Premiere Pro

Welcome to the Adobe Premiere Pro feedback page. Submit feature requests and bug reports to the Premiere Pro team via this UserVoice page and see what ideas or issues other users have shared.

  • Type into the idea field to search for submissions or choose from the categories in the sidebar
  • Check out other submissions and vote for the ideas you like
  • If your feature idea or issue is not listed, post it

The UserVoice feedback pages are for feature requests and bug reports only. Upload only content that you have permission to use and refrain from posting personal information (e.g. address, phone number, email, or credit card) or abusive content (spam, phishing links, vulgar language, etc.). Tips for submitting useful feedback

UserVoice is a third-party platform for product feedback. Please note that feedback is voluntary, and you give Adobe a right to use feedback you provide without restrictions.

For all other questions and discussions, visit the Premiere Pro community forum.

  • Hot ideas
  • Top ideas
  • New ideas
  • My feedback
  1. Random Timeline Audio Tracks Don't Play After Opening A Project

    PP CC v12.1.2
    After opening a project, the audio will not play random audio tracks in any open sequences. Sometimes, In order to get it to start working, you have to solo and then unsolo any audio track...sometimes.

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Playback  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  2. Freezing/Crashing during Shuffling 2019

    During playback in 2019 if I have set shuffling to 2x or 3x speed and the playback reaches the end of the clip in the timeline premiere will freeze and eventually need to be force closed.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Playback  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  3. BUG, 13.0 and 13.1 when importing video from Sony XDCAM you are not able to use preview control unless you save, close and reopen project

    version 13.0 and 13.1(os 10.14). when importing video from Sony XDCAM you are not able to use preview control after importing unless you save, close and reopen project.

    Image Size: 1920 x 1080
    Frame Rate: 29.97
    Source Audio Format: 48000 Hz - 24 bit - 8 channels
    Project Audio Format: 48000 Hz - 32 bit floating point - 8 channels
    Total Duration: 00;00;40;11
    Pixel Aspect Ratio: 1.0
    Alpha: None

    MXF File details:
    Wrapper type: MXF OP1a (type: SingleItem SinglePackage MultiTrack Stream Internal)
    File generated by: Sony, Mem (1.00)
    MPEG-2 422 Long-GOP

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Playback  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  4. There is an issue with video playback

    There is an issue with playback in the Program window where the video "jumps" around. The source file does not have this issue and the sequence settings match the native video. This seems to be a bug. Nothing I've done fixes the issue and this is not the first video I've edited.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Playback  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  5. BUG: PPro v13 (CC19) drop frames while playing cineform files.

    If you have your video previews format to cineform or just import plain cineform mov files, Premiere is unable to playback without dropping frames.

    You have to change the video previews to DNxHD or I-Frame MPEG to make it smooth again.

    This makes rendered timelines to be more laggy than unrendered!

    I've seen several threads with bad playback performance that most likely are affected by this.

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Playback  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  6. I use ninja blade record 422 with mov so slow after i update premerier to 13.0

    I use ninja blade record 422 with mov ,edit so slow after i update premerier to 13.0
    adobe encoder also slow 2hour clip convert to other format 3hour just 18%.Why and how to do?

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Playback  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  7. Play source monitor while editing in the timeline

    Should be able to play media in source monitor as I clean up my timeline. would be a huge timesaver.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Playback  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  8. Buggy Video in Program Monitor when paused, fine when playing.

    When the program monitor has video paused, a weird pixilation or buggy image shows up. When the footage plays it disappears. I have been working on the project for a few weeks, no issue until now. What gives?

    0 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    1 comment  ·  Playback  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  9. 1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Playback  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  10. Playback stops working when switching programs

    Everytime I switch to Outlook, playback stops working.
    It's no total freeze, but I have to restart the project to start playback again.

    As you can imagine, this is more than anoying.

    In addition I noticed, that Premiere is freezing while importing another v 13.0 project file.

    I am on Win 10 and Premiere 13.0

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Playback  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  11. Fix playback issue with older mac book pro models and v13.0.2.

    Current Build and older macbook pros will not playback. Playback stops and audio continues whild program becomes very slow. Editing off a samsung T3. Disk speeds are 390+mbs read and 444+mbs write speeds. Plenty fast for 1080 footage. Never had a problem with previous build but now its dead in water.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Playback  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  12. H264 HD Scrubbing problem, inter frame issue?

