Media Encoder

Welcome to the Adobe Media Encoder feedback page. Submit feature requests and bug reports to the Media Encoder team via this UserVoice site and see what ideas or issues other users have shared.

  • Type into the idea field to search for submissions or choose from the categories in the sidebar
  • Check out other submissions and vote for the ideas you like
  • If your feature idea or issue is not listed, post it

The UserVoice feedback pages are for feature requests and bug reports only. Upload only content that you have permission to use and refrain from posting personal information (e.g. address, phone number, email, or credit card) or abusive content (spam, phishing links, vulgar language, etc.). Tips for submitting useful feedback

UserVoice is a third-party platform for product feedback. Please note that feedback is voluntary, and you give Adobe a right to use feedback you provide without restrictions.

For all other questions and discussions, visit the Media Encoder community forum.

  • Hot ideas
  • Top ideas
  • New ideas
  • My feedback
  1. After Effects to Media Encoder Bug: Not Rendering All Frames

    When my friend exported her animation into the Media Encoder, it doesn't render all frames of the pre-composed animation.

    After you close After Effects and Media Encoder, and open After Effects again, the program adapts to what Media Encoder saw, and also doesn't see the frame, as it did before.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. The export in H264 50i is now only available in "CPU ONLY" mode ...

    It's incredible how the evolutions and updates reduce the capacities and performances of this application which is so useful, necessary and important...

    Since a few versions, the updates modify the capacities of settings and configurations of the exports in a very restrictive way, not to say aggressive.
    Now it's the top: if you want to export H264 in 50i, you can only do it in "CPU only" mode...
    It's the last straw when you realize that the CPU is only used at less than 50% of its potential.

    Efficiency and performance do not seem to be your leitmotiv anymore... You…

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. GPU Nvidia

    Adobe is using the encoder chip of my GPU but it has stopped using the Decoder chip after recent updates. Please bring it back for fast rendering.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. After Effects + .json source text sometimes ignored via Media Encoder?

    I'm doing lots of source text changes (via essential propeties) in precomposed text layers using external Json files to change the text. In the majority of these cases everything works fine and I've done over 2000 of these renders this way.

    But every once in a while the text layer ignores the json file and just used the default text inside the text pre-comp even through it's all connected with expressions correctly.

    This is a consistent issue across multiple versions of After Effects, Media encoder and on both Mac and PC. From 2019, 2020, 2021 and the new beta.

    As…

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. Media Encoder 15.1 - 300% slower then old Version

    Since Update to 15.1 my project takes 4 Hours to render in 4K H264, with the old Versions it was done in 1 Hour and 10 Min.

    GPU: Nvidia 1080 TI
    Driver: 466.11

    Usage: MP4 Footage 4K + Lumetri + some small AE Overlays

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. 2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. Fix adding third party LUTS in Media Encoder. It does not work!

    Checking the Lumetri Color/LUT box in Media Encoder, then clicking on Select in the dropdown menu followed by clicking on the desired Canon LUT does not work. The LUT box still says "none" and no LUT is applied. these Canon LUTS work fine in Premiere Pro, but there is a bug in Media Encoder and it needs to be fixed. At present I cannot apply a Canon LUT before encoding in Media Encoder.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. NVENC HEVC is not affected by "complexity" setting

    When setting the quality of HEVC it has no effect on the rendertime. Highest setting takes way longer when rendering in software but when using hardware, the rendering time is always the same.
    I think there is a bug because why is a thing to select when it has no effect?

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. Faster Dynamic Link with Multicore support

    Dynamic Link seems very slow and mostly using one core (out of 16 in my case). This would improve performanc vastly

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. BUG Can not export from AE to AME

    I can't export MP4 from After Effects over Adobe Media Encoder.
    I have two identical projects with different fonts, English and Chinese.
    The English works, the Chinese not. So the only difference is the font...
    When I drag the aep manually from the AME folder it says "This project could not be opened"
    Font is SimHei

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. JPEG export is ridiculously slow

    I'm exporting a 4K .MOV to a 5 fps JPEG sequence (I need the frames for a photo scan) and Media Encoder is taking about 1 second per frame to write JPG files to an SSD??? I would expect the whole process to go a lot faster than real time. Seems lame.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. Afterburner

    Please add support for the Apple Afterburner Card if it’s not already implemented automatically when handling prores media.
    Ideally, Media encoder would be able to use the transcoding skills of the AB card when transcoding from h264 mxf media TO prores on the encoding side of things. Let the GPU and CPU handle the decoding of h264 but accelerate the encoding of prores through the AB card. This could be a massive time saver!

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. MAKE IT WORK

    When you export video from animate and it's supposed to auto fill in to the queue, yeah make it do that, instead of you know, ******* nothing

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. Export / encoding issue only solved by switching to 2 pass VBR. Never an issue before

    Issue with exporting a vid file only resolved by switching to 2 pass VBR option. Never a problem before this week?

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. Encoding Audio Problem

    I opened a short m2ts Bluray video to convert to h265 (HEVC) and see how it works!
    First problem was that the audio level was reduced so much!
    A video encoder must not change the audio in anyway if not explicitly set!
    Also I hope you use Fraunhofer for audio<MP3> encodings...

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. Media Encoder hanging because of 100% CPU

    Various threads on here about poor performance in Media Encoder. System Manager in Win10 1907 shows constantly 100% CPU with 88%>>95% consumed by AME.

    See attached file. Some Devs in Adobe don't know how to code ...

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. Poor encoding performance from C300 Mark II 4K MXF files

    <Need to create intermediate ProRes files from my originals for a client>

    I'm seeing 4 thread max utilization (of 24) & no GPU load on mac pro 5,1's (3 machines, various versions of AME tested)

    2K files from camera (and other formats) perform fine (ie full utilization + GPU where appropriate).

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. 2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. 2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. MOGRT graphics extremely slow to render - AME 2022

    I have a MORGT file that I downloaded from MixKit:

    https://mixkit.co/free-premiere-pro-templates/hand-cursor-clicking-on-youtube-buttons-301/

    I have used this extensively in the past without issue. But in Premiere 22, it doesn't render quickly in the Adobe Media Encoder. As an example, I added the above MOGRT to a blank sequence and rendered it in Premiere. This took about 6 seconds.

    When I render the same 10 second sequence in Adobe Media Encoder (AME), I takes 10 minutes just to get through the first 10 frames. It is rendering. It's just painfully slow and I usually cancel.

    Obviously the workaround is to use Premiere to…

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Performance  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  • Don't see your idea?

Feedback and Knowledge Base