Media Encoder

Welcome to the Adobe Media Encoder feedback page. Submit feature requests and bug reports to the Media Encoder team via this UserVoice site and see what ideas or issues other users have shared.

  • Type into the idea field to search for submissions or choose from the categories in the sidebar
  • Check out other submissions and vote for the ideas you like
  • If your feature idea or issue is not listed, post it

The UserVoice feedback pages are for feature requests and bug reports only. Upload only content that you have permission to use and refrain from posting personal information (e.g. address, phone number, email, or credit card) or abusive content (spam, phishing links, vulgar language, etc.). Tips for submitting useful feedback

UserVoice is a third-party platform for product feedback. Please note that feedback is voluntary, and you give Adobe a right to use feedback you provide without restrictions.

For all other questions and discussions, visit the Media Encoder community forum.

  • Hot ideas
  • Top ideas
  • New ideas
  • My feedback
  1. BUG - Encoding fails on completion stage because of XMP

    If I don't have at least double the amount of free space on a disk that would be required for encoding, encoding still proceeds until very end, but after reaching 100% it stops with VERY uninformative error:

    "Could not write XMP data in output file."

    Googling this proves that the issue existed for years, as there are many reports of this, with the user preferred solution of disabling XMP metadata export entirely, because this incredibly annoying issue wastes many hours and days of failed encoding.

    Media Encoder 12.1.2

    2 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. Adobe Prem 2019 Project, FAIL to import to Media Encoder CC2018

    Created project in Adobe Prem 2019. Project Saved to NAS.
    Open Adobe Media Encoder CC 2018, drag and drop pr project - FAIL. Reason unknown.

    Projects created in Adobe Prem 2018 do not suffer this fault. Please review.

    4 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. Lumetri Color LUT from Premiere Pro not rendering in AME

    In AME when using "Import Premiere Pro Sequences Natively" prefs option -

    When the Lumetri Color effect is used on a clip in Premiere and a custom input LUT is used from the presets that a user has installed, the exported video to AME will not render correctly in AME. The input LUT will be missing and not rendered in the output.

    If the user copies the custom LUT preset to the AME Lumetri/LUTS/Technical folder in the application then it will render properly.

    If the user unchecks the prefs import sequences natively it will also render correctly.

    7 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. NVENC H264/H265 encoding

    Please add NVENC encoding for H264/H265 formats.
    This is already done by 3rd party developpers like VOUKODER, but i have no idea what for waiting Adobe ???
    You can check it here:
    https://github.com/Vouk/voukoder/releases/tag/1.2.1

    2 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. The link between Premiere and media encoder doesn't work. fixe that would be a good start.

    The link between Premiere and media encoder doesn't work. fixe that would be a good start.

    2 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. Please enable rendering with AE's motion blur settings

    Can't actually see why I'd use ME without this being enabled. If I have something moving i never want to render it without motion blur – and the only reason I'm using AE is because I have something moving.

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. Media Encoder bug on subtitles + After Effects composition

    Bug demo:
    https://www.youtube.com/watch?v=h9Dk1dn0org

    Adobe Media Encoder bug - Media Offline for captions w/ After Effects
    I've encountered a strange bug. I have captions and an After Effects lower third on two different tracks on a timeline. Using Mac OSX 10.13.4, AME 12.1, Premiere 12.1.

    If I render out of Premiere, no problems.

    If I send to AME and try to render, the caption track renders as "Media Offline".

    If I delete all content such that only the caption and the AE clips exist, the caption track renders as "Media Offline".

    However, if I delete the AE content (turning off visibility…

    8 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. Bug on subtitles from Premiere

    I have a bug on visible subtitles : if I try to render these subtitles from the export menu of Premiere Pro, the visible subtitles render well.

    But if I add the video to export within a render queue, it goes to Adobe Media Encoder, and then subtitles are not visible anymore.

