Media Encoder

Welcome to the Adobe Media Encoder feedback page. Submit feature requests and bug reports to the Media Encoder team via this UserVoice site and see what ideas or issues other users have shared.

  • Type into the idea field to search for submissions or choose from the categories in the sidebar
  • Check out other submissions and vote for the ideas you like
  • If your feature idea or issue is not listed, post it

The UserVoice feedback pages are for feature requests and bug reports only. Upload only content that you have permission to use and refrain from posting personal information (e.g. address, phone number, email, or credit card) or abusive content (spam, phishing links, vulgar language, etc.). Tips for submitting useful feedback

UserVoice is a third-party platform for product feedback. Please note that feedback is voluntary, and you give Adobe a right to use feedback you provide without restrictions.

For all other questions and discussions, visit the Media Encoder community forum.

  • Hot ideas
  • Top ideas
  • New ideas
  • My feedback
  1. [BUG] AME not importing old render presets upon update

    Just updated from AME 2020 to 2021. Render Presets are gone. Nothing there 😒

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Presets  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. [BUG] Brightness / blackpoint shift when rendering from AE

    The blackpoint created in the MP4 is about 5 percent higher than the original. See images attached. It's not much, but it's nasty. And I hate it.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. Render blocked

    Hello,

    I have been trying to render a rendering since this morning.
    Impossible, rendering still hangs after a while.

    I get stuck in my work.

    Can someone help me please?

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Render Queue  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. 1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. 1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. 1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. 在启用windows自动休眠后,队列中如何只要有一个视频编码出错,电脑就将休眠以致剩下的视频无法继续渲染

    在启用windows自动休眠后,队列中如何只要有一个视频编码出错,电脑就将休眠以致剩下的视频无法继续渲染。希望能改进,在有视频失败后不要使得电脑进入非活动状态,直接开始下一个视频的渲染

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. After finished job: show the render time.

    While Rendering I can see how much time went by. After the job is finshed, I can't see anymore how long it took.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Render Queue  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. 1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Render Queue  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. Media Encoder v 15.0 cannot import .MOV files

    v.15.0 cannot import .MOV files, nor does it load compositions when selection to 'render in media encoder' is selected in after effects. Reinstalled previous version (14.9) and all works perfectly.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. Dynamic Link broken between AE / Premiere and ME on Big Sur

    Hey guys, I have a pretty big issue that we started discussing in the support forum, and it seems like more user are affected.

    https://community.adobe.com/t5/adobe-media-encoder/dynamic-link-issues-mac-big-sur/m-p/11921027

    I thought it's best if you guys read the thread as there is a lot of detail in there.

    If you'd like, I'm more than happy to arrange a call with an engineer, you can access my computer remotely and we can do more digging together.

    I think I exhausted my options for now ;)

    Many thanks and hopefully speak soon!

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. Mogrt's completely broken

    15.0 AME will hang when it starts rendering a Mogrt that appears as online in Premiere, but I guess it doesn't like it in Encoder? no error message, just stop rendering and hangs, doesn't move.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. BUG: Media Encoder not rendering certain Premiere LUTs properly

    Media Encoder 15,0 is giving a very strong Color Shift when encoding a video from Premiere (as a queue) that has a Lumetri Color Effect with a LUT.

    Please see the images below. They are both from the same sequence. The Yellow one has been exported through Media Encoder using Queue, while the normal white one has been encoded in Premiere using Export.

    It seems to happen when the Lumetri Color effect is nested within a Multicam clip.

    Thanks for fixing this!

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. BUG: Media Encoder not rendering certain Premiere LUTs properly

    Media Encoder 15,0 is giving a very strong Color Shift when encoding a video from Premiere (as a queue) that has a Lumetri Color Effect with a LUT.

    Please see the images below. They are both from the same sequence. The Yellow one has been exported through Media Encoder using Queue, while the normal white one has been encoded in Premiere using Export.

    It seems to happen when the Lumetri Color effect is nested within a Multicam clip.

    Thanks for fixing this!

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. BUG: Media Encoder not rendering certain Premiere LUTs properly

    Media Encoder 15,0 is giving a very strong Color Shift when encoding a video from Premiere (as a queue) that has a Lumetri Color Effect with a LUT.

    Please see the images below. They are both from the same sequence. The Yellow one has been exported through Media Encoder using Queue, while the normal white one has been encoded in Premiere using Export.

    It seems to happen when the Lumetri Color effect is nested within a Multicam clip.

    Thanks for fixing this!

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. Make a version that actually works

    Imagine if you launch the App and when you ask it to render IT RENDERS!!!! Maybe is too difficult and just need another 20 years of developing

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. 1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. 1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. Media Encoder freezing or crashing when trying to change output format or read XMP

    I have created and edited a compostion in After Effects and tried to export it via Media Encoder. If I now try to change the output format to 1080p Youtube for example, the program starts loading infinitely and crashing after a while. If I just try to start the render process it is the same.

    My versions:

    After Effects V 18.0

    Media Encoder V 15.0

    What I have done so far:
    - Cleared Disk Media Cache


    • Reinstalled both AE and AME


    • Changed back to an older version in AME


    • Changed the Cache Folders etc. in both AE and AME


    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. Allow for Variable Frame in Encoder

    I had to go to a competitor in order to match a frame rate for iPhone footage that was 23.972 fps instead of 23.976 fps. I don't see why encoder can't offer what HandBrake does and allow me to export at 20 fps so I don't drop frames on my export.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Presets  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  • Don't see your idea?

Feedback and Knowledge Base