Media Encoder

Welcome to the Adobe Media Encoder feedback page. Submit feature requests and bug reports to the Media Encoder team via this UserVoice site and see what ideas or issues other users have shared.

  • Type into the idea field to search for submissions or choose from the categories in the sidebar
  • Check out other submissions and vote for the ideas you like
  • If your feature idea or issue is not listed, post it

The UserVoice feedback pages are for feature requests and bug reports only. Upload only content that you have permission to use and refrain from posting personal information (e.g. address, phone number, email, or credit card) or abusive content (spam, phishing links, vulgar language, etc.). Tips for submitting useful feedback

UserVoice is a third-party platform for product feedback. Please note that feedback is voluntary, and you give Adobe a right to use feedback you provide without restrictions.

For all other questions and discussions, visit the Media Encoder community forum.

  • Hot ideas
  • Top ideas
  • New ideas
  • My feedback
  1. Not exporting lumetri color effects

    Every time I send out an export from premiere to media encoder it is not applying a lumetri color effect I have applied on Sony a7iii 4K 30fps footage. I don't get it. It doesn't show the color grade I have when I apply the affect either on an adjustment layer or on the file itself. But the color affect I have on an adjustment file to my A cam Canon R5 footage is exporting fine. Please fix, this is adding headache and delaying my projects for my clients.

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  2. Hola, Adobe Media Encore dejó de funcionar hace una semana

    No reconoce ningún video y al exportar secuencias desde After Effects no aparece ningún archivo en cola, ya actualice ambos programas y nada. gracias por su solución

    6 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  3. Media encoder doesn't properly read csv file from after effects.

    I doesn't properly reads CSV files, some times I need to stop and again start the queue to make it work. Some times it just crashes (after effect crash while rendering with media encoder).

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  4. Vimeo upload link error

    There is a bug in the Vimeo upload feature of Media Encoder where it returns a vimeo link with a ":" rather than a "/" between the strings of numbers. Seems like an accidental bug that may be easy to fix.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  5. BUG - exporting animated gif from After Effects - tiny black dots appear in render

    When exporting an animated gif from After Effects, tiny black dots appear in the output gif and "jitter". Not visible in the original or in the preview, only in the rendered output, and not in every animation, despite some being very similar and using the same assets. See problem and solution in this thread. Please fix this bug. https://community.adobe.com/t5/after-effects-discussions/how-to-get-rid-of-black-dots-in-gif-export/td-p/11951362

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  6. Bug: third party VST audio plugins are bypassed when rendering videos from Premiere Pro

    After upgrading Creative Cloud to 2021.
    VST plugins are bypassed when rendering videos from Premiere Pro. However, if exported directly from Premiere Pro, VST effects are applied, no problem.

    11 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    11 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  7. Media Encoder 2020 embeds VR360 profile on .mp4

    After the 2020 update, like a lot of people around here, If I want to export a .mp4 video of my Ae composition, I'll go through exporting a .mov and then converting it in ME2020 as a .mp4.
    No problem with that workflow, except that when I export the .mp4 it embeds the VR Video info in the exported file.
    No, the VR Video is not checked. No, I have not tried other profiles (except the Match Source).
    I ended up re-installing the previous vs of ME, works alright.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  8. Estimated File size on all exports

    Show estimated file size on all exports and all presets. Even if it's off it's still an idea of how large the file will be.

    7 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  9. Bug when exporting sidecard

    When ME exports with a sidecar file, it's adding the extension (.scc) to the end of the video's extension. For example;
    MyVideo.mp4
    MyVideo.mp4.scc

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  10. Automatic subtitles from Audio transcrip

    Hi all,

    I´m testing the Speech to text capability in Premiere 2021 and it works really fine.I was thinking in something similar to a hotfolder were you place the video files and a return folder with the subtitle file (somethink similar to a media encoder hotfolder where you define the profile to be applied to each folder and the return dessired).

    Thanks in advance

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  11. Problem encoding to H.264

    There is a problem encoding to H.264 with the 22.0 version of Adobe Media Encoder. I hope you can fix this.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  12. Media Encoder does not work

    Since the latest update when I add a render from after effects to the AME queue and start the render it just hangs. Doesn't render anything. Doesn't give an ETA. Waited for an hour, still nothing. Useless.
    I don't understand why adobe would bother releasing this without checking this function beforehand.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  13. Deinterlacing - AME Exporting Only Upper Field

    If you try to take an interlaced video and deinterlace it with AME (i.e. choose progressive instead of upper field), it exports only the upper field. It would helpful if you could toggle between upper field only, blending, motion compensation, etc.

    I've tried with both ProRes SQ .mov and XDCAM .mxf.

    Special image to check fields being used.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  14. time interpolation no longer works for imported videos

    Applying time interpolation (optical flow or blending) used to work just fine for imported videos (I believe imported timelines from PP still work fine.) But they are no longer working for me. Encoding a video from 30fps to 60fps for example with time interpolation set to optical flow only creates a 60fps video with every other frame duplicated rather than creating new optical flow frames. As I said, this use to work fine but I just noticed it no longer does.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  15. Media encoder used as a networked frame server. A render farm.

    Media Encoder should be a central hub that just picks up render jobs over the network. Basically Adobes version of deadline.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  16. Bug: Renders with missing media even though it is not missing

    In Premiere, I can export a sequence with motion graphic templates and it renders correctly. If I send the same sequence to Media Encoder the media asset in the mogrt goes missing and does not prompt me it is missing it renders it with the media as color bars. I only noticed it in the render preview window in Media Encoder.

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  17. Exporting dynamic link comps incorrectly

    When Queueing my Sequences from Premiere 15.4.1 to Media Encoder 15.4.1, my Dynamic Linked After Effects Comps are not always exporting correctly. It will skip, jump, or use old versions that do not reflect the current versions. This happens nearly every time, and my Sequences have multiple linked Comps.

    If I export directly from Premiere it exports correctly every time.

    I get similar but less frequent audio issues when exporting via the Queue in AME. Audio transitions may not be present and sometimes audio will be shifted or overlap when there is a hard cut. Again this does not happen…

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  18. Extract audio from video without re-encoding

    please add this feature:
    Extract audio from video without re-encoding like LosslessCut & myFFmpeg.

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  19. Effect - Individual Name Overlay for Stitched Clips

    There is the ability to Apply a Name overlay to any clip but it remains limited in using the stitch clip function. Currently if you add the effect to a stitched clip it would add the name of the overall stitched clip and not the name of each individual clip.
    I am advocating for the addition of a radio button to enable per clip naming.
    The current work around is exporting all clips to be stitched through media encoder individually with the effect > name enabled and then take all of those exports and create a stitched video from it.…

    4 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  20. Bug: exporting h264 with export audio on, makes a loop hiccup

    Exporting h264 with: export audio on, makes a loop hiccup on the loop point in quicktime and switch player.
    Putting off: export audio, loops great in quicktime and switch.
    Both on and off audio versions loops perfect in after effects but not any external player.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
← Previous 1 3 4 5 6
  • Don't see your idea?

Feedback and Knowledge Base