Media Encoder

Welcome to the Adobe Media Encoder feedback page. Submit feature requests and bug reports to the Media Encoder team via this UserVoice site and see what ideas or issues other users have shared.

  • Type into the idea field to search for submissions or choose from the categories in the sidebar
  • Check out other submissions and vote for the ideas you like
  • If your feature idea or issue is not listed, post it

The UserVoice feedback pages are for feature requests and bug reports only. Upload only content that you have permission to use and refrain from posting personal information (e.g. address, phone number, email, or credit card) or abusive content (spam, phishing links, vulgar language, etc.). Tips for submitting useful feedback

UserVoice is a third-party platform for product feedback. Please note that feedback is voluntary, and you give Adobe a right to use feedback you provide without restrictions.

For all other questions and discussions, visit the Media Encoder community forum.

  • Hot ideas
  • Top ideas
  • New ideas
  • My feedback
  1. crash on render start but only when GPU acceleration is enabled (Intel 11th gen 30.0.101.1660)

    OpenCL rendering in "Mercury playback engine" will crash with multiple file types on up-to-date intel drivers iris xe. Setting the renderer to software only will fix.

    Driver Info
    ProviderIntel Corporation
    Version30.0.101.1660
    Date3/18/2022

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  2. spaces

    Media Encoder just crashed my Spaces app/os feature on Monterey 12.2.1 on my M1 max 14" 10 core. Spaces does not work in my hot corner, or on my mouse using finger swipe to change spaces. I am reporting to Mac as well

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  3. Make it so I don't need to restart media encoder every time I need to export BRAW

    Even in 2022, exporting a simple clip from premiere with BRAW will result in black and red bars if you don't manually exit ME and re open it for every single clip... and you better check your exports... waste of time and massive frustration for no reason.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  4. MOV to MP4 transcode glitch

    When doing a simple transcode from MOV to MP4, all versions for AME after 2020 (2021 and 2022) glitch out. The glitch manifests in the exported video file freeze-framing at about the last 25% mark, but the playhead keeps moving forward.

    I am working across 3 different imacs and all produce the same result. When I go back to AME 2020 the glitch goes away.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  5. spaces

    Media Encoder just crashed my Spaces app/os feature on Monterey 12.2.1 on my M1 max 14" 10 core. Spaces does not work in my hot corner, or on my mouse using finger swipe to change spaces. I am reporting to Mac as well

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  6. Media Encoder 22 always fails on export of PP timeline, but not always in the same place

    Media encoder 22 keeps failing to export my PP project. It says it fails loading a frame from one my my source camera angles (an .MXF shot on a Sony FX6). However, it exports fine within PP.

    This project isn't really any different than many I've exported on previous versions of PP/ME.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  7. 3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  8. When exporting from Premiere in Media Encoder, Ae comps that were brought in via dynamic link show "offline" in export

    I had several videos I edited in Pr, but exported via Me today that exported with the "offline media" tile. I edited the video in Pr, but I brought in Ae comps to Pr using dynamic link. While editing, they were online, but when I exported via Me, the final file shows "Offline" for those Ae comps. This has been my workflow for years (for simple Ae comps at least), just updated this morning to the 2022 versions of CC and it didn't work. I did try to export in Pr, but it didn't work when I had the Ae…

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  9. BUG: Not matching source size

    Trying to render a 375x600px comp to h.264, AME resizes to 374x600 when match source is checked. When manually inputting 375, it changes it back to 374. WTF. Getting the same behavior in premiere's Export Media panel, and doesnt matter if I send to AME from premiere or after effects.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  10. BUG: Media Encoder 22 just freezes with new multi-frame rendering feature

    Media Encoder 22 just freezes during render at exact point with new multi-frame rendering feature enabled. It happens when composition has some effects: wave warp and turbulent displace in my case (also there was duik rigged character). After closing and reloading Encoder it is impossible to add project to it from AE and PC needs to be restarted. When multi-frame rendering is off - everything is ok.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  11. BUG: Re-rendered After Effects files often cause error retrieving frame during export.