    So I have to export videos one by one within Premier, which is pretty annoying when you have 20 videos to export...

    6 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. The link between Premiere and media encoder doesn't work. fixe that would be a good start.

    The link between Premiere and media encoder doesn't work. fixe that would be a good start.

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. Media encoder does not open in new window when exporting from premiere pro 12.1.2

    Media encoder does not open in new window when exporting files from premiere pro CC version: 12.1.2 Previous version did this.

    Current OS:High Sierra

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. AME 2019 Not Handling Alpha Channels properly during export

    Encountered an issue today on multiple machines running MacOS Mohave and the latest version of Adobe CC 2019. Timeline in premiere has a ProRes4444 file with an alpha channel on top of another footage file. It looks normal in premiere, and even looks correct in the preview window in Media Encoder. However, when rendering, I can see in the render preview window that the alpha channel footage is being rendered as having a black backdrop. This occurs in the rendered file as well.

    The settings I was using are a modified form of the standard Vimeo 1080p H.264 preset. Settings…

    3 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. Email when Encoding Item Completes

    Add the option to send an email once a specific task has finished. For example, if a task is set to publish to youtube, and email containing the URL to the youtube page would be awesome.

    16 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. Rendering via "File AEM" in After Effects, then make a retake… gosh!

    BUG : Rendering a composition via "File AEM" in After Effects, then make a retake, save, and render again doesn't apply the retake - Enven after quitting Media Encoder, deleting the AEM folder and use "File AEM" in After Effects again! Sometime deleting cache files in After Effect does it but not always. Only copy-past the layers in a new comp and rendering the new comp does it.

    1 vote
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. Increase the file size upload limit for Facebook

    According to Facebook's Help Center, their file size limitation has increased to 4gb (with max length of 4hrs), from the former limit of 1.75gb. It seems AME and Premiere assume the limit is still 1.75gb and doesn't even attempt to upload if the size is greater. Would it be possible to raise the cap for that parameter to 4gb?

    FB Help Center article: https://www.facebook.com/help/215726848451641?helpref=faq_content

    Thank you for all your hard work!

    4 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. Adobe Media Encoder bug - Media Offline for captions w/ After Effects

    I've encountered a strange bug. I have captions and an After Effects lower third on two different tracks on a timeline. Using Mac OSX 10.13.4, AME 12.1, Premiere 12.1.

    If I render out of Premiere, no problems.

    If I send to AME and try to render, the caption track renders as "Media Offline".

    If I delete all content such that only the caption and the AE clips exist, the caption track renders as "Media Offline".

    However, if I delete the AE content (turning off visibility doesn't do it) then the captions will render normally in AME.

    It doesn't matter where…

    13 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. AE Templates in Premiere Projects render with wrong fonts in Media Encoder

    In Premiere, my team uses a handful of animated text templates I created for them in After Effects, but they are now having a number of problems with either Premiere, Media Encoder, or both, when rendering, in which the template font is ignored and substituted with the system default font. On my system, Premiere uses the correct fonts within Premiere, but as soon as it goes to media Encoder, it substitutes for Times New Roman.

    2 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. Exporting Captions: "embed in output file" only exports 608 captions.

    In EXPORT SETTINGS in Premiere:
    - when I have both 608 and 708 caption file on my project, I hit "Queue", it will only export the 608 text. However, in Premiere if I don't hit "Queue" and hit "export" it will export both.

    So, exporting in Media Encoder does not for some reason export the 708 caption stream. Only the 608 one.

    9 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. 8 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. Export 'Entire Sequence' should be the default, not 'Sequence In/Out'

    About 90% of the time, I want to export the entire sequence.

    This is especially irritating with large batches of exports as there is no way (that I've found) to change all exports to 'Entire Sequence' in one go. I have to chance them all one at a time.

    2 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. 3 votes
    Sign in Sign in with Adobe ID
    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  • Don't see your idea?

Feedback and Knowledge Base