    Hi
    I have a major issue when i m scrubbing an H264 HD video (40mbit, Total file size 30GB).
    i tried on a PC with quat core 2,6 Ghz ram, 16MB ram, nvme hard disk.Quatro P2000 GFX

    And also 10core 2,4GHZ 32GB ram,ssd hard disk. Nvidia 1060 6GB.

    When i export the same file into mpg 2 30mbit I frame i have a smooth scrubbing.

    Is it a way to work with H264 HD on Premiere with smooth (frame accurate) scrubbing?

    P.s I work with Broadcast Quality and i want also a broadcast Quality with efficiency and fast paced workflow.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Playback  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  13. Sound stops when reaching an accelerated clip

    I have a video with a music track and a video track. Some of the clips have been accelerated with the "speed/duration" function. When the speed value is quite high (e.g. 2,000%), the sound stops before this clip when playing the timeline. This is very annoying. Then I have to stop and play the part again, then it works. When I play this part later, it will not work again.

    I use the latest version 2019. GPU rendering is off, the timeline is completely rendered as MPEG-2. The sequence has the format 1080p50.

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Playback  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  14. Not working

    Hi I had a number of projects on a mac. I out them into a folder on desktop and left them for a week or two. When I go back to them, they won't display anything or play. Nothing moves. I can't even change from editing to all panels display. it's locked down. I have the latest version of Premier Pro CC. Any ideas?

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Playback  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  15. Audio (song) Displayed and appears to be playing with playback however no sound

    The audio seemed to have disappeared when i accidentally deleted a sequence from an old project. Unfortunately i've tried everything to get and audio whether it be a song or audio from a clip. I know the audio on my PC works as i can watch clips and songs. I also know the correct output driver has been selected for audio play back. This only became an issue when i accidentally button bashed on the sequence tab.

    Please help, i have spend literally 5.5 hours trying to fix this issue. I

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Playback  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  16. Fix Playback bug when using titles/graphics.

    When I am playing the video, once I run over some MOGRTS or graphics the screen turns black and when I pause it shows the image again. If I restart PP it will fix it for a couple minutes but then come back again. Very annoying.

    1 vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Playback  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  17. Footage Playback Issues w/ & w/o Warp Stabilizer

    This is more so a bug report than a suggestion. With both Premiere 2018 and (just updated this morning) 2019, the past couple weeks I've had TERRIBLE playback...

    I get red frame and jumpy playback in my source clips, which is extremely frustrating and difficult to work with. The clips all play fine outside of premiere (ie. VLC, etc.).

    When I use non-choppy parts of the clip and warp stabilize, clips become choppy even when I render my timeline in to out.

    Not sure what's causing these issues, but it would be awesome if it could be resolved, as it's…

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Playback  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  18. RED IPP2 Implementation (April 2018): Major Dropped Frame Issues, Very Slow Performance Compared to v12.0.1, and Adobe Player Errors

    I’ve been very excited for full RED IPP2 implementation to hit Premiere. However, when loading up older project files with footage using the Legacy Image Pipeline - I'm seeing about half the performance I did previously. A huge number of dropped frames and stuttering footage at resolution playback ratios that I haven't had issues with even the prior Premiere release (12.0.1). I’m also noticing similar performance for IPP2.

    I’m running on an 18-core iMac Pro with Vega 64 and 64 GB of RAM, project playing back from a G-Speed 48TB Shuttle in RAID10. Needless to say, I’m on a fast…

    14 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    2 comments  ·  Playback  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  19. HDV Audio

    When capturing HDV-video from a HDV-tape the audio runs out of sync. In the beginning of the captured material when playing it back, there is sync, but during the length of the movie ,the audio drifts more and more out of sync. At the end of each movie the sync is off by several seconds. Please fix this bug. Third party softwares can play it back (i.e. VLC player, vegas pro, etc), why cant PremierePro, in which the material was captured in the first place.

    2 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Playback  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  20. BUG: Playhead does not follow edit in

    When editing in a timeline using in/out points and extracting, the playhead does not relocate to the edit point, it stays where it is which is actually a step forward in time from the edit point. Seems to only happen on Multi cam or heavier project files. Makes for difficult long form editing.

    3 votes

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    We’ll send you updates on this idea

    0 comments  ·  Playback  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  • Don't see your idea?

Feedback and Knowledge Base