    When working on projects with AE renders, I'll often have to modify them after a draft is submitted. I'll render to the same file name so they'll automatically pop into the PP timeline. This will randomly cause an error in Media Encoder. The actual AE render is not corrupt. 99% of the time simply going back into PP and playing the clip will fix the problem and the same ME queue item reset will render correctly. Doesn't seem to matter if it's Alpha channel or not, always using either ProRes or DNx.

    This is not a new problem - I've…

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  12. Media Encoder mistakenly encodes MP4 as VR - BUG

    When encoding a ProRes QT to an H264 MP4, AME will sometimes incorrectly interpret the file as VR, which completely messes it up.

    For some reason, the resulting file looks distorted when viewed with some apps (eg: VLC and PotPlayer on Win10), but it looks normal in others (eg: when viewed on Dropbox.com)

    The fix is seemingly to check and uncheck "Video is VR" under the Video export settings. I'm not sure if anyone else has encountered this issue?

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    4 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  13. Media encoder files rendered from AE have a gamma shift. Contrast is washed out. Please FIX IT ASAP

    Media encoder files rendered from AE have a gamma shift. Contrast is washed out. Please FIX IT ASAP.

    7 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    5 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  14. Bug: Media Encoder queue won't process audio effects but Premiere export will

    This appeared to be a bug and a rather frustrating one to work out.

    Exporting a sequence from Premiere 14.9 would result in audio effects (applied in audio track mixer) being rendered out properly, but when the sequence was sent to a queue in Media Encoder 14.1, the audio effects weren't applied.

    I couldn't figure this out initially and had to re-render my hours worth of material via manually exporting from the export window.

    After speaking to someone on the Australian AVPUG on facebook, they explained that it can happen if there's a mismatch between versions, and indeed there was.…

    4 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  15. Music audio ducking is not working for HEVC h.265 files

    Music audio ducking is not working for HEVC h.265 files

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  16. Publish to YouTube doesn't work

    It just gives the error "Not logged in to YouTube"

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  17. Fix mercury engine!

    Like premier pro media encoder destroys my projects. Made a slideshow with a few effects like an outline and a shadow.
    Result in media encoder is half all placements are off, effects only show up occasionally.
    Was pretty happy with photoshop and lightroom whihc is why i decided to use adobe products for video as well. The experience is plain bad, loses my time and costs quite a lot, even when not factoring in loss of time.
    Very much disappointed,
    Writing this while downloading da vinci resolve.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  18. Mogrt's completely broken

    15.0 AME will hang when it starts rendering a Mogrt that appears as online in Premiere, but I guess it doesn't like it in Encoder? no error message, just stop rendering and hangs, doesn't move.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  19. Creative Cloud Ruining Your Functionality

    I set up an overnight batch export to make proxy files. Upon returning the following morning Media Encoder insisted on quitting over and over and over and over again. No matter how many times I told it I didn't want to quit, it kept popping up asking me if I wanted to quit. This also froze all exports so basically nothing had actually happened overnight.

    Why did this happen? Because Creative Cloud automatically logged me out, for absolutely no reason!

    If your software hinges entirely on me being signed in CONSTANTLY, that is unacceptable. I lost time on this project…

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  20. Bug: Rendering of AE project fails part way through in latest version (15.0, 2021)

    I can't complete any renderings from After Effects using the latest (15.0) version of Media Encoder. It fails partway through with an error. This is a 1080p project rendering to h.264 using the Vimeo preset.

    Related post here: https://community.adobe.com/t5/adobe-media-encoder/encoding-failed-component-h-264-of-type-exporter-selector-9-error-code-3/m-p/11899051#M12005

    I downgraded Media Encoder and After Effects to the previous (2020) versions of both, and successfully rendered using those versions.

    I've also successfully avoided the error by rendering directly out of AE into an Uncompressed file, and re-encoding with Media Encoder into h.264.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
← Previous 1 3 4 5
  • Don't see your idea?

Feedback and Knowledge Base