Media Encoder

Welcome to the Adobe Media Encoder feedback page. Submit feature requests and bug reports to the Media Encoder team via this UserVoice site and see what ideas or issues other users have shared.

  • Type into the idea field to search for submissions or choose from the categories in the sidebar
  • Check out other submissions and vote for the ideas you like
  • If your feature idea or issue is not listed, post it

The UserVoice feedback pages are for feature requests and bug reports only. Upload only content that you have permission to use and refrain from posting personal information (e.g. address, phone number, email, or credit card) or abusive content (spam, phishing links, vulgar language, etc.). Tips for submitting useful feedback

UserVoice is a third-party platform for product feedback. Please note that feedback is voluntary, and you give Adobe a right to use feedback you provide without restrictions.

For all other questions and discussions, visit the Media Encoder community forum.

  • Hot ideas
  • Top ideas
  • New ideas
  • My feedback
  1. BUG: Third party VST plugins are not rendered in Media Encoder

    BUG: Third party VST plugins are not rendered in Media Encoder
    In premiere pro this works normal.

    (This bug had been there before, but it was solved.
    Not solved anymore.)

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. 1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. Audio Error when Ingesting Varicam LT footage from Premiere

    I ran into an issue in Premiere 15.1 where my Varicam LT 4k footage had all of it's 4 channel audio turned into white noise. This was not an issue in 15.0. I reverted back, but when I created Proxies for that footage, Media Encoder 15.1 turned the audio into white noise again.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. Appdata/temp/Adobe Adobe Media Encoder Audio Previews?

    I found an folder called "Appdata/temp/Adobe Adobe Media Encoder Audio Previews". Should it be "Appdata/temp/Adobe/Adobe Media Encoder Audio Previews"?

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. automatic variable frame rate adjustment

    automatic variable frame rate adjustment.

    It would be really nice to have an extremely simple option checked at render time. This option would be used to automatically adjust all sequences with variable frame rates (for example one sequence at 30 / fps and another at 60 / fps in the timeline)

    This would therefore allow us to no longer worry about which fps is present in our assembly. A simple click and the software takes care of itself forcing the frame rate of all images to the right frequency while synchronizing the sound.

    (sorry for mistakes, I use google translate)

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. [BUG] Brightness / blackpoint shift when rendering from AE

    The blackpoint created in the MP4 is about 5 percent higher than the original. See images attached. It's not much, but it's nasty. And I hate it.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. 1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. 1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. BUG: Media Encoder not rendering certain Premiere LUTs properly

    Media Encoder 15,0 is giving a very strong Color Shift when encoding a video from Premiere (as a queue) that has a Lumetri Color Effect with a LUT.

    Please see the images below. They are both from the same sequence. The Yellow one has been exported through Media Encoder using Queue, while the normal white one has been encoded in Premiere using Export.

    It seems to happen when the Lumetri Color effect is nested within a Multicam clip.

    Thanks for fixing this!

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. BUG: Media Encoder not rendering certain Premiere LUTs properly

    Media Encoder 15,0 is giving a very strong Color Shift when encoding a video from Premiere (as a queue) that has a Lumetri Color Effect with a LUT.

    Please see the images below. They are both from the same sequence. The Yellow one has been exported through Media Encoder using Queue, while the normal white one has been encoded in Premiere using Export.

    It seems to happen when the Lumetri Color effect is nested within a Multicam clip.

    Thanks for fixing this!

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. BUG: Media Encoder not rendering certain Premiere LUTs properly

    Media Encoder 15,0 is giving a very strong Color Shift when encoding a video from Premiere (as a queue) that has a Lumetri Color Effect with a LUT.

    Please see the images below. They are both from the same sequence. The Yellow one has been exported through Media Encoder using Queue, while the normal white one has been encoded in Premiere using Export.

    It seems to happen when the Lumetri Color effect is nested within a Multicam clip.

    Thanks for fixing this!

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. Make a version that actually works

    Imagine if you launch the App and when you ask it to render IT RENDERS!!!! Maybe is too difficult and just need another 20 years of developing

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. Performance Optimization (eGPU) AND Better Queue Information Management

    Hello All,

    Let me start off by saying if I can avoid using ME, I usually do. I am not a fan as it is seems so much slower than rendering out of AE or exporting from Premiere but I have to keep working so I need to be able to render in the background. I believe it should be the exact opposite though - ME should be a turbocharged fire-breathing monster that takes render tasks away from the other apps so we can keep working on creative...but it should be FASTER. I do have the renderer on "GPU Acceleration…

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. Disable (Mute) effects

    Allow users to disable (Mute) effects for video & audio separately, without affecting video and audio transitions.

    This would eliminate the need to manually search and remove effects for renders for audio mixing, color coloring, or Visual Effects services.

    With the Fx button muted on a project timeline, this ability is by-passed. when exporting both inside of Premiere Pro and Media Encoder.

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. video and audio are not synchronized

    when using AMD GPU with the latest ME & PR version 14.5

    update: the problem is still in the new 14.7 version. plz compare the two videos I uploaded.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. When exporting from Premier pro using media encoder, LUT not transferring

    Hi I'm editing Log footage from my Sony FX9 and when exporting graded footage using Media encoder it is exporting my project as Log. When exporting straight from Premier, it exports with the LUT. Is this normal or a bug with the latest update?

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. Can't output a gif from a video without artifacts

    Set to match source quality and it outputs garbage. Use to work before the update...

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. Keep Folders when transcoding via watchfolder

    You copy a folder with files into the watchfolder. The transcoded files should appear in the target destiny in a folder with the same name as the original one.

    6 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. Please ADD Pro res 422 120fps :)

    this used to be a feature in older versions. what. happened.......

    5 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    3 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. 1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  General  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  • Don't see your idea?

Feedback and Knowledge Base