Media Encoder

Welcome to the Adobe Media Encoder feedback page. Submit feature requests and bug reports to the Media Encoder team via this UserVoice site and see what ideas or issues other users have shared.

  • Type into the idea field to search for submissions or choose from the categories in the sidebar
  • Check out other submissions and vote for the ideas you like
  • If your feature idea or issue is not listed, post it

The UserVoice feedback pages are for feature requests and bug reports only. Upload only content that you have permission to use and refrain from posting personal information (e.g. address, phone number, email, or credit card) or abusive content (spam, phishing links, vulgar language, etc.). Tips for submitting useful feedback

UserVoice is a third-party platform for product feedback. Please note that feedback is voluntary, and you give Adobe a right to use feedback you provide without restrictions.

For all other questions and discussions, visit the Media Encoder community forum.

  • Hot ideas
  • Top ideas
  • New ideas
  • My feedback
  1. BUG: Long transcodes from DV to ProRes results in large chunks of skipped video

    I'm seeing a tremendous number of problems on long transcodes with camera cuts in the dailies. I'm working on a doc feature including a lot of Hi8 and MiniDV tapes. The source tapes are captured in long chunks, often over an hour. Within this are camera cuts, crash recorded blank tape spots, etc - the usual amateur issues. The source clips are all perfect on import. However, most of the transcodes (to ProRes 1080 @23.98) have serious problems as follows:

    • clips can be truncated, i.e. can be 30 mins or more shorter than source clip.
    • clips have internal problems. The…
    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    5 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  2. cannot open encoder after updating to OS mojave

    please help...cannot open encoder after updating to OS mojave

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  3. Media encoder distorting audio timing bug

    When I render out of After effects through Media Encoder sometimes the audio warps and the timing is off. The audio is fin in AE just not after being rendered through AME.

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  4. Render with preview files fails with third-party audio plug-ins

    When encoding a Premiere sequence that uses VST or AU audio plugins and the 'Use Previews' setting enabled Media Encoder freezes on the first frame with audio, proceeding to fail with the error:

    "Error compiling movie. Exporter returned bad result."

    Exporting direct from Premiere with the exact same settings works as intended.

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  5. spaces

    Media Encoder just crashed my Spaces app/os feature on Monterey 12.2.1 on my M1 max 14" 10 core. Spaces does not work in my hot corner, or on my mouse using finger swipe to change spaces. I am reporting to Mac as well

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  6. MOV to MP4 transcode glitch

    When doing a simple transcode from MOV to MP4, all versions for AME after 2020 (2021 and 2022) glitch out. The glitch manifests in the exported video file freeze-framing at about the last 25% mark, but the playhead keeps moving forward.

    I am working across 3 different imacs and all produce the same result. When I go back to AME 2020 the glitch goes away.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  7. Media Encoder 22 always fails on export of PP timeline, but not always in the same place

    Media encoder 22 keeps failing to export my PP project. It says it fails loading a frame from one my my source camera angles (an .MXF shot on a Sony FX6). However, it exports fine within PP.

    This project isn't really any different than many I've exported on previous versions of PP/ME.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  8. When exporting from Premiere in Media Encoder, Ae comps that were brought in via dynamic link show "offline" in export

    I had several videos I edited in Pr, but exported via Me today that exported with the "offline media" tile. I edited the video in Pr, but I brought in Ae comps to Pr using dynamic link. While editing, they were online, but when I exported via Me, the final file shows "Offline" for those Ae comps. This has been my workflow for years (for simple Ae comps at least), just updated this morning to the 2022 versions of CC and it didn't work. I did try to export in Pr, but it didn't work when I had the Ae…

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  9. Publish to YouTube doesn't work

    It just gives the error "Not logged in to YouTube"

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  10. Mogrt's completely broken

    15.0 AME will hang when it starts rendering a Mogrt that appears as online in Premiere, but I guess it doesn't like it in Encoder? no error message, just stop rendering and hangs, doesn't move.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  11. Bug: Rendering of AE project fails part way through in latest version (15.0, 2021)

    I can't complete any renderings from After Effects using the latest (15.0) version of Media Encoder. It fails partway through with an error. This is a 1080p project rendering to h.264 using the Vimeo preset.

    Related post here: https://community.adobe.com/t5/adobe-media-encoder/encoding-failed-component-h-264-of-type-exporter-selector-9-error-code-3/m-p/11899051#M12005

    I downgraded Media Encoder and After Effects to the previous (2020) versions of both, and successfully rendered using those versions.

    I've also successfully avoided the error by rendering directly out of AE into an Uncompressed file, and re-encoding with Media Encoder into h.264.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  12. Temporary .AAC or .M4V files don't delete after .MP4 is done exporting.

    I have been having this problem lately that when exporting After Effects files through Media Encoder with multiple projects that the .AAC or .M4V temporary files don't vanish after the .MP4 is ready with exporting.
    Attached is my .EPR file that I use.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  13. 2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  14. BUG in 14.2-Hardware encode grayed out

    If I'm in Premiere Pro, 14.2 I can export out a h264 file with hardware encode turned on. If I take the same sequence and try to export out of media encoder, the hardware encoder is grayed out and only software encode is available.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  15. BUG!

    Since the last update for After Effects 2020 and Media Encoder 2020 de Dynamic link server stop working, AE can't even find de AME installation either connect to the DLS

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  16. after codecs

    When I use the third-party plug-in After Codecs, Media Encoder starts transcoding all clips at the same same time and crashes the job. I've reached out to After Codecs as well.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  17. Green screen when encoding MP4's

    I always get a green screen when encoding MP4's - but only happens after a while. I posted a similar bug in the Premiere forum but nobody has answered - and I am not the only one with this issue with the spec I have.

    It happens with any MP4 from my camera, creating Proxies and such like. Even if I use the software render. Please please please can someone look into my issue. It really affects my workflow.

    The green screen affects all my Mac (i.e. Safari MP4 videos). I have to restart for it to return to normal.…

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  18. Media Encoder 2020 Renders Stalling

    Just a simple queue of 2 videos that contain Broll and simple titling from the Essential Graphics element. First video rendered fine, second video stalled at different points, but routinely stalled. This is on an iMac 2017 (max specs) running Mojave. Both videos rendered just fine within Premiere. I have never had a render stall out in Media Encoder until now.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  19. Media Encoder 13.1 (build 173) doesn't starts encoding of Premiere sequences with media located on network locations

    Media Encoder 13.1 (build 173) doesn't starts encoding of Premiere projects with H264 source media located on network locations.

    Tested on different workstations. Premiere itself renders it's projects normally. Windows 10 1809

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  20. 2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Stability  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  • Don't see your idea?

Feedback and Knowledge Base