to utilize our new fast mac machines more.

    40 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. Bug in GPU utilization?

    Don´t know if this is the right place for this feedback but when rendering from Adobe Media Encoder the GPU is showing 0% utilization. Did all the usual fixes/tricks but no change. Others experiencing the same issue - https://forums.adobe.com/thread/2625909

    Worked when exporting directly from Premiere (20 seconds) but when using Media Encoder and CUDA 30 minutes. Usually other way around.

    Using a Razer Blade Advanced 2019 with a 2060.

    4 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. Media Encoder hanging because of 100% CPU

    Various threads on here about poor performance in Media Encoder. System Manager in Win10 1907 shows constantly 100% CPU with 88%>>95% consumed by AME.

    See attached file. Some Devs in Adobe don't know how to code ...

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. Simple idea to make Media Encoder feel faster

    When I start Media Encoder from within After Effects it usually takes ages till Media Encoder even just shows the AE project. Why does it need every single detail from AE before even listing the name of the composition? Would it not be great to have AE just pass on the name and composition resolution at first. While the other stuff loads, the user can already enter a file name and tinker with the encoding settings. This seems very simple and would tremendously speed up my workflow. Thanks for your consideration. Til

    13 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. 4 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. Expand and Collapse all items in Queue at once

    How would you like the feature to work? 
    I would like to be able to select everything in the queue and collapse it all down to one line with one click much the way you can in the After Effects Render Queue.  I believe you hold down Command or Option and everything collapses to one line.

    Why is this feature important to you?
    It makes it easier to scroll though a long list of items, especially when you are transcoding footage or generating proxies.

    9 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. Adobe Media Encoder CC 2019 - Taking 180 Hours to Render (was 6 Hours before the upgrade)

    AME CC 2019 is taking 180 hours to render, while the normal would be 6 hours. HOWEVER there is a CATCH: This slowness came while the computer was NOT being used - overnight, in screen saver/standby mode. When I came in the morning and started using it, the 'Remaining' info in AME started to drop dramatically. Now it is about 78 hours to finish, and dropping. Doing some calculations here, it might finish in the 6-7 hour estimate, as long as I don't let the computer alone, I'm assuming. IMPORTANT to note: I did the same thing yesterday, same video,…

    9 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    5 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. Fix hardware rendering

    In media encoder 2018 since applying latest updates to After Effects, on Windows 10, with preferences in AME CC 2018 set to
    renderer: Mercury Playback Engine (GPU Acceleration)
    when actually rendering it says "SOFTWARE only"

    It takes ages and doesn't seem to be using GPU acceleration even though it's in the preferences for AME CC 2018.

    42 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    8 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. Extremely Slow

    I used to render H.264 out of AE, now I can no longer. So, I'm trying to embrace Media Encoder. It's soooOOO slow to startup, and then half the time the dynamic link doesn't seem to work. If this program is going to be forced onto AE users, I need more from it for me to not hate it.

    12 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. Bug - Connecting to Dynamic Server takes forever, and often doesn't work at all.

    It's that simple. When I try to render projects I have created in After Effects, Media Encoder often hangs on "Connecting to Dynamic Server" for ages. It can often take multiple or even dozens of minutes to do this, and as far as I can tell, it's a complete lottery as to whether or not it will work.

    I'm very happy with the performance of Adobe Media Encoder... WHEN IT STARTS. I am not happy about spending dozens of minutes or even above an hour simply waiting to see whether or not it will start encoding something or if it…

    8 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. Media Encoder randomly slows to a crawl during even simple renders.

    Media Encoder slows to a crawl during renders. No idea what causes it -- it could render one AE Or PP project fine, then the next time it runs the same project it is so slow that it needs to be stopped. Restarting seems to fix it for a while.

    5 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. When encoding with H.264, the sound shifts about 12 ms.

    Regardless of resolution or frame rate, the sound will be shifted by about 12 ms.
    Even if you export from After Effects or convert mp4 directly, about 12 ms of sound will be misaligned.

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. 1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. Please add suport for eGPU for faster encoding

    Please add support for eGPU processing on macs for faster encoding or at least move the encoding over to an eGPU to free up other resources.

    6 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. Ae to AME 2019 broken dynamic link issue?

    Ae to AME 2019 is broken dynamic link issue?

    5 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. Media Encoder Cloud Rendering + Pricing Schemes

    As someone that's used Adobe products over the years while some of them were still called 'Macromedia' products, I feel that rendering feels a lot slower than I remember. Sure, I know effects have gotten more complicated, but so have the pricing schemes - most users I know are satisfied enough to pay for a Photoshop + Lightroom monthly program, because it's worth it. Surely there should be a package where if I were to get 2-4 apps that work with Media Encoder, it should be a bundle instead of RM100+ a month where I am. Adobe isn't a hardware…

    5 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. Bug: AME 13.0.1 is too slow

    Since I update to CC 2019 the renders are very very slow. I'm not sure why but I also noticed that when I'm using "CC Radial Blur" effect it getting even slower.

    A render that took me 10-15 minutes taking about 1.5 hours now. :(
    I hope you will be able to fix that ASAP.

    Thanks!

    4 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  • Don't see your idea?

Feedback and Knowledge